Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Hatay’da Gaziler Günü kutlandı

Hatay’da Gaziler Günü kutlandı

ABONE OL
DHA

Samim SELÇUK/ Hatay, (DHA) – HATAY’ın merkez Antakya ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi.

Çelenk sunma programına, Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Mete, Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Öntürk, kurum müdürleri, gaziler ve çok sayıda davetli katıldı. Program, Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başladı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Çelenk sunma töreninde konuşan Hatay Valisi Mustafa Masatlı, “19 Eylül 1921 tarihinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Mareşal Rütbesi’ ile ‘Gazilik’ ünvanının verildiği günün yıldönümü olan Gaziler Günü’nü milletçe idrak etmenin onurunu hep birlikte yaşıyoruz. Ülkemizin ve milletimizin bekası için görev yaparken, canlarını ortaya koyarak yürüttükleri kahramanca mücadele sonunda gazilikle şereflenen tüm Gazilerimizi gönülden selamlıyorum. Üzerinde yaşadığımız bu mukaddes topraklar; uğrunda ölenlerin, uğrunda ölümü göze alanların bizlere bıraktığı en değerli mirastır. Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki güçlü devletimiz ve kadirşinas milletimiz, sizin ve şehitlerimizin bıraktığı emanete sahip çıkacak; o kutlu mirası sonsuza dek yaşatacaktır. Şanlı bayrağımızın gölgesinde, huzur ve güven içinde yaşamaya devam ederken, sizlere olan vefa borcumuz, her daim sorumluluğumuzdur. Bu uğurda devletimiz, gerekli adımları atmaktadır ve atmaya da devam edecektir. Asla unutulmamalıdır ki nehirleri gazi, dağları kahraman ve her taşı bir yakut olan bu vatan, can verme sırrına erenlerin olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve ebedi aleme irtihal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Hayatta olan gazilerimize aileleriyle birlikte sağlık, huzur ve esenlikler diliyorum" dedi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hatay Şube Başkanı Mehmet Ramiz Bakır da konuşmasında tüm gazilerin gününü kutladı. Program sonunda Vali Masatlı gazilerle hatıra fotoğrafı çekildi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

© Copyright 2024

DHA