Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

ABONE OL
DHA

1- SERHAT AKIN'A SİLAHLI SALDIRI: 6 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Hasan YILDIRIM/İSTANBUL, (DHA)- ESKİ milli futbolcu ve yorumcu Serhat Akın'a yapılan silahlı saldırı olayına karışan şüpheliler savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Eski futbolcu ve futbol yorumcusu Serhat Akın'ın yaralanması olayına karışan O. D. (Silah kullanan), O.M. (Motosikleti kullanan), E. Ü. (Şüphelilerle hareket eden ve otomobili kullanan), M.A. (Şüphelilerle hareket eden), İ.T. (Olaydan sonra şüphelilerle birlikte hareket eden) ve Y.G (Yardım yataklık), Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ndeki işlemlerinin ardından Beykoz Adliyesi'ne sevk edildi.

TUTUKLAMA TELEBİ

Sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen 6 şüpheli savcılıkta verdikleri ifadelerin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü:

---------

-Şüphelilerin şubeden çıkarılışı

-Genel ve detay görüntüler

=======

2- BAKAN BOLAT: REKABET KURUMU BU YIL TOPLAM 142 FİRMAYA 4 MİLYAR 840 MİLYON LİRA İDARİ PARA CEZASI KESTİ

Kübra SONKAYA- Ömer HASAR/ İSTANBUL, (DHA)- TİCARET Bakanı Ömer Bolat, Dolmabahçe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Çalışma Ofisi'nde düzenlenen Balkan Rekabet Platformu 1'inci Toplantısı'nda konuştu. Bolat, "Rekabeti sınırlayıcı ve piyasa yapısını bozucu faaliyetleri engellemek için önemli mevzuat değişiklikleri gerçekleştirdik. Rekabet Kurumu'nun; gerek kartel oluşumu ve rekabet bozucu eylemlere, gerekse hakim durumu kötüye kullanma çabalarına karşı önleyici yetkileri vardır. Kurum, sektörlere yönelik denetimleri sonucunda bu yılın ilk 8 ayında toplam 142 firmaya 4 milyar 840 milyon lira idari para cezası kesmiş bulunmaktadır" dedi.

Dolmabahçe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Çalışma Ofisi'nde, Rekabet Kurumu'nun (RK) organizasyonunu üstlendiği Balkan Rekabet Platformu Kuruluş Toplantısı düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yazılı tebrik mesajı ilettiği toplantıda, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat ve Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, açılış konuşmalarını gerçekleştirdi. Programda ayrıca Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Karadağ, Kosova, Kuzey Makedonya, Romanya ve Yunanistan rekabet otoriteleri temsilcileri de yer aldı.

'TÜKETİCİYİ KORUMA ANLAMINDA DA ÖNEMLİ MEVZUAT DÜZENLEMELERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ'

Platformun kuruluş toplantısında konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Uluslararası ticaret alanında bir yandan korumacılık eğiliminde artış gözlenirken, diğer yandan ise rekabeti sınırlayan ve yerli sanayilere zarar veren haksız ticari uygulamaların arttığı görülmektedir. Rekabet kurallarını ihlal eden ve adil piyasa yapısını bozucu faaliyetleri doğuran bu ortam, rekabet hukukunun ve mekanizmasının işlerliğine yönelik regülasyonların, düzenlemelerin önemini açıkça ortaya koymuştur. Ticaret Bakanlığı olarak bu süreçte adil ve etkin işleyen bir piyasa mekanizmasının tesisi için hem düzenlemeler hem de denetim anlamında yoğun bir çaba göstermekteyiz. Rekabeti sınırlayıcı ve piyasa yapısını bozucu faaliyetleri engellemek için önemli mevzuat değişiklikleri gerçekleştirdik. İç ticareti düzenleme anlamında; şirketler hukuku ile perakende ticarete ilişkin mevzuatlarda önemli düzenlemeler gerçekleştirdik. Bu çerçevede, otomotiv sektörüne yönelik düzenlemeler kapsamında 'Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmeliği' yürürlüğe soktuk. Emlak sektörüne yönelik düzenlemeler kapsamında ise Elektronik İlan Denetleme Sistemi (EİDS) yetki doğrulma uygulamasını 15 Eylül itibarıyla devreye aldık. Ayrıca; sebze ve meyve ticareti ile lisanslı depoculuk alanlarında da bazı mevzuat düzenlemeleri yaptık. Bu süreçte, nihai tüketiciyi koruma anlamında da önemli mevzuat düzenlemeleri gerçekleştirildi. 29 Mayıs 2024 tarihinde yürürlüğe giren bir değişiklikle de fahiş fiyat ve stokçuluk cezaları da büyük ölçüde artırıldı" ifadelerini kullandı.

