Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Colorbox'tan sanatçılara özel sayfa

Colorbox'tan sanatçılara özel sayfa

ABONE OL
DHA

İSTANBUL,(DHA) - Sanat markası Colorbox sanatçıları desteklemek ve sanat dünyasının dijitaldeki adresi olmak için yeni bir hizmet geliştirdi. Kısa süre önce canlıya aldıkları yeni internet sitelerindeki bilgi kaynaklarının haricinde sanatçı sayfası oluşturan 35 yıllık marka, böylece hem sanatçıların kendilerini diledikleri gibi tanıtmalarını sağlıyor hem de sanat tarihinde yer edinmiş farklı isimler ve sanat ürünleri hakkında bilgi edinmelerini mümkün kılıyor.

Statista'nın verilerine göre küresel sanat piyasasının değeri 65 milyar dolara ulaşırken, sanatçıların birçoğu halen farklı zorluklarla mücadele ediyor. Bu kapsamda sanatçıların ve eser satanların yüzde 36'sı, ekonomik koşullara direnç göstermekte zorlandığı söylerken, koleksiyonerlerle ilişkilerini sürdürmek, çevrim içi satışları artırmak ve coğrafi erişimi sağlamak gibi kaygılar da ilk beşte yer alıyor.

Yeni atılımlarıyla sanatçıların kendilerini diledikleri gibi ifade etmelerine olanak tanıdıklarını söyleyen Colorbox Dijital Pazarlama Yöneticisi Zeynep Varak, “Dijitalleşmenin yaygınlaşmasıyla birlikte daha büyük kitlelere erişmek her ne kadar kolay olsa da, konu sanat gibi eleştirel düşünceye açık bir alan olunca diğer ticaret kolları gibi topluluk oluşturmak tam anlamıyla mümkün olmuyor. Biz de yeni sitemizde oluşturduğumuz 'Sanatçılar' sayfası ile sanatçıların kendilerini diledikleri gibi ifade etmelerini sağlıyoruz. Sanatseverlerin de farklı sanatçılar hakkında bilgi edinmesinin, merak ettikleri eserleri inceleyebilmesinin önünü açıyoruz. Eser satışı yapmak gibi ticari kaygılarımız yok. Yalnızca, sanatçıların kendilerine ait bir alana sahip olmalarını destekliyoruz" dedi.

'SANATÇI BASİT ADIMLARLA PROFİL OLUŞTURABİLİYOR'

Hazırlık aşamasında yoğun bir danışman ve yazılım sürecinden geçtiklerini belirten Varak, “Colorbox'ta bir sanatçının kendi profilini oluşturması için bazı basit adımları gerçekleştirmesi gerekiyor. Bunun ilk sırasında 'Sanatçının Geçmişi' 'Sanatçının Eğitimi' ve 'Sanatçının Stili' başlıkları altında iletmek istenilen bilgilerin doldurulması yer alıyor. Ardından 9 adete kadar eser görseli eklenebiliyor. Her hafta başvuruda bulunan sanatçıların ilettikleri bilgi ve görselleri, site şablonuna göre düzenleniyor ve e-postayla sanatçıların onayına sunuyoruz" diye konuştu.

'DOĞU İLLERİMİZDE ÇOK SAYIDA KADIN SANATÇIMIZIN OLDUĞUNU GÖRDÜK'

“Türkiye'nin dört bir yanından gelen sanatçı sayfası taleplerine olabildiğince hızlı bir şekilde cevap vermek için elimizden geleni yapıyoruz" diyen Varak, “Günümüzde sanatçılar, büyük emek vererek zor şartlarda çalışıyorlar. Ancak kendilerini duyurabilecekleri platformlar yok denecek kadar az. Biz de dünyanın dört bir yanında ziyaretçisi olan bir siteyiz. Bu vesileyle sanatçıları hem Türkiye hem de global çapta duyurmak için güzel bir imkan yaratmak istedik. Şimdiden kayda değer bir gelişme elde ettik. Özellikle Doğu illerimizde çok sayıda kadın sanatçı olduğunu görmek, bu sanatçıları sanatçı sayfamızda paylaşmak bizleri oldukça mutlu etti" ifadelerini kullandı.

'BÜYÜMEYE VE GELİŞMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Sanatçıların aradıkları ürünlere her zaman en iyi şartlarda ulaşmaları için çaba gösterdiklerini belirten Varak, "En kaliteli ve güzel ürünleri her zaman en uygun şartlarda temin ederek sunuyoruz. Sanatçıların her zaman yanında olduğumuzu hissettiriyoruz. Stokumuzda olmayan ürünleri de sanatçılarımız için buluyor ve ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Fenerbahçe, Teşvikiye, Kozyatağı mağazalarımızın yanı sıra, sitemizde yeni oluşturduğumuz sayfamızla da sınırlarımızı aşıyoruz. Profesyonel veya hobi amaçlı sanatla uğraşan herhangi biri, artık bilgilenme amaçlı bile sitemizi ziyaret edebiliyor. Örneğin, artık ürünlerimizin daha ayrıntılı keşfedilebilmesi için yeni kartelalar, bloglar, detaylı ürün özellikleri, teknik bilgiler, sık sorulan sorular ve büyük ürün tanıtım videoları gibi kaynaklarımız var. Gelecek dönemde topluluğumuzla biz de büyümeye ve gelişmeye devam edeceğiz" dedi.

© Copyright 2024

DHA