Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 1

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 1

ABONE OL
DHA

1- ÜMRANİYE'DE OPERASYON SIRASINDA SİLAHLI SALDIRI: 1 POLİS ŞEHİT, 1'İ POLİS 2 YARALI / Şehit polisin fotoğrafı ve saldırı anı görüntüsüyle geniş haber

- Saldırı anı güvenlik kamerası ve cep telefonu kamerasında

Mert ORDU/İSTANBUL, (DHA)- ÜMRANİYE'de, Ümraniye ilçe Emniyet Müdürlüğü Dudullu Polis Merkezi Amirliği tarafından 'motosiklet hırsızlığı' suçundan yakalanan ve sonrasında firar eden şüphelinin yakalanmasına yönelik yapılan operasyonda, polise silahlı saldırı gerçekleşti. Yakalandığı sırada polisin silahını alan şüpheli ateş açtı. Olayda yaralanan polis memuru Şeyda Yılmaz (27) hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. Bu sırada yaralanan polis K.H.S. ve şüphelinin annesi P.G.'nin hastanedeki tedavisi sürüyor. Saldırı anı ise güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı.

Olay, saat 22.55 sıralarında Ümraniye Ihlamurkuyu Mahallesi Petrol Yolu Caddesi üzerinde meydana geldi. Ümraniye ilçe Emniyet Müdürlüğü Dudullu Polis Merkezi Amirliği tarafından "motosiklet hırsızlığı" suçundan yakalanan ve sonrasında firar eden şüphelinin yakalanmasına yönelik operasyon düzenlendi. Çeşitli suçlardan 26 adet suç kaydı bulunan Y.E.Ç.(19) Ihlamurkuyu Mahallesi'nde ekipler tarafından yakalandı. Y.E.Ç. bu sırada polise direndi. Yaşanan arbedede polisin silahını alan Y.E.Ç., polislere ve çevredeki vatandaşlara ateş açtı. Y.E.Ç.'nin açtığı ateş sonucu polis memuru Şeyda Yılmaz ve K.H.S. ile şüphelinin annesi P.G. yaralandı. Yaralılar sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

POLİS MEMURU HASTANEDE ŞEHİT OLDU

Şüphelinin açtığı ateş sonucu yaralanan polis memuru Şeyda Yılmaz (27) hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. Diğer yaralıların tedavisi sürerken, saldırıdan sonra kaçan şüpheli ise polisin yaptığı çalışmaların ardından sokak arasında kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Adrese gelen çok sayıda polis ise çevrede güvenlik önlemi alarak inceleme yaptı. Olay yerindeki boş kovanlar tek tek belirlenerek incelendi.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA

Öte yandan yaşanan olayla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, '22.09.2024 tarihinde Ümraniye ilçe Emniyet Müdürlüğü Dudullu Polis Merkezi Amirliği tarafından 'Motosiklet hırsızlığı' suçundan yakalanan ve sonrasında firar eden şahsın yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda; Çeşitli suçlardan 26 adet suç kaydı bulunan Y.E.Ç.(19) isimli şüpheli şahıs 23.09.2024 tarihinde Ihlamurkuyu Mahallesi'nde yakalanarak muhafaza altına alınmaya çalışıldığı esnada görevli memurlarla arasında arbede yaşanmış, görevli memurun silahını alarak memurlara ve çevredeki şahıslara ateş etmeye başlamıştır. Şeyda Yılmaz (27) isimli kadın polis memuru şüpheli şahsın açtığı ateşe karşılık vermiştir. Olay esnasında yaralanan görevli memurlar ve şüpheli şahsın annesi olan P.G.(43) ilk müdahalelerin ardından hastaneye kaldırılmış, kahraman polisimiz Şeyda Yılmaz sağlık görevlilerince yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. K.H.S. isimli polis memuru ve P.G. isimli şahsın hastanede tedavileri devam etmektedir. Konu ile ilgili olarak yapılan çalışmalarda Y.E.Ç. isimli şüpheli şahıs yaralı şekilde gözaltına alınmış, 'Kasten öldürme-kasten yaralama' suçlarından tahkikat işlemlerine başlanmıştır. Şehidimize Allah'tan rahmet, acılı ailesine, yakınlarına ve kahraman Emniyet Teşkilatımıza başsağlığı diliyoruz. Yaralı polis memurumuza acil şifalar diliyoruz' ifadeleri yer aldı.