8 AYDA 127 BİN KİŞİYE 1 MİLYAR 218 MİLYON LİRA İDARİ PARA CEZASI

Bolat, "Ticaret Bakanlığı olarak regülasyon, düzenleme görevimiz kapsamında yaptığımız mevzuat değişikliklerinin yanında denetim görevimizi de hiç ihmal etmeden yapıyoruz. Bu kapsamda, Bakanlığımız iç ticaret birimlerince 2023 yılında 55 bin 772 gerçek ve tüzel kişiye 1,5 milyar lira idari para cezası kesilmiştir. Bu yılın ilk 8 ayında ise 127 bin gerçek ve tüzel kişiye 1 milyar 218 milyon lira idari para cezası kesilmiştir. Rekabet Kurumu da rekabeti sınırlayıcı ve piyasa yapısını bozucu faaliyetlere karşı yoğun bir denetimde bulunmaktadır. Rekabet Kurumu'nun; gerek kartel oluşumu ve rekabet bozucu eylemlere, gerekse hakim durumu kötüye kullanma çabalarına karşı önleyici yetkileri vardır. Kurumun sektörlere yönelik denetimleri sonucunda 2023 yılında 166 firmaya toplam 2,7 milyar lira idari para cezası kesilmiştir. Kurum, bu yılın ilk 8 ayında ise toplam 142 firmaya 4 milyar 840 milyon lira idari para cezası kesmiş bulunmaktadır" diye konuştu.

'AÇIK VE ADİL PAZARLAR OLUŞTURMAYI HEDEFLEMEKTEYİZ'

Bolat, "Bilindiği üzere, Balkan coğrafyası, Asya-Avrupa ve Akdeniz arasında köprü görevi görmesi bakımından tarih boyunca hem dünya siyasetinin hem de ticaretin ana merkezlerinden biri olmuştur. Bu önemli jeostratejik konum, birçok alanda olduğu gibi, rekabet düzenlemeleri ve hukuku alanında da bölge ülkeleri arasındaki iş birliğini çok önemli hale getirmektedir. Bu anlayışla, dokuz Balkan ülkesi arasında tesis edilen Balkan Rekabet Platformu ile hem bölgesel hem de küresel ekonomi ve rekabet politikalarının gelişimine katkıda bulunmayı ve herkese fayda sağlayacak açık ve adil pazarlar oluşturmayı hedeflemekteyiz" şeklinde konuştu.

'ÜZERİMİZE DÜŞEN HER TÜRLÜ GÖREVİ YERİNE GETİRMEYE HAZIRIZ'

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle ise konuşmasında, "Rekabet hukuku sorunlarının anlaşılması ve çözümlenmesi adına ortak çalışmalar yapabilir, projeler geliştirilebiliriz. Birbirimize destek olabilir, birbirimizin deneyimlerinden öğrenebilir, gücümüzü ve etkinliğimizi arttırabiliriz. Biz Rekabet Kurumu olarak, işbirliğimizin geliştirilmesi için verebileceğimiz tüm katkıyı sağlamak istiyoruz. Kurumlarımız arasında tesis edilecek bir iş birliğinin hem ülkelerimizde hem de bölgemizde rekabet koşullarının ve rekabet kültürünün güçlendirilmesine hizmet edeceğine yürekten inanıyoruz. Bunun için, üzerimize düşen her türlü görevi yerine getirmeye hazırız" dedi.

