Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

DHA İSTANBUL BÜLTENİ-1

DHA İSTANBUL BÜLTENİ-1

ABONE OL
DHA

1- İSTANBUL MERKEZLİ 2 İLDE 'KUYU-7' OPERASYONU: 33 ŞÜPHELİ YAKALANDI

İSTANBUL, (DHA) - İÇİŞLERİ Bakanı Ali Yerlikaya, "Kuyu-7" operasyonlarında; elebaşılığını yurt dışında firari olan Volkan Reçber'in yaptığı organize suç örgütü üyesi 33 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu; İstanbul ve İzmir'de düzenlenen operasyonlarda organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, Kasten öldürme, Kasten adam öldürmeye teşebbüs, Kasten yaralama, İş yerlerine silahlı saldırı, 6136 sayılı kanuna muhalefet, Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması ve Mala zarar verme suçları olmak üzere 25 ayrı suç eylemini

gerçekleştirdikleri tespit edildi.

Operasyonlar sonucu: 34 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet AK-47 Kalaşnikof uzun namlulu tüfek, 1 adet balistik yelek ve 1 adet Uzi olarak tabir edilen otomatik silah ele geçirildi. Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" ifadelerine yer verdi.

Görüntü dökümü:

------------------------

-Operasyon görüntüsü

===============

2-MALTEPE'DE SOKAK HAYVANLARINI BESLEDİĞİ İÇİN DARP EDİLEN AKADEMİSYEN YAŞANANLARI ANLATTI

Muharrem ÇAM/İSTANBUL,(DHA)-MALTEPE'de sokak hayvanlarını beslediği için sopa ile darp edilen akademisyen Belma Uzun o anları anlattı. Vücudunun çeşitli yerlerinde morluklar olan ve el bileği alçıya alınan Uzun, 10 gün iş göremez raporu aldı. Uzun yaşadığı korku dolu anları anlattı.

Olay, Büyükbakkalköy Mahallesi'nde geçtiğimiz çarşamba günü yaşandı. İddiaya göre, Bir vakıf üniversitesinde akademisyen olarak çalışan Belma Uzun, iş yerinden çıktıktan sonra 7 yıldır sokak hayvanlarını beslediği mahalleye gitti. Sokak hayvanlarını beslediği sırada aynı mahallede oturan bir çiftin sözlü saldırısına uğradı. Sözlü saldırı kısa sürede sopalı kavgaya dönüştü. Erkek şahıs, evinin önünde sokak hayvanlarını beslediğini iddia ettiği Uzun'a sopa ile saldırdı. Saldırı anları cep telefonu kamerasına yansırken, Uzun'un vücudunun çeşitli yerlerinde morarmalar ve el bileğinde zedelenme oldu. Eli alçıya alınan Belma Uzun o anları anlattı.

"DOKTOR 10 GÜN İŞ GÖREMEZ RAPORU VERDİ"

Akademisyen Belma Uzun, "Öncelikle böyle bir konu ile gündeme geldiğim için herkesten özür dilerim. Çünkü bu benim şahsıma yakışan bir durum değil. İş çıkışı ben besleme yapıyorum. Yani evim ile çalıştığım yer arasındaki güzergâhı besliyorum. 7 yıldır ben orada besleme yapıyorum. Orası da besleme yaptığım bir alandı. Tartıştığım hanımefendi ve eşinin besleme yaptığım yer ile evleri arasında mesafe var. Kimsenin kapısının önüne ben yemek koymadım. Orada rögar vardı, onun üzerine koydum ben yemeği. Sonra, o iki şahıs bağırarak çıktılar. Ben ilk başta kendi aralarında tartıştıklarını düşündüm. Sonra bana, 'Oraya yemek koyma, sokak hayvanlarını burada besleme, torunum buradan geçemiyor' gibi bir kelime kullandı. Ben kendilerine sizin kapınızın önüne koymadım, köpekte zaten oradaydı yiyecek bitecek dedim. Bana yemeği oraya koy ben atacağım dedi. Ben de KVK kanunu gereği sizin görüntünüzü alacağım ve polise şikayet edeceğim dedim. 5199 sayılı sokak hayvanlarını besleme kanunu gereği sizin bahçenizde beslemiyorum kapınızın önüne koymadım. Zaten evinizden uzak bir yer dedim. Koyduğum yemeği attılar bende o sırada görüntü çekiyordum. Elindeki sopa ile bana bir şeyler söyledi ama ben net bir ifade kullanmadığı için anlamadım. Sopayla bana ne yapacaksınız? Diye sorduğum sırada sopayı iki eliyle tutarak hiç beklemediğim bir anda ben de görüntü alıyordum o sırada bana vurdu. Vurmasıyla sopa ilk başta koluma sonra boynuma geldi. Ben yere düştüm. Kimse yardımcı olmadı bana. Polisi aradım, ambulansı aradım sonrasında hastaneye gittim. Doktor muayenesinde parmaklarımda zedelenme olduğunu tespit etti. Kolumu alçıya aldı. 10 gün boyunca buz tedavisi yapacağım, çünkü sopa damarın üzerine geldiği için damarı patlatmış, ondan dolayı iç kanama oldu. Tomografi çekildim boyundan ve doktor bana 10 gün iş göremez raporu verdi. Aynı zamanda darp raporu aldım, gerekli şikayetimi yaptım" dedi.

