Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

DHA İSTANBUL BÜLTENİ-2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ-2

ABONE OL
DHA

1 - İMAMOĞLU'NDAN KILIÇDAROĞLU AÇIKLAMASI: BAYRAMLAŞTIK, FARKLI ŞEKİLLERDE BASINA YANSIMASINI HAYRETLE İZLİYORUM

Altan ÇİMEN - Feridun AÇIKGÖZ / İSTANBUL - (DHA) İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara'da görüşeceği yönündeki iddialara ilişkin " Önceki dönem Genel Başkanımız ile Bayramlaştığımız esnada da kendisine 'Ben artık Ankara'ya da geliyorum. Türkiye Belediyeler Birliği görevinden ötürü muhtemelen daha sık geleceğim ve geldiğimiz bu esnada da olabilirse bir yemekte sohbet etmeyi arzu ederim' dedim. O da 'memnuniyetle' dedi. Ama net olarak şu tarih, bu tarih yok. Bunun farklı şekillerde basına yansıması, tarihin, hatta gündemin, içeriğinin aktarılması ya da birilerinin bunu bir şekilde farklı anlamlara çekerek yazmasını hayretle izliyorum" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Metro İstanbul'un tren sürücüleri eğitim programını başarıyla bitiren 200 bröveye ödüllerinin teslim edildiği törene katıldı. Esenler Adem Baştürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törenin ardından İBB Başkanı İmamoğlu, basın mensuplarının gündeme dair sorularını yanıtladı.

"İSTANBUL'UMUZUN BİR YATIRIM ODAĞI KENT OLDUĞUNU DİLE GETİRDİK

Almanya'da gerçekleştirdiği Bakanlar düzeyindeki buluşmaların '2028 adaylığına hazırlık yapılıyor' şeklinde yorumlanmasını değerlendiren İBB Başkanı İmamoğlu, "Malumunuz Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ülkemizi ziyaret ettiğinde İstanbul'da misafirimiz olmuştu ve o misafir olduğu masada çok güzel bir buluşma anıydı bizim için. Başta mülteci meselesi olmak üzere yatırımlarımız, iki ülke ilişkileri, şehirlerin kardeş ilişkileri üzerinden sohbetlerimiz olmuştu. Daha sonra tabii o masada bulunan Maliye Bakanı ile de bir görüşme yapmamızı ve özellikle şehrimizdeki yatırımlardan bilgi vermemiz söz konusu olacağından bahsetmiştik. Bu seyahatte denk gelen Maliye Bakanı ile olan randevumuza aynı zamanda Dışişleri Bakanlığı ve Ekonomi ve Yatırımdan Sorumlu Devlet Bakanı gündemi eklendi. Tabii bunlara binaen ilave olarak 35'inci kardeş şehir ilişkisini kutladığımız Berlin Belediye Başkanı ile olan randevumuz, Köln yine bir başka kardeş şehrimiz Köln Belediye Başkanı, Düsseldorf Belediye Başkanı ve milli maçımızı izlemeye gittiğimiz Dortmund şehrindeki Dortmund Belediye Başkanı görüşmelerimizin kurumsal karşılığı oldu. Yanı sıra Almanya'nın en büyük iş dünyası kuruluşu, iş dünyası çerçevesi olan bir BDİ diye anılan iş dünyası kurumunun başkanı ve yönetim kuruluyla bir araya geldik ki malumunuz Türkiye'mizde çok ciddi sayıda tamamı Alman sermayeli olan yatırımları olan şirketler var ve bu şirketlerin en üst düzey temsili olan firmayı daha doğrusu kurumu ziyaret ettik. Ve orada da İstanbul'umuzun bir yatırım odağı kent olduğunu ve hatta BDİ'ın dünya ekseninde birkaç şehirde temsilciliğinin olduğunu ve bir tanesinin de İstanbul'da olmasını arzu ettiğimizi dile getirdik" dedi.