Görüntü Dökümü:

-------------

-Toplantıdan detaylar

-Katılımcılardan detaylar

-Bakan Ömer Bolat'ın konuşması

-Başkan Birol Küle'nin konuşması

-Genel ve detay görüntüler

========

3- FATİH'TE TEMEL KAZISI SIRASINDA 4 KATLI APARTMANIN DUVARI YIKILDI; BİTİŞİĞİNDEKİ BİNA YAN YATTI

Özgür EREN-Utku Can SÖNMEZ / İSTANBUL,(DHA)- FATİH'te gündüz temel kazısı yapılan inşaatın yanındaki 4 katlı binanın duvarı gece saatlerinde yıkıldı. Duvarın inşaata doğru yıkılmasının ardından binada oturanlar tahliye edildi; 4 katlı apartman mühürlendi. Duvarı yıkılan binanın yanındaki başka bir apartman ise yan yattı; apartmanın duvarlarında yarıklar oluştu.

Olay, Akşemsettin Mahallesi Vatandaş Sokakta dün saat 23.00 sıralarında meydana geldi. 4 katlı Piroğlu apartmanının merdiven boşluğundaki duvar, gündüz temel kazısı yapılan inşaata doğru yıkıldı. Sesleri duyan apartman sakinleri dairelerinden çıktıklarında merdiven boşluğundaki duvarın yıkıldığını ve dairelerde çatlaklar oluştuğunu gördü.

APARTMAN SAKİNLERİ TAHLİYE EDİLDİ; BİNA MÜHÜRLENDİ

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis ve AFAD ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler binada hasar meydana geldiğini tespit etti. Bunun üzerine 4 katlı apartmanda oturanlar tahliye edildi. Ardından da bina mühürlendi.

APARTMANIN DUVARI YIKILDI; BİTİŞİĞİNDEKİ BİNA YAN YATTI

Belediye ekiplerinin incelemesi sonucu Piroğlu Apartmanı'nın bitişiğinde bulunan 4 katlı apartmanın da, tahliye edilen binaya doğruyan yattığı tespit edildi. Belediye ekipleri yan yatan binanın tahliye edilmesi gerektiğini binada oturanlara haber verdi. Yan yatan apartmanın dış cephesinde yarıklar da oluştu. Bazı bina sakinleri eşyalarını tahliye ederken, iki apartmanın etkilenmesine neden olan inşaatın durdurulduğu öğrenildi.

'DOĞRU DÜZGÜN UYUMUYORUZ'

Yan yatan binanın sakinlerinden Müesser Yılmaz, "15 gündür ben bu müteahhiti uyarıyorum. Çok derine indi, su çıkıyor. Temel desteğini teneke gibi verdi. Biz 15 cm yattık diğer evin üstüne. Biz yatınca o evde yattı. Dün bütün gün dozer çalıştı. 'Kürekle kazıyacak birilerini getirin' dedim. Ben 72 yaşındayım, benim buna aklım eriyorsa müteahhitin aklı nasıl ermiyor. Defalarca gittik; ben gittim oğlum gitti. Bize 'Belediye bana bu hakkı tanıyor' dedi. Biz bu evler 60 senelik olduğunu defalarca söyledik. Dün hafriyat araçları geldi, dozerde çalıştı. Saat 8'de herkes uyuyor. Saatin erken olduğunu ve insanların uyuduğunu söyledik. Dün bütün gün İstanbul'da ev aradık. Balkonum çöktü. Bizim bina 15 cm yan binaya doğru yattı. Kolonlarımız çatladı. Doğru düzgün uyumuyoruz. Bizden evimizi tahliye etmemizi istiyorlar. Mal sahibiyim. Bir emekli maaşıyla ve iki oğlumla yaşıyorum. Kolonlarım çatladı taşıyıcı duvarımız da yok.Kimse insanın hayatına değer vermiyor" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------

(Cep telefonu)

-Yıkılan duvardan görüntü

-Yıkılan duvarın inşaata doğru yıkılması

-İtfaiye ekiplerinden görüntü

-Sokağa çıkan vatandaşlardan görüntü

(Aktüel)