SALDIRGANIN ATEŞ ETTİĞİ ANLAR KAMERADA

Saldırı anı güvenlik ve cep telefonu kamerası görüntülerine yansıdı. Görüntülerde polisin şüpheliyi etkisiz hale getirmeye çalıştığı görülürken, bu sırada şüphelinin polisin silahını alarak ateş açtığı ve polisin de anında karşılık verdiği anlar yer aldı. Şüpheli ateş açarak kaçarken, yaralanan polisin yanına ise diğer arkadaşları koşarak geldi. Polisin olayla ilgili incelemesi sürüyor. Başka bir açıdan çekilen cep telefonu kamerasına yansıyan görüntülerde ise, saldırganın elindeki silahla ateş ettiği anlar görülüyor. Art arda ateş eden saldırgan daha sonra kaçarak olay yerinden uzaklaşıyor.

Görüntü Dökümü:

------------

(Güvenlik kamerası)

-Polisin şüpheliye müdahalesi

-Şüphelinin polise ateş açması

-Polisin karşılık vermesi

-Vatandaşların kaçması

(Cep telefonu)

-Saldırganın silahla ateş ettiği anlar

-Olay yerinde toplanan polis memurlarından görüntü

-Olay yerindeki hareketlilik

-Şüphelinin yakalandığı anlar

(Aktüel)

- Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışma görüntüsü

- Polis özel harekat ekiplerinin görüntüsü

- Olay yerinden görüntüler

- Şehit polis memurunun fotoğrafı

- Genel ve detay görüntüler

===============

2- ŞİŞLİ'DE KAVGA SONRASI SİLAHLI ÇATIŞMA: 3 YARALI / Ek bilgi ve görüntülerle

Mustafa Mert KARACA/İSTANBUL,(DHA)- ŞİŞLİ'de bir süre önce kavga eden ve çevredekiler tarafından ayırılan 2 grup, bir süre sonra tekrar karşılaşarak birbirlerine tabanca ve pompalı tüfekle ateş açtı. 3 kişinin yaralandığı saldırının ardından şüphelilerin kaçtığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, saat 14.30 sıralarında Merkez Mahallesi, Abide-i Hürriyet Caddesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 2 grup arasında tartışma çıktı. Kavgaya dönüşen tartışma çevredekilerin araya girmesiyle son buldu. Kısa süre sonra tekrar karşılaşan taraflar, birbirlerine tabanca ve pompalı tüfekle ateş açtı. Çıkan çatışma sonucu, baba-oğul ve bir kişi yaralandı. Saldırganların ise bir süre yürüdükten sonra araçla kaçtıkları iddia edildi. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri yolun tek şeridini trafiğe kapatarak güvenlik önlemi alırken, sağlık ekipleri yaralılara olay yerinde yaptıkları ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırdı. Yaralılardan birinin durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Öte yandan saldırganların olay yerinde bıraktıkları silahlar incelenmek üzere emniyete götürüldü. Olay yerinde yapılan incelemelerin ardından yol, belediye ekipleri tarafından temizlendi. Kapatılan şerit tekrar açıldı, trafik normale döndü. Yaşananları anlatan Ali Faruk Koçerlioğlu, "Sokağın arasından birkaç kişi arbede yaşadı. Bıçakları vardı sanıyorsam. Arbede büyüdü, daha sonra birkaç kişi arkadaşlarıyla beraber tekrar geldi. Tartıştıkları 3 kişiyi yaralayıp gittiler. Daha sonra bizde korkup dükkanın içine kaçtık" dedi.