"KİMİN NE YAZDIĞININ ÖNEMİ YOK"

HIZRAY üretimine talip firmanın trenlerini de test ettiğini söyleyen İmamoğlu, "Buna ilave olarak da tabii ülkemizde, şehrimizde kazandırma hayalini en güçlü şekilde hissettiğimiz HIZRAY'ın yapımıyla ilgili ve buna talip olmayı düşünen yine uluslararası bir firmanın tren test sürüş alanını ziyaret ettik ve orada hızlı treninin test sürüşüne eşlik ettik. 180 kilometreye kadar çıkmayı arzu ettiğimiz HIZRAY'ın Sabiha Gökçen'den Beylikdüzü'ne 75 kilometreyi 50-55 dakikada alacağı bir ortam. Gezimizin kapsamı buydu. Çok kolay bir şey değildi. Ciddi kilometreler aldık, keyifliydi de. İstanbul'umuza yakışan, itibarlı bir buluşmalar silsilesiydi. Ben hem Alman hükümetinin değerli bakanlarına hem belediye başkanlarına çok çok teşekkür ediyorum. Hem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı kimliğimle hem de Türkiye Belediyeler Başkanı kimliğimle daha önce yapmayı düşündüğümüz ama farklı sebeplerle yapamayıp iptal ettiğimiz Türk Alman kardeş şehirleri buluşmasıyla ilgili de öncü fikrimizi başta Berlin ve Köln kardeş şehrimizde paylaştık. Umut ediyoruz 2025'te de böyle güçlü bir buluşmayı ülkemizde yaparak hem Almanya hem Avrupa Birliği'yle ilgili de ilişkilerimizde tamir edilmesi gereken alanları en güçlü şekliyle tamir etmeyi ve ikili ilişkilerin ticari, teknik, siyasi, her alanda çok itibarlı ve çok güçlü bir seviyeye kavuşmasını diliyorum. Kimin ne yazdığının önemi yok. Durum bundan ibarettir" diye yanıtladı.

"KATILIMCI BİR MODEL YÖNETTİĞİMİZİ EN İYİ ADALAR HALKI BİLİYOR"

Adalarda yaşanan ulaşım sorunuyla ilgili de soruları yanıtlayan İmamoğlu, "Adalar halkıyla olan üst seviyede samimi diyaloğumuza zarar getirecek hiçbir davranışta ne ben, ne bir çalışma arkadaşım bulunmaz, bulunamaz. Adalar halkıyla, Adalar'ı çok düşünen ve karşılıklı diyaloğunda hep şeffaf, onların ne hissettiğini anlamaya çalışan bir süreci işlettik. Bakın Adalarda malumunuz hatırlarsınız faytonlardaki atların görmüş olduğu zulmü gidermek adına Adalardaki faytonların kaldırılma sürecinde ne kadar halkçı, katılımcı ve aynı zamanda emekçisinden oradaki insanların ne düşündüğüne kadar, fikirlerini alan, katılımcı bir model yönettiğimizi en iyi Adalar halkı biliyor. O bağlamda bizim bu ilişkimizin üzerinden bir işte bu gelişen olayları kötü yorumlayan veya bunları başka türlü yorumlamaya çalışan bir kısım halkın bu duygularını sömürmeye diyeceğim, çalışan bir kısım yayınları da buradan gülerek izliyorum. Ben Adalar halkının ya da orada bir kısım vatandaşımızın tepkisini elbette duyuyorum ve bunu hissediyorum ve anlıyorum" dedi.