-İnşaattan görüntü

-Mühürlenen binadan görüntü

-Zabıtanın bina önünde önlem alması

-Binanın mühürlenmesi

-Yan binadan oluşan yarıktan detay görüntü

-Bazı bina sakinlerinin eşyalarını taşıması

-Genel ve detay görüntüler

========

4- AVCILAR'DA DÜĞÜN KONVOYUNDA HAVAYA ATEŞ AÇAN ŞÜPHELİLER GÖZALTINA ALINDI

İhsan DÖRTKARDEŞ-Hiba KARGI / İSTANBUL, (DHA)- AVCILAR'da düğün konvoyunda iki araçtan havaya ateş açılmasıyla ilgili polis ekipleri 2 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin olayda kullandığı silahlara da el konuldu.

Olay, dün öğle saatlerinde Tahtakale Mahallesi'nde meydana geldi. Düğün konvoyunun yolda ilerlediği sırada, bir grup çocuk aracın önünü keserek bahşiş istedi. Bu sırada konvoyda bulunan 2 araçtan havaya ateş açıldı. Görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından Avcılar Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerin incelenmesi sonrasında şüphelilerin kimliğkleri tespit edildi. M.A.A. ve Y.D. oldukları belirlenen 2 şüpheli olayda kullandıkları silahlarla yakalandı. Şüpheliler hakkında trafiği tehlikeye atmaktan cezai işlem uygulanırken, 2 kişi 'Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması' ve 'Ateşli silahlar kanununa muhalefet' suçlarından adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

----------

(Cep telefonu)

-Konvoy ve ateş etme görüntüleri

(Aktüel)

-İki şüphelinin polis tarafından karakola götürülmesi

-El konulan iki tabanca (Fotoğraf)

=========

5- AVCILAR’DA DÜĞÜN SALONUNDA BAŞLAYAN KAVGAYI POLİS HAVAYA ATEŞ AÇARAK DAĞITTI

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)- AVCILAR’da düğün salonunda başlayan kavga sokakta devam etti. Polis, tekme tokatlı kavgayı havaya ateş açarak ayırırken taraflar polis merkezinde birbirlerinden şikayetçi olmadı. O anları çevredekilerin cep telefonu kameralarına yansıdı.

Olay, dün saat 20.30 sıralarında Üniversite Mahallesi’ndeki düğün salonunda meydana geldi. Düğün salonundaki davetliler arasında bilinmeyen nedenle başlayan tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü. Salondan sokağa çıkan taraflar tekme ve yumruklarla kavga etmeye başladı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Polisin havaya ateş açarak ayırdığı tarafların polis merkezine gidince birbirlerinden şikayetçi olmadığı öğrenildi. O anları mahalle sakinleri cep telefonu kameralarıyla kaydetti.

Görüntü Dökümü:

----

(Cep telefonu)

-Düğün salonu dışındaki kavgadan görüntüler

-Silah sesleri ve kavga görüntüleri

=======

6- FATİH'TE ESKİ KIZ ARKADAŞININ YENİ BİR SEVGİLİSİ OLDUĞUNU ÖĞRENİNCE KURŞUN YAĞDIRDI

Baran AKKAYA- Utku Can SÖNMEZ / İSTANBUL, (DHA)- FATİH'te eski kız arkadaşının yeni sevgilisi olduğunu öğrenen kişi, yanına aldığı silahla onları takip etti. Araçtan inen ikili, eski sevgilinin silahlı saldırısına uğradı. Şüphelinin eski kız arkadaşına ve yanındaki kişiye silah doğrulttuğu anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, saat 18.15 sıralarında İskenderpaşa Mahallesi Halit Efendi Sokak'ta yaşandı. İddiaya göre, bir kişi eski kız arkadaşının yeni sevgilisi olduğunu öğrendi ve bu duruma sinirlenerek onları takip etmeye başladı. Akşam saatlerinde kız arkadaşı ve yanındaki kişiyi, bulundukları araçta gördüğü anda yanlarına gitti. Eski sevgili, yanında bulunan silahla ikiliye ateş ederek uzaklaştı. Silahlı saldırıda eski kız arkadaş bacağından yaralanırken, otomobile çok sayıda kurşun isabet etti.