"KADINLARIN DAYAK YEMEMDEN DOLAYI ZEVK ALMASINI BEN KABUL ETMİYORUM"

Uzun, "Bende bir annenin evladıyım. Şöyle bir yorum okudum 'O sondaki çığlık sesi, ne kadar güzel köpek gibi inliyor, ne kadar güzel bu sesi ben telefon sesi yapacağım' gibi ifadeler var. Beni asıl üzen toplumun geldiği bu konum, beni üzüyor. Burada bir kadına şiddet var ve bu şiddetten mutlu olan, bu durumu körükleyen bir kesim var. Ben bunu kabul etmiyorum. Herkes hayvan sevmeyebilir. Ama şiddeti desteklemek nedir? Bir insanın başka bir insana zarar vermesi neden başka bir insanı sevindirsin ki? Benim tarafımda olanlarda oldu, karşı tarafı destekleyenler de oldu. Benim başıma gelen yarın başka bir şekilde onların başına gelebilir. Özellikle kadınların dayak yememden dolayı zevk almasını ben kabul edemiyorum. İnşallah gelecekte toplum olarak bunları aşarız benim tek isteğim bu" şeklinde konuştu.

Görüntü dökümü

Saldırı anı

Belma Uzun'un vücudundaki morlukların görüntüsü

Belma Uzunun alçılı elinin görüntüsü

Belma Uzun Röportaj

-Genel ve detay görüntüler

===============

3-AVCILAR'DA D-100 KARAYOLU'NDA YAŞANAN TIR KAZASI KAMERADA

Özgür eren-İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)-AVCILAR'da yağışında etkisiyle şoförünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği TIR bariyerlere çarptı. D-100 Karayolu'nun bir süre trafiğe kapanmasına neden olan kaza bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Kaza, 13.15 sıralarında D-100 Karayolu Denizköşkler Mahallesi mevkii Ankara istikametinde meydana geldi. Yağışlı havanında etkisiyle şoförünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği 01 AKK 815 plakalı TIR bariyerlere çarparak durabildi. İhbar üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edilirken D-100 Karayolu Ankara istikameti trafiğe kapandı. Kaza anı bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Görüntü Dökümü:

-Kazanın güvenlik kamerası görüntüleri

===============

4-EYÜPSULTAN'DA 4 KATLI BİNANIN ÇATISINDA YANGIN-2 (EK GÖRÜNTÜLERLE GENİŞ HABER)

Mustafa Mert KARACA-Hiba KARGI/İSTANBUL, (DHA)-EYÜPSULTAN'da 4 katlı binanın çatısı alev alev yandı. Yangın itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü.

Yangın, 18.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle Alibeyköy Mahallesi, Vardar Bulvarı'nda bulunan 4 katlı binanın çatısında çıktı. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri caddeyi trafiğe kapatıp güvenlik önlemleri alırken yangın itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü.

Görüntü dökümü:

İtfaiye ekiplerinin çalışması

İtfaiye ekiplerinin müdahalesi

Çatının son hali

Genel ve diğer detaylar

===============

5- İSTANBUL SEMALARINDA GÖRENLERİ HEYECANLANDIRAN IŞIK HUZMESİ

Baran AKKAYA/İSTANBUL, (DHA)-İSTANBUL'da akşam saatlerinde gök yüzünde ortaya çıkan ışık huzmesi görenleri heyecanlandırdı. İstanbul'un bir çok noktasından görülen ışık huzmesi bir süre sonra gözden kayboldu.

Akşam saatlerinde ortaya çıkan ve İstanbul'un bir çok noktasında görülen ışık huzmesi görenleri heyecanlandırdı. Özellikle ışık huzmesinin Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün üzerinden geçtiği anlar büyük dikkat çekti. Sosyal medyada bir çok kullanıcı o anları paylaştı.

Görüntü dökümü

Işık huzmesinin bulutların arasında ki görüntüsü

FSM'den görüntü

Genel ve detay görüntüler

===============

6- KADIKÖY'DE SAĞANAK YAĞMUR NEDENİYLE BAZI EVLERİ SU BASTI

Cengiz ÇOBAN / İSTANBUL, (DHA)- Kadıköy'de sağanak yağış nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Eşyaları kullanılamaz hale gelen vatandaşlar duruma tepki gösterdi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarının ardından Kadıköy'de sağanak yağış etkili oldu. Yağış kısa sürede hızını arttırarak vatandaşlara zor anlar yaşattı. Hasanpaşa Mahallesi'nde bulunan bazı apartmanların bodrum katındaki ev ve iş yerlerini su bastı. İhbar üzerine itfaiye ve İSKİ ekipleri olay yerine sevk edildi. Evlerini su basanlar, kendi imkânlarıyla tahliye çalışması yaptı. Eşyaları kullanılamaz hale gelen apartman sakinleri duruma tepki gösterdi.

"ZARAR ÇOK BÜYÜK"

Özge Kilerci isimli mahalleli, "Bir anda yağmur yağmaya başladı. Benim evim şuradaki binanın bodrum katında. Camımın yarısına kadar yağmur gelince dışarı çıktık. Rögarlar kapalı zaten. Yandaki inşaata su girmesin diye tabelalarla kapatmışlar. Kapatınca tabi bizim burası diz boyu su doldu. Evleri çoktan su bastı. Yandaki 80 yaşındaki teyzemizin evi de su doldu. Zarar çok büyük. Ekipler daha yeni geldi" dedi.

Ahmet Yıldız ise, "Olacak şey değil. 2 dakikalık mesafede belediye ve itfaiye. Şu hale bak, inanılacak gibi değil" diyerek tepki gösterdi.

Görüntü Dökümü:

---------------------

(Cep telefonu)

-Sağanak yağmur

-Suyun binanın önünde birikmesi

-Vatandaşların eşyalarını dışarı çıkarması

(Aktüel görüntü)

-Ekiplerin görüntüsü

-Evi su basan vatandaşlardan görüntü

-su basan evlerden görüntü

-Vatandaşlar ile röp

-Genel ve detay görüntüler

© Copyright 2024

DHA