"İKİ AY ÖNCE TAŞIMAYLA İLGİLİ O VERİLEN GEÇİCİ İZNİN SÜRESİ DOLDU"

İmamoğlu, "Toplu taşımada tanımlı araçlar var. Bu tanımlı araçların dışında bir aracı siz lisanslayamıyorsunuz ya da ruhsatlandıramıyorsunuz. Biz o dönemde geçici bir ruhsatla, daha doğrusu geçici bir izinle ki hemşerilerimiz hatırlar; Ben o dönemin İçişleri Bakanı'yla gidip buluştum. Saatlerce toplantı yaptım. Hatta o dönem bu izinin çıkmasıyla ilgili Sayın Cumhurbaşkanı'nın onayına bile ihtiyaç duyuldu o masada ve Sayın Cumhurbaşkanının da katılımıyla 'Peki buna geçici izin verelim'. Çünkü araç yok henüz ortada. Faytonu kaldırdık araç yok. Ve L tipi araçlarla orada hizmet etmeye başladık. Bakınız L tipi araçlar şu anda ülkemizde ruhsatlanabilen araçlar değil. Geçici izinle bize hizmet eden araçlar ve biz o günden bugüne araçların dizaynıyla ve araçların adalara uygun bir araç üretimiyle ilgili yoğun bir çaba içerisinde olduk. En nihayetinde şunu söyleyeyim. Biz ülkemizde yeni tip bir aracın, ruhsatlı bir aracın dizaynıyla ilgili farklı ihalelere çıkmamıza rağmen, farklı birtakım sistemleri devreye sokarak buna katılımı teşvik etmemize rağmen ne yazık ki biraz ekonominin düzeninin bozuk olması, dönemsel birtakım zorluklar ve de buna hazır olduğunu görmediğimiz bir takım kurum ve kuruluşlardan ötürü katılım olmadı. En nihayetinde bizim 30 Nisan 2024 yani bundan iki ay önce taşımayla ilgili o verilen geçici iznin süresi doldu" dedi.

"ADALAR HALKINA DÖNÜK DE BİR AÇIKLAMAM, BİR BEYANIM OLACAK"

Adalarda ulaşımın aksamaması için biran önce araç temin edilmesi gerektiğinden Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı destekli ASELSAN lisanslı ve KARSAN ortak imalatıyla yapılmış, tek lisanslı M Tipi yerli üretim araçların ihalesi yapılarak hızla hizmete alındığını hatırlatan İmamoğlu, "Bazı alanlarda toplu taşıma mecburiyeti vardır. Yani İstanbul'da ben toplu taşıma yapmıyorum diyemezsiniz. Adalarda da diyemezsiniz ve yapmak zorundasınız. Halka o hizmeti sunmak zorundasınız. Ve şu anda o araçlarımızla orada hizmetimizi sunuyoruz. Elbette ki bizim daha far bir dizaynla daha farklı bir sistemle lisanslanabilir bir aracın üretimi konusunda AR-GE çalışmalarımız sürüyor. Ama şu anda böyle bir imkan yok. Oradaki mevcut araçların ne şekilde oluştuğu, ne şekilde olgunlaştığıyla ilgili başta Adalar Belediye Başkanımız Sayın Ercan Akpolat olmak üzere İETT Genel Müdürümüz halka şeffaf bilgilendirme toplantılarını yapıyor ve büyük oranda aslında halkla uyumlu bir şekilde bu süreci karşılıyorlar. Adalar halkına dönük de bir açıklamam, bir beyanım olacak. Kendilerine bütün bu bilgileri aktaran bir sunumum da olacak" diye konuştu.

"GÖNLÜMÜZ ELBETTE ZAMMI ARZU ETMİYOR"