SOKAK ORTASINDA SİLAH DOĞRULTTU

Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde; şüpheli elindeki silahla uzaklaşırken, eski kız arkadaşı onu takip etmeye başladı. Şüpheli, bir ara geri dönerek eski kız arkadaşına silah doğrulttu. Daha sonra kamera açısından çıkan şüpheli, silahla ateş ettikten sonra oradan uzaklaştı.

Görüntü Dökümü

---------------------

(Güvenlik kamerası)

-Silahlı saldırganın geçişi

-Eski sevgilisine silah doğrultması

(Cep telefonu)

-Sokaktaki polisler

-Sokakta toplananlar

(Aktüel)

-Kurşunların isabet ettiği araç

-Olayın yaşandığı sokaktan görüntü

-Genel ve detay görüntü

=========

7- TRAFİKTE TEHLİKELİ İNATLAŞMA KAMERADA

Taylan Ergün / İSTANBUL, (DHA)- İSTANBUL'da seyir halindeki kamyon şoförü ve hafif ticari araç sürücüsünün yol verme tartışmasıyla başlayan inatlaşma trafiği tehlikeye soktu. Ani manevralarla kaza riski oluşan o anları bir başka sürücü saniye saniye kaydetti.

Arnavutköy- Sultangazi yolunda hafif ticari sürücüsü ve kamyon şoförünün yol verme inatlaşması diğer sürücülere kaza tehlikesi yaşattı. Ani manevralarla şerit değiştiren sürücüler kazaya davetiye çıkardı. Tehlikeli inatlaşma başka bir sürücü cep telefonu kamerasıyla anbean kaydetti. Görüntülerde sürücülerin, araçları birbirlerinin üzerine manevra yaparak hızla şeritler değiştirdiği görüldü.

Görüntü Dökümü:

---

(Cep telefonu)

-Araçların anı manevraları

-Birbirlerine yol vermedikleri anlar

==========

8- ÇAKARLI OTOMOBİLLE DRİFT ATAN 19 KİŞİ YAKALANDI

Hiba KARGI/ İSTANBUL, (DHA)- KUZEY Marmara Otoyolu Maltepe ve Beykoz bağlantı yollarında çakarlı otomobillerle drift yaparak düğün konvoyu oluşturan şüpheliler gözaltına alındı. Konuyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Yerlikaya, "Saygısızca araç kullananları, düğün ya da asker konvoyu yaparak hem trafik güvenliğini hiçe sayanları hem de diğer araç sürücülerinin can güvenliğini hiçe sayanları affetmeyeceğiz. Aziz Milletimizden isteğim, bu tür araç kullananları ve trafik güvenliğini hiçe sayanları 112'ye bildirin. Biz gereğini yapıp, adalete teslim edelim" dedi.

Olay, 28 Eylül Cumartesi günü Kuzey Marmara otoyolunda meydana geldi. Çakarlı otomobillerle düğün konvoyu yapan şüpheliler otoyolun Maltepe ve Beykoz bağlantı yollarında drift atarak trafiği tehlikeye soktu. Görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından İstanbul emniyeti Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçerek şüphelileri yakalamak için çalışması başlattı. Plaka bilgilerinden isim ve adreslerine ulaşılan şüpheliler yakalanarak gözaltına alındı. 19 şüpheliye 'Drift yapmak', 'izinsiz çakar siren tertibatı bulundurmak', 'hız sınırının altında sürmek', 'konvoy yapmak', 'saygısızca araç kullanmak', 'cam film takmak', 'muayenesiz araç kullanmak', 'plaka kapatmak ve teknik değişiklik' maddelerinden idari para cezası kesildi.

