Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

HATAY İHH İstoç Temsilciliği İdlib'teki çocukların yüzlerini güldürdü

HATAY İHH İstoç Temsilciliği İdlib'teki çocukların yüzlerini güldürdü

ABONE OL
DHA

İHH İstoç Temsilciliği, Suriye’nin İdlib kırsalındaki çocuklar için sünnet organizasyonu ile lunapark etkinliği düzenledi ve kırtasiye malzemesi dağıttı.

İHH İstoç Temsilciliği, Suriye’nin İdlib kırsalında düzenlediği yardım faaliyetleriyle yüzlerce çocuğun yüzünü güldürdü. Zor şartlar altında yaşayan çocuklara yönelik gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında, 200 çocuk için sünnet organizasyonu, 500 çocuk için ise lunapark etkinliği düzenlendi. Ayrıca, eğitim dönemine hazırlık amacıyla 1000 öğrenciye okul çantası ve kırtasiye malzemeleri dağıtıldı. Öğrencilere verilen destekle, eğitim hayatlarına devam etmeleri ve daha iyi bir gelecek inşa etmeleri hedefleniyor.

İHH Suriye Çalışmaları Reyhanlı Bölge Ofisi Koordinatörü Zeki Tahiroğlu, bu tür yardımların çocukların hem fiziksel hem de psikolojik ihtiyaçlarını karşılamada büyük önem taşıdığını vurguladı. Yapılan yardım faaliyetleri nedeniyle İHH İstoç Temsilciliği’ne teşekkür eden Tahiroğlu, “Çocukların mutlu olduğunu görmek bizleri de mutlu ediyor. İHH İstoç Temsilciliğimiz savaş mağduru çocukları hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bölgedeki yardım faaliyetlerimiz devam edecek” dedi. İHH, Suriye’deki iç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana ülke içerisinde gıda, eğitim, barınma ve sağlık alanlarında faaliyet yürütüyor. (DHA)

Haber: Ferhat DERVİŞOĞLU Kamera: (Hatay),(DHA)-

© Copyright 2024

DHA