Halk ekmeğe yapılan zam ile ekmeğin 5 liradan 8 liraya yükseltilmesi konusunda ki eleştirilerin sorulması üzerine değerlendirmelerde bulunan İmamoğlu, "Biz aldığımız un bitene kadar, ülkede etkilendiğimiz maliyet koşullarından vatandaşlarımız etkilenmesin diye bitene kadar eski fiyattan satışa devam ettik. O da bu güne kadar sürdü. Ama dehşet bir buğday ve un fiyatı var. Tarifsiz yani enflasyonla kıyaslanmayacak derecede, yüzde 100'ün, yüzde 120'nin, yüzde 130'ları bulan yıllık artışlara sahip buğday, maya gibi ürünler. Yine de en minimumda hareket ediyoruz. Bizim gönlümüz elbette zammı arzu etmiyor. Uzun zamandır dayandığımızı ve dayanacağımızı duyuralı sanıyorum 9-10 ay oldu. 'Zam yapmayacağız, kış koşullarına giriyoruz' diyerek o koşullarda zam yapmadan insanlarımızın yanında olma gayretinde olduk. Ramazan ayında zam yapmadık ki halk ekmekten Ramazan ayı öncesi fiyatı güncelleme konusunda ciddi baskı gelmişti. 'Zarar ediyoruz' şeklinde. Zamanında zamdan önce alınmış unu kendimize bir avantaj olarak gördük. Geçmişte ödenen parayı, para maliyeti hesabına katmadan bu günlere geldik. Bu günden itibaren sürdürülebilir bir işletme sürecini devreye almamız gerekiyor. Yapılan hesaplamalar ve ortaya konan zam fiyatı bir kar hedefiyle ortaya konan değil, uzun süreli, bugünden itibaren kar etmeden işletmenin ve insanlarımıza sağlıklı ekmek sunabilme fırsatını yakalayabilme gayretidir. Ülkemizde ki ekonomik koşullar ne yazık ki bizlerin de belini büken, sıkıntıya sokan bir aşamada. Yapılan zammın gerekçesi budur" dedi.

"BUNUN BU ŞEKİLDE BASINA YANSITAN AKLI ŞAŞARAK İZLİYORUM"

Çarşamba günü önceki dönem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara'da görüşeceği yönünde çıkan haberlerin sorulması üzerine İmamoğlu, "Sayın önceki dönem Genel Başkanımızla Kurban Bayramı'nda kendisini arayarak bayramlaştık. Bayramlaştığımız esnada da kendisine 'Ben artık Ankara'ya da geliyorum. Türkiye Belediyeler Birliği görevinden ötürü muhtemelen daha sık geleceğim ve geldiğimiz bu esnada da olabilirse bir yemekte sohbet etmeyi arzu ederim' dedim. O da 'memnuniyetle' dedi. Ama net olarak şu tarih, bu tarih yok. Bunun farklı şekillerde basına yansıması, tarihin, hatta gündemin, içeriğinin aktarılması ya da birilerinin bunu bir şekilde farklı anlamlara çekerek yazılmasını hayretle izliyorum. Yani benim tek arzum var. Önceki dönem Genel Başkanımızla aramızdaki münasebetin yanlış anlaşılmalardan uzak, samimi bir ilişkide yürüdüğünü ve bunu da bir yemek yiyerek gayet samimi bir ortamda toparlama girişimiydi. O bu hafta müsait olur muyuz bilmiyorum yani olursam zaten ararım. Haftaya da olabilir. Bir sonraki hafta da olabilir. İşte iki ülke Cumhurbaşkanı'nın görüşme muhabbeti değil yani. Bir arada görev yapmış olan önceki dönem genel başkanıyla İstanbul Belediye Başkanı arasındaki bir dost muhabbeti, bu kadar merak edilmesini de garipsiyorum. Bunun bu şekilde basına yansıtan aklıda şaşarak izliyorum. Zaten bu tür kurulan diyaloglar ve yapılan perdelemeler bazen parti içi muhabbetlerin de kötü şekliyle deşifre edilmesini sağlıyor kamuoyuna dönük, yazık ediyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi içerisindeki ilişkileri ben siyasi yaşamım boyunca dışa dönük hiçbir zaman ne deşifre ettim, ne bununla ilgili cümleler kurdum. Tekrar son cümlemi kurmuş olayım. Önceki dönem saygıdeğer genel başkanımızla bayramlaştım, her bayramda bayramlaştığım gibi. Kendisiyle de bir yemekle buluşma arzumu dile getirdim. Ankara'ya geldiğimi söyledim ama o bu genişleme olur, bir başka gelişme olur. Kendisiyle telefonda konuşur, karar veririz. Sizlere de haber vermeden yemeğimiz yiyip sohbet ederiz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