ALACAK VERECEK MESELESİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "T.M.(54) , B.K.(53) ve B.K.(28) isimli şahısların silah ile yaralandığı, sağlık görevlilerince yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılan şahısların hayati tehlikelerinin olmadığı anlaşılmıştır. Çevrede yapılan incelemede; 1 adet pompalı ele geçirilerek muhafaza altına alınmıştır. Araştırmalarda; olayın alacak verecek meselesinden kaynaklandığı, şüpheli şahısların; olay yerinde önce kavga çıkardıkları, ardından silahla ateş ederek olay yerinden uzaklaştıkları anlaşılmış, şüpheli şahısların yakalanmasına yönelik çalışma başlatılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

SALDIRGANLARIN KAÇMA ANI KAMERADA

Saldırganların 3 kişiyi yaraladıktan sonra olay yerinden yaya olarak uzaklaştığı o anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Görüntü Dökümü

-------------

(Mobese kamerası)

- Şüphelilerin kaçması

===========

3- ÜSKÜDAR'DA OTOMOBİL İŞ YERİNE GİRDİ: 1'İ AĞIR 4 YARALI

Mert ORDU/İSTANBUL,(DHA)- ÜSKÜDAR'da sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil park halindeki bir otomobile çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan otomobil iş yerine girdi. Kaza sırasında kaldırımda yürüyen 1 kişi otomobille duvar arasında sıkıştı. Kazada, 1'i ağır 4 kişi yaralandı.

Kaza, saat 21.45 sıralarında Çengelköy Mahallesi, Çengelköy Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği yabancı plakalı otomobil park halindeki 34 KRN 884 plakalı otomobile çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan otomobil iş yerine girdi. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sırasında savrulan otomobilin altında kalan 1 kişi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Kazada 1'i ağır 4 kişi yaralandı. Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi olay yerinde yapılan yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Görüntü Dökümü

------------

(Cep telefonu)

-Olay yeri

-Polis ekiplerinin çalışması

-İtfaiye ekiplerinin çalışması

-Sağlık ekiplerinin çalışması

-Kazaya karışan araçların görüntüsü

-Genel ve detay görüntüler

==========

4- BAHÇELİEVLER D-100 KARAYOLU'NDA OTOMOBİL ALEV ALEV YANDI

Soner HASIRCIOĞLU/İSTANBUL, (DHA)- BAHÇELİEVLER, D-100 Karayolu'nda seyir halindeki otomobilde yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler tüm otomobili sardı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını müdahale ederek söndürdü. Otomobilin yandığı anlar vatandaşların çektiği cep telefonu görüntülerine yansıdı.

Yangın, saat 23.00 sıralarında D-100 Karayolu'nda seyir halindeki otomobilde çıktı. Edinilen bilgiye göre, Edirne istikametine ilerleyen 34 EDJ 593 plakalı otomobilden alevlerin yükseldiğini gören ve ismi öğrenilemeyen sürücü ile yanındaki kişi, Şirinevler ayrımına gelmeden hemen aracını kenara çekerek aşağı indi. Sürücü, durumu itfaiye ve polis ekiplerine haber verdi. Bu sırada alevler tüm otomobili sardı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yanan araca müdahale ederken, polis ekipleri de yolda önlem aldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile yanan otomobil söndürüldü. Yangın sonrası herhangi bir yaralanma ve can kaybı yaşanmazken, otomobil yanarak kullanılamaz hale geldi. Yanan otomobil çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı.

ALEVLER KAMERADA

Otomobilden yükselen alevler vatandaşların çektiği cep telefonu görüntülerine yansıdı. Görüntülerde, otomobilin alev alev yandığı görülüyor. Görüntülerin devamında ise yardım için duran çok sayıda vatandaşın olduğu anlar yer alıyor. Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

(Cep telefonu)

- Otomobilin alev alev yanması

- Yardım için duran vatandaşlar

(Aktüel)

- Yanan otomobil görüntüsü

- İtfaiye ekiplerinden görüntü

- Polisin önlemi

- Aracın çekilmesi

- Trafikten görüntü

- Genel ve detay görüntüler

=======

5- BAKAN MEMİŞOĞLU: 2023 SENESİNDE 5 BİNİN ÜZERİNDE NAKİL GERÇEKLEŞTİRDİK

Leyla YILDIZ - Hadican EROL/İSTANBUL, (DHA)- SAĞLIK Bakanı Kemal Memişoğlu, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası Organ Nakli Kongresi'ne katıldı. Kongrede konuşan Memişoğlu, "Bugün dünyada başta Gazze olmak üzere binlerce canın kıyıldığı, öldürüldüğü yerde sizler gibi bir canı kurtarmak için gecesini gündüzüne katan her bir insanlığın iyi tarafına teşekkür ediyor, kongremizin başarılı geçmesini diliyor saygılar sunuyorum" dedi.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen 30'uncu Uluslararası Organ Nakli Kongresi'ne katıldı. Kongreye Memişoğlu'nun yanı sıra, İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve çok sayıda davetli katıldı. Semazen gösterimi ile başlayan kongrede konuşan Memişoğlu, "Tabii Türkiye Cumhuriyeti'nin bir sağlık bakanı olarak burada seslendirmek ve bana söz hakkı düştüğü için teşekkür ediyorum. 1975'te ilk böbrek naklini gerçekleştiren. 1980'te yirmi iki yaşında idealist bir stajyer olarak hocamın ilk karaciğer naklinde Hacettepe'de bulunan birisi olarak ve bir gün stajımızda böbrek nakli gerçekleştirdikten sonra üreterin ucunu gösterip idrarın çıktığı zaman işte çocuklar. Bu hayatını bu insanın değiştirdik yeniden hayata kazandırdık dediği heyecanını gördükten sonra ve 1979'da dünyaya örnek olacak organ ve doku naklini kanunu geçirten ve hazırlayan hocama minnetlerimi huzurunuzda arz ederim" diye konuştu.

'2023 SENESİNDE 5 BİNİN ÜZERİNDE NAKİL GERÇEKLEŞTİRDİK'

Memişoğlu, "Bize bu organ nakli heyecanını duyurduktan sonra 1999-2000 yılının başlarında yanında bulunduğu Andreas Hocamıza buraya katıldığı için teşekkür ediyoruz. Dünyanın en iyi cerrahlarından bir tanesi. Onlarla beraber çalıştık. Aynı zamanda Miami'de beraber yola çıktığımız ama daha sonra benim Türkiye'ye döndüğüm ve Miami'de kalan dünyanın en iyi organ nakli cerrahları, kardeşim dediğim o günden beri Akın Tekin hocamızın da burada olmasından memnunluk duyuyorum. Ona da hoş geldin diyorum. Türkiye, hocamın vizyonuyla, organ nakli yolculuğuna çıktı. Bugün 76 böbrek nakil merkezi, 52 karaciğer nakil merkezi, 15 kalp nakil merkeziyle, 2 akciğer nakil merkeziyle; ulusal organ transfer koordinasyon merkeziyle bin kişinin çalıştığı ve etik kurullar kontrolünde 2023 senesinde 5 binin üzerinde nakil gerçekleştiren ve bu nakillerin ve bir yıllık yaşam sürelerinin 95 civarında olduğu, organ naklinin, dünyada en iyi yapan ilk 5 ülkesinden bir tanesi. Bakanlık olarak hedefimiz, bu sayıları daha da arttırmak. Bunun yanında da, özellikle kadaratif bağışları teşvik edip sayılarını arttırmaktır. Ben burada çıkacak, karar verilecek her şeyin sağlık ve insanlığa faydası olacağını düşünüyorum. Bugün, dünyada başta Gazze olmak üzere binlerce canın kıyıldığı, öldürüldüğü yerde, sizler gibi bir canı kurtarmak için gecesini gündüzüne katan, her bir insanlığın iyi tarafına teşekkür ediyor, kongrenizin başarılı geçmesini diliyorum" şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü:

--------------

-Salondan görüntüler

-Bakan Memişoğlu'nun konuşması

-Genel ve detay görüntüler

=========

© Copyright 2024

DHA