Konuyla ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından açıklama yaptı. 'Gereği Yapıldı' açıklaması yapan Yerlikaya, “28 Eylül 2024 tarihinde E-5 Kuzey Maltepe ve Beykoz Bağlantı yolunda çakarlı lüks araçlarla drift yaparak, trafik güvenliğini tehlikeye düşürecek şekilde düğün konvoyu yapıldığına dair sosyal medyada yer alan görüntüler Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünce incelenmiştir. Sivil Trafik Ekiplerimizce yapılan çalışmalar sonucu; şahısların A.K., H.T., M.A.T., S.D., O.K., S.A., T.G., A.S.A., M.Ö., A.K., B.V., M.G., D.G., U.S., Ş.Ö., A.M.K., M.K., R.A. ve M.Y. olduğu tespit edilmiştir. Şahıslara; 2918 sayılı Karayolu Trafik Kanununun; drift yapmak, izinsiz çakar siren tertibatı bulundurmak, hız sınırının altında sürmek, konvoy yapmak, saygısızca araç kullanmak, cam film takmak, muayenesiz araç kullanmak, plaka kapatmak ve teknik değişiklik maddelerinden idari para cezası uygulanmıştır. Şahıslar, 'Trafik Güvenliğini Tehlikeye Düşürmek' suçundan işlem yapılmak üzere Beykoz Çavuşbaşı Polis Merkez Amirliğine teslim edilmiştir. Saygısızca araç kullananları, düğün ya da asker konvoyu yaparak hem trafik güvenliğini hiçe sayanları hem de diğer araç sürücülerinin can güvenliğini hiçe sayanları affetmeyeceğiz. Aziz Milletimizden isteğim, bu tür araç kullananları ve trafik güvenliğini hiçe sayanları 112'ye bildirin. Biz gereğini yapıp, adalete teslim edelim. Bu tür olaylara geçit vermeyelim" ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:

---------

(Cep Telefonu)

-Düğün konvoyundan görüntüler

(Aktüel)

-Araçların trafik şube önündeki görüntüleri

-Sevk görüntüleri

========

9- AVCILAR’DA CEP TELEFONU VE MOTOSİKLET ÇALAN ŞÜPHELİ YAKALANDI

İhsan DÖRTKARDEŞ - Derya EVREN KORKMAZ/İSTANBUL, (DHA)- AVCILAR’da cep telefonu ve motosiklet çalan ve uyuşturucu suçundan 13 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli tutuklandı.

Olay, Ambarlı Mahallesi’ndeki bir iş yerinde meydana geldi. İş yerinde çalışan Cem Efe Ertürk’ün masada bıraktığı cep telefonunu 21 Eylül Cumartesi günü çalarak kaçan şüpheli yakalandı. İş yerinin güvenlik kamerası tarafından kimliği tespit edilen şüphelinin F.B. olduğu tespit edildi. Avcılar Emniyet Müdürlüğü ekipleri şüpheliyi yakaladı. Şüphelinin 'Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti' suçundan arandığı ve hakkında 13 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu da tespit edildi. F.B.'nin 24 Eylül Salı günü Denizköşkler Mahallesinde park halindeki bir motosikleti çaldığı da belirlendi. Motosiklet aynı mahallede bulunarak muhafaza altına alındı. Mahkemeye sevk edilen F.B. 'Açıktan hırsızlık' ve 'Motosiklet hırsızlığı' suçlarından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.(DHA)

Görüntü Dökümü

--------

(Güvenlik kamerası)

-Şüphelinin cep telefonu çalması

-Telefonu çalınan Cem Efe Ertürk ile röportaj

-Şüphelinin karakola götürülmesi

-Ele geçirilen telefon ve motosiklet (Fotoğraf)

=========

10- AVCILAR'DA DUBA GERGİNLİĞİ

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)- AVCILAR'da cadde kenarlarında bulunan ve delinatör adı verilen dubalar, kentsel dönüşüm nedeniyle yıktırılan binanın enkazı altında kaldı. Ezilen dubaların yerine yenileri yapılmayınca, esnaf iki kez para toplayarak yol kenarına yeni duba yaptırdı. Caddede hatalı park eden araçların önlenememesi üzerine trafik kilitlenirken, esnafın yerleştirdiği dubaların İETT otobüsleri tarafından ezilmesi tartışmaya neden oldu.

Avcılar Köprüsü üzerinden ilçeye gelen araçların yoğun kullandığı Cami Sokak başındaki bina, birkaç ay önce kentsel dönüşüm kapsamında yıktırıldı. Yıkım sırasında iş makineleri tarafından ezilen ve enkaz altında kalan dubaların yerine yenisi yapılmadı. Bunun üzerine esnaf iş yerlerinin önüne araçların park edilmesini önlemek amacıyla biri geçen hafta olmak üzere iki kez duba satın aldı ve bunları yol kenarlarına taktırdı. Ancak yasağa rağmen Namık Kemal Caddesi'ne park edilen araçlar, körüklü İETT otobüsünün dönüşüne engel olunca, ilçe girişinde trafik yoğunluğu yaşandı.

İETT OTOBÜSÜ DÖNEMEDİ, DUBA TARTIŞMASI ÇIKTI

Trafikte bekleyen sürücülerin ihbarı üzerine trafik ekipleri olay yerine geldi. Trafik polisleri hatalı park eden araçlara para cezası uygularken, otobüsün dubaların üzerinden geçerek yoluna devam etmesini istedi. Bu sırada caddede iş yeri bulunan bir kadın, tepki göstererek dubaların ezilmemesini, bunun yerine park halindeki araçların kaldırılmasını istedi. Dubaların caddeye konulmasını sağlayan bir esnaf, "Dubaların ezilmesine asla izin vermiyorum. Belediye başkanı gelsin buranın durumunu görsün. O dubaları ben kendi elimle taktım, o dubaları ezemezsiniz. Bir aydır belediyeye o dubaları taktıramadım" diyerek tepki gösterdi.Otomobilinden inen bir kadın ise, araçta hasta bulunduğunu belirterek yolun açılmasını istedi. Yapılan manevralar da otobüsün geçişini sağlayamadı. Bunun üzerine İETT otobüsü şoförü dubaları ezerek yoluna devam edince trafik yoğunluğu da normale döndü.

Görüntü Dökümü:

------------

-Kilitlenen trafikten görüntü

-Dönemeyen körüklü otobüs

-İş yeri sahibi kadın ile diğer toplananlar arasındaki diyalog

-Otobüsün manevrayla dönme çabaları

-Trafik polisleri hatalı park eden minibüs hakkında işlem yapması

-Dubaları ezip geçen otobüs

-Genel ve detay görüntüler

==============

11- SİLİVRİ'DE İTFAİYENİN YAVRU KEDİYLE SINAVI

Uğur Samet AVCI / İSTANBUL, (DHA)- SİLİVRİ'de hafif ticari aracın motoruna giren yavru kediyi itfaiye kurtardı. Ancak yavru kedi çıkarıldıktan hemen sonra başka bir aracın içine girdi. İtfaiye ekipleri yaklaşık bir saatlik çalışmanın ardından kediyi kurtarıp sokağa bıraktı.

Yeni Mahalle Varnalı Caddesi'nde park halindeki bir otomobilin motor kısmına kedi sıkıştı. Otomobilin sahibi önce kendi imkanlarıyla kediyi çıkarmaya çalıştı, ancak başarılı olamayınca itfaiyeden yardım istedi. Adrese gelen itfaiye ekibi, aracın motor kısmına giren kediyi kurtarmak için çalışma başlattı. Güçlükle çıkarılan kedi, bu kez de aracın başka bir yerine girdi. Yavru kedi yaklaşık bir saat süren çalışmanın ardından hafif ticari aracın altından çıkarıldı. Ancak yavru kedi bu sefer de başka bir aracın motoruna girdi. Ekiplerin zorlu sınavı bu araçta da sürdü. Uzun süren çalışmaların ardından kurtarılan kedi, su verildikten sonra yaşam sokağa bırakıldı.

Görüntü Dökümü

---------------

-Kedinin girdiği hafif ticari araç

-İtfaiyenin kediyi kurtarma çalışması

-Çıkarılan kedinin yeniden aracın altına girmesi

-Kedinin tekrar çıkarılması

-Kedinin başka bir aracın altına girmesi

-İtfaiye ekiplerinin çalışması

-Genel ve detay görüntüler

============

© Copyright 2024

DHA