Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Üniversite öğrencilerinden Filistin'deki zulme sergiyle farkındalık

Üniversite öğrencilerinden Filistin'deki zulme sergiyle farkındalık

ABONE OL
DHA

Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)- TRAKYA Üniversitesi'nde faaliyet gösteren Aktif Gençlik Topluluğu, üniversite bünyesinde düzenlenen topluluk buluşmasında Filistin'de yaşanan zulme dikkat çekmek amaçlı sergi açtı.

Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi önünde devam eden 'Öğrenci Toplulukları Buluşuyor' etkinliğine katılan Aktif Gençlik Topluluğu, Filistin'de İsrail'in sürdürdüğü katliamı protesto edip, yaşananlara dikkat çekmek amacıyla sergi açtı. Serginin açılışında konuşan topluluk başkanı Eren Çam, öğrencilