Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Akkim Kimya Genel Müdürü Kipri: Türki Cumhuriyetler ile iş potansiyelimiz arttı 

Akkim Kimya Genel Müdürü Kipri: Türki Cumhuriyetler ile iş potansiyelimiz arttı 

ABONE OL
DHA

İSTANBUL, (DHA) - Akkim Kimya Genel Müdürü Onur Kipri, sürdürülebilir üretime ilişkin 2022 değerlendirmelerini paylaştı. Kipri, “Türki Cumhuriyetler ile iş potansiyelimiz arttı 2022 yılında Japonya’ya ilk UF sevkiyatımızı yaptık. Avrupa kıtasında hem temsilcilerimiz hem de üreticiler sayesinde birçok projeye imza attık. Diğer Avrupa ülkelerinde de devam eden birçok projemiz mevcut” açıklamasında bulundu.  

Akkim’in üretimde sürdürülebilirliğe verdiği önemin altını çizen Onur Kipri, Akkim olarak ciddi bir Ar-Ge sürecinin sonucunda hayata geçen Su Çözümleri ile de hedeflerinin bu bilinci dünyanın birçok noktasına yaymak olduğunu kaydetti. Su çözümleri ile birçok sektör ve belediyeler ile iş birliği içerisinde oldukları bilgisini paylaşan Kipri “Birinci önceliğimiz olabildiğince az miktarda su kullanmak. Bu anlayışla ürettiğimiz kimyasallarla çalışan arıtma tesislerini en yüksek verim seviyesine çıkartırken ürettiğimiz membranlarla suyun geri kazanılmasını sağlıyoruz. Su olmayan yerlerde denizden su üretimi, evsel atık suların geri kazandırılmasıyla sulamada tekrar kullanımı, kirli yüzey sularının kullanılır hale getirilmesi, tekstil boyama gibi atık suların geri kazanılması ve su kullanımının azaltılması gibi konularda ciddi katkılar sunabiliyoruz” şeklinde konuştu.  

“HER YIL 1 MİLYAR METRE KÜPTEN FAZLA SUYU FİLTRELEYİP KULLANILABİLİR HALE GETİRİYORUZ” 

Sınırlı sayıdaki kaynakların korunması için önceliklerden birinin de çevreye duyarlı üretim olması gerektiğinin altını çizen Kipri “Bu düşünce ile çalışmalarına başladığımız Ultrafiltrasyon Membran Modülü yatırımımız ile şimdilerde ileri teknoloji su arıtma sektöründe önemli bir konumdayız. Bu teknoloji ile her yıl 1 milyar metre küpten fazla suyu filtreliyor, berraklaştırıyor, bakteri ve virüslerden arındırıyor, kullanılamaz durumda olan su kaynaklarını kullanılabilir hale getiriyoruz. Aynı şekilde endüstri kullanımı için yetersiz kalitede olan suyun üretimde kullanılabilir hale gelmesini de sağlıyoruz” açıklamasında bulundu.  

‘TÜRKİYE REFERANSLARI YURT DIŞI PAZARININ KAPILARINI AÇTI’ 

Kipri, Türkiye’deki önemli referansların yurt dışının da yolunu açtığını belirtti. Kipri, “Türki Cumhuriyetlerle iş potansiyelimiz arttı. 2022 yılında hayata geçirdiğimiz ve dünyanın en büyük yüzey suyu UF projesi olan Azerbaycan Ceyranbatan tesisi, yaklaşık 5 milyon insanın ve Bakü’yü de içine alan Abşeron yarım adasının tüm su ihtiyacını karşılıyor. Avustralya’da Akualys membranları kullanılıyor, 2022 yılında Japonya’ya ilk UF sevkiyatımızı yaptık. Avrupa kıtasında hem temsilcilerimiz hem de üreticiler sayesinde birçok projeye imza attık. Diğer Avrupa ülkelerinde de devam eden birçok projemiz mevcut. Temsilcilerimiz sayesinde gelişen bu pazarın aktif tedarikçisi haline dönüştük. Mısır, Fas, Cezayir, Tunus Akualys modüllerini kullanan ülkeler arasında. Brezilya ile yeni çalışmaya başladık. Amerika kıtasında önümüzdeki dönemde daha çok gelişmeye odaklanacağız. Orta Doğu ise ürettiğimiz bu teknolojiye en çok ihtiyaç duyan bölgelerden biri. Bu bölgede projeler arka arkaya geliyor. Orta boyutlu işlerin üzerine büyük kapasiteli işler için de gelecekte fırsatımız olacağına inanıyoruz” dedi.  

‘2023 YILINDA YENİ ÜRÜNLER EKLEYECEĞİZ’ 

2023 yılında Su Çözümleri tarafında portföylerine yeni çevreci ürünleri dahil edeceklerini söyleyen Onur Kipri, bu sayede hem Türkiye’de hem de dünyada sürdürülebilirlik çalışmalarına katkı sağlamaya devam edeceklerini kaydetti. Bugün, İngiltere, Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Balkanlar ve Asya’da birçok ülkeye ihracat yaptıklarını söyleyen Onur Kipri, “Teknoloji gelişirken aynı zamanda doğayla uyumlu ve çevreci teknolojiler geliştirmek önceliğimiz. Gerçekten fark yaratabilmek adına kurumlarla iş birliği içerisinde hareket etmenin önemine de inanıyoruz” şeklinde sözlerini tamamladı. 

© Copyright 2025

DHA