-------------------

-İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu soru cevap

-İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu soru cevap

===================

2 - ESENYURT'TA AMCA ÇOCUKLARINA SİLAHLI SALDIRI: 2 YARALI

Vehbi DEMİR - Özcan KILIÇ / İSTANBUL, (DHA) - ESENYURT'ta bir sitedeki daireden çıkan iki kişi, arkalarından gelen kişinin silahlı saldırısına uğradı. Kuzen oldukları öğrenilen iki kişi yaralanırken şüpheli, olay yerinden kaçtı. Yaralılar ambulansla hastaneye kaldırılırken saldırı anı, güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, dün saat 01.00 sıralarında Akevler Mahallesi'nde bulunan bir sitede meydana geldi. İddiaya göre, amca çocukları olan Mustafa G.(46) ile Ömer Osman G.(28), sitedeki bir daireye girdi. Daireden çıkan ikili, sitede yürüdükleri sırada, arkalarından gelen bir şüpheli tarafından silahlı saldırıya uğradı. Şüpheli saldırganın peş peşe tetiğine bastığı silahtan çıkan kurşunlar, Mustafa G. ile Ömer Osman G.'ye isabet etti. Mustafa G. ile Ömer Osman G. bacaklarından yaralanırken saldırgan olay yerinden kaçtı. Silah seslerini duyan çevredekiler, durumu 112 acil ihbar hattına bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Saldırıda yaralanan, Mustafa G. ile Ömer Osman G. sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri ise çevredeki güvenlik kameralarını izleyerek olayla ilgili inceleme başlattı. Amca çocuklarının geldiği dairede bulanan iki kadın da ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

SALDIRI ANI KAMERADA

Saldırı anı ise güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde, Mustafa G. ile Ömer Osman G.'nin sitenin bahçesinde yürüdükleri sırada arkalarından silahlı bir kişi yaklaşıyor. Şüpheli, Mustafa G. ile Ömer Osman G.'nin bacaklarını hedef alarak defalarca ateş ediyor. Hızla kaçan ikiliden birinin, elindeki telefonunu şüpheliye fırlattığı görülüyor.

Görüntü Dökümü:

------------------------

- Saldırı anı (Güvenlik Kamerası)

- Siteden görüntüler

===================

3 - BEYOĞLU'NDA KAHVE SIRASI KAVGASI KAMERADA

Mustafa Mert KARACA-Murat DELİKLİTAŞ/İSTANBUL,(DHA)-BEYOĞLU'nda bir AVM'deki kahvecide, kahve sırası bekleyen iki kadın müşteri ile kendilerinden sonra gelen başka bir kadın müşterinin siparişinin daha erken verilmesi üzerine, taraflar arasında kavga çıktı. Kavga anı kameraya yansıdı.

Olay, geçtiğimiz Perşembe günü akşam saatlerinde İstiklal Caddesi'nde bir AVM'deki kahvecide meydana geldi. İddiaya göre, sipariş ettikleri kahveyi almak için sırada bekleyen iki kız kardeş A.A. ile N.A., kendilerinden sonra gelen Ç.H isimli kadının siparişinin daha erken verilmesi üzerine çalışana tepki gösterdi. Bunun üzerine Ç.H.'nin kız kardeşlerin tepkisine karşılık vermesiyle tartışma çıktı. Tartışma sırasında Ç.H., kız kardeşlerden birini ittirdi. Diğer müşterilerin araya girmesiyle sakinleşen Ç.H., kahvesini aralarak uzaklaştı. Kısa süre sonra bilinmeyen nedenle geri dönen Ç.H. isimli kadın, bu kez tartıştığı diğer kız kardeşe saldırdı. Çıkan kavgada Ç.H., kız kardeşlerden birinin saçından tutup çekti. Vatandaşların araya girmesiyle kavga büyümeden sona erdi. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Birbirinden şikayetçi olan taraflar, ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Polis merkezindeki işlemlerin ardından kavgaya karışan 3 kadın, "Kasten Yaralama" ve "Hakaret" suçlarından işlemlerinin tamamlanmasının ardından serbest bırakıldı.

KAVGA ANI KAMERADA

Görüntülerde, Ç.H.'nin iki kız kardeş ile tartışıp ayrıldığı, daha sonra hızla gelerek saldırdığı, o esnada orada bulunan diğer müşterilerin kavgayı ayırmaya çalıştığı görülüyor.

Görüntü dökümü:

------

Güvenlik kamerası

-Tartışma anı

-Tarafların kavga etmesi

-Saldırgan kadının, diğer kadının saçını çekmesi

-Müşterilerin ayırması

===================

4 - ATAŞEHİR'DE İNŞAATTA YANGIN; D-100 KARAYOLU'NU DUMAN KAPLADI

Murat KORKMAZ/İSTANBUL,(DHA)- ATAŞEHİR'de, inşaat halindeki binada yangın çıktı. Yangın nedeniyle bitişiğindeki D-100 Karayolu'nu duman kapladı.

Yangın, 13.00 sıralarında Yenisahra Mahallesi Ercüment Batanay Caddesi ile D-100 Karayolu arasındaki alanda bulunan yapımı devam eden inşaatın zemin altında bulunan katında yangın çıktı. Yangına; Kadıköy, Ataşehir, Ümraniye ve Kartal'dan itfaiye ekipleriyle polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yangın sebebiyle oluşan siyah duman, D-100 Karayolu'nu sardı. Sürücüler duman kaplı yolda ilerlemekte güçlük çekti. D-100 Karayolu'nda kısa süreli trafik yoğunluğu oluşurken yangın, itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu söndürüldü.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Yangından detaylar

-D-100 Karayolu'ndaki duman

-Genel ve detaylar

===================

5 - KAĞITHANE'DE BANKETE GİREN OTOMOBİL TAKLA ATTI

Mustafa Mert KARACA-Murat DELİKLİTAŞ/İSTANBUL,(DHA)-KAĞITHANE'de, sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil, bankete girdikten sonra takla atarak ters döndü. Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan sürücü, aracın içinden kendi imkânlarıyla çıktı.

Kaza, saat 09.30 sıralarında, Hasdal Okmeydanı Bağlantı Yolu Sütlüce sapağında meydana geldi. Muhammet Mustafa Çakır'ın kullandığı 34 AY 0291 plakalı otomobil, henüz belirlenemeyen bir nedenle sürücüsünün kontrolünden çıktı. Çakır, seyir halindeki diğer araçlara çarpmamak için direksiyonu sola kırarak bankete yöneldi. Banket kenarındaki kaya parçasına çarpan otomobil takla attı. Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan Muhammet Mustafa Çakır, araç içinde sıkıştı. Bir süre sonra kendi imkânlarıyla sıkıştığı yerden kurtulan Çakır, camı kırılan kapıdan dışarı çıktı.

İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri yolu tek şeride düşürüp çevrede güvenlik önlemleri alırken, sağlık ekipleri yaralı sürücüyü ambulansa alarak gerekli kontrolleri yaptı. Kaza nedeniyle yolda trafik oluştu. Ters dönen araç, polis çekicisi yardımıyla kurtarılarak otoparka götürüldü. Kazayla ilgili incelemeler devam ediyor.

Görüntü dökümü:

-----------------------

AKTÜEL

-Kaza yapan araç ve sürücüsü

-Sürücüye ambulans içerisinde tedavi yapılması

-Yolda oluşan trafik

-Sürücünün alkolmetreye üflemesi

-Çekicinin gelmesi

-Çekicinin aracı düzeltmesi

Genel ve diğer detaylar

===================

6 - DOLANDIRICILIKTAN YARGILANAN ZABIT KATİBİ: BUGÜN ÇIKAYIM YİNE BANA PARA VERECEKLER

İSTANBUL (DHA) - AİLESİNİN de içerisinde bulunduğu bir şebeke kurup 80 milyon lira dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla yargılanan Bakırköy Adalet Sarayı'nda görevli zabıt katibi Süleyman Demirel ve 14 sanığın yargılandığı davada ikinci duruşma görüldü. Sanık Süleyman Demirel, savunmasında, "Duruşmaya ara veriyorsunuz yanıma geliyorlar 'biz seni hala seviyoruz' diyorlar. Bugün çıkayım yine bana para verecekler, teklif edecekler" dedi.

Bakırköy 27. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanık Süleyman Demirel ile tutuklu bulunan bazı sanıklar getirildi. Taraf avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu.

"DURUŞMAYA ARA VERİNCE YANIMA GELİP 'BİZ SENİ HALA SEVİYORUZ' DİYORLAR"

Duruşmada savunma yapan sanık Süleyman Demirel, "20 yıllık adliye personeli olarak sizi yanıltmak zaten yakışmaz bana, her şeyi dümdüz anlattım, etkin pişmanlık kapsamında değerlendirilmesini talep ediyorum. Dışarıda olsam birkaç müştekinin daha gönlünü yapacağım, onlar da şikayetini geri çekecekler ama içerideyim elim kolum bağlı. Duruşmaya ara veriyorsunuz yanıma geliyorlar 'Biz seni hala seviyoruz' diyorlar. Bugün çıkayım yine bana para verecekler, teklif edecekler. Aileme ve çocuğuma kavuşmak istiyorum" diyerek tahliyesini talep etti. Mahkeme müştekilerin ifadelerini ve avukatların savunmalarını dinledi.

TUTUKLUK HALLERİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Mahkeme, Süleyman Demirel ve diğer tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

İDDİANAME

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede 13 dolandırıcılık eylemi detaylı olarak anlatıldı. Örgüt lideri Süleyman Demirel'in şikayetçi Levent Sırataş'a, Bakırköy adliyesinde adli personel olması nedeniyle zaman içinde mahkemelerde dosyası olan birçok işadamı ile tanıştığını, bu işadamlarına yatırımlarında kullanmaları için çevresindeki tanıdıklarından para temin ettiğini, karşılığında ise komisyon aldığını, para verenlerin ise kar payı olarak para kazandığını söylediği belirtildi. Süleyman Demirel'in müştekileri, adliyede çalıştığı için çevresinin geniş olduğunu söylediği, bu sayede bazı işler yaptığını, bu işlerin bazılarından Instagram hesabından video paylaşarak reklam geliri elde ettiğini, memleketi olan Tokat'tan ise yaprak, salça getirip sattığını, memur olmasına rağmen yaşadığı lüks hayatın bu sayede olduğunu söyleyerek inandırdığı belirtildi.

DAHA ÖNCE YARGILANMIŞ

İddianamede, Süleyman Demirel'in insanların yatırım amaçlı kendisine ve kendisinin telkinleri sonucu etrafındaki bazı kişilere para verdiği aktarıldı. Süleyman Demirel'in daha önce Bakırköy 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Nitelikli dolandırıcılık' suçundan yargılandığı da ortaya çıktı. İddianamede Süleyman Demirel'in soruşturma aşamasında alınan ifadesine de yer verildi.

4 SUÇTAN 154 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

İddianamede Süleyman Demirel'in 4 ayrı suçtan toplamda 40 yıldan 154 yıla kadar cezalandırılması istendi. Diğer 14 sanığın da değişen suçlardan değişen oranlarda cezalandırılmaları talep ediliyor. İddianamede savcı örgüt üyelerinin işlediği cezalardan da Süleyman Demirel'in sorumlu tutulması gerektiğini belirtti.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Arşiv

===================

7 - RESTORASYONU DEVAM EDEN HAYDARPAŞA GARI'N SON HALİ HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Cengiz ÇOBAN-Murat KORKMAZ/İSTANBUL,(DHA) İSTANBUL'un tarihi simgelerinden olan ve yangında hasar gördüğü için 2016 yılında restorasyon çalışmalarına başlanan Haydarpaşa Garı'nda, binanın çevresine kaplayan örtünün bir kısmı kaldırıldı. Restorasyonun devam ettiği Haydarpaşa Garı'nın yeni hali dron ile görüntülendi.

Kadıköy'de bulunan tarihi Haydarpaşa Garı, 28 Kasım 2010 tarihinde çatısında çıkan yangın sonucu çatısı hasar görmesinin ardından restorasyon sürecine girmişti. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nün tarihi garın orijinal haline sadık kalarak hazırladığı restorasyon projesine, Kadıköy Belediyesi onay vermişti. Anıtlar Kurulu tarafından da onaylanan proje doğrultusunda, tüm binanın restore edilmesine karar verilmişti. Bu amaçla çalışmalar 2016 yılı içinde başlamıştı. Haydarpaşa Garı'nda 2016'da başlayan restorasyonda son aşamaya gelindi. Binanın çevresini kaplayan örtülerin bir kısmının kaldırıldığı görüldü.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, geçen yıl Temmuz ayında Haydarpaşa Garı'nda yürütülen restorasyon çalışmalarını ve bölgede bulunan Arkeopark Alanını inceleyerek, "Tarihi dokuya zarar vermeden çalışmaları titizlikle sürdürüyoruz. 2010 yılında çıkan yangında büyük hasar gören gar, 2024'te tamamen hazır hale getirilecek" diye açıklama yapmıştı.

Restorasyonda olan Haydarpaşa Garı'nın yeni hali, dron ile görüntülendi.

Görüntü dökümü:

-----------------------

(dron görüntüsü)

-Haydarpaşa Gar'ından görüntü

-Örtünün kaldırıldığı kısım

-Örtülü bölümden görüntü

-Binadaki iskelelerden görüntü

AKTÜEL

-Genel ve detay görüntüler

===================

8 - İSTANBUL'DA BAYRAM TATİL SONRASI İLK İŞ GÜNÜNDE TRAFİK YOĞUNLUĞU

Özgür EREN-Gamze EĞRİ-Murat SOLAK-Cengiz ÇOBAN-İsa ALMAÇAYIR/ĞİSTANBUL (DHA) 9 günlük Kurban Bayramı tatili sonrası haftanın ilk iş gününde İstanbul'un bazı noktalarında trafik yoğunluğu oluştu.

İstanbul'da 9 günlük Kurban Bayramı tatili sonrası haftanın ilk iş gününde trafik yoğunluğu oluştu. İBB Cep trafik uygulamasında saat 08.00 itibariyle trafik yoğunluğu oranı yüzde 47 olarak ölçüldü. Cevizlibağ Edirne istikametinde araçlar güçlükle ilerledi.

Maltepe D-100 Karayolu'nda araçlar zaman zaman durma noktasına geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin trafik haritasına göre yoğunluk saat 08.20'de yüzde 51 olarak ölçüldü.

D-100 Karayolu Bostancı Kadıköy istikametinde uzun araç kuyrukları oluştu. Trafik yoğunluğu, saat 08..50 itibariyle trafik yoğunluğu oranı yüzde 45 olarak ölçüldü.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Cevizlibağda oluşan trafik

-Maltepe D-100 Karayolu'ndaki trafik

-Kadıköy D-100 karayolundan görüntü

-Araçların güçlükle ilerlemesi

-Oluşan trafikten genel ve yakın detaylar

© Copyright 2024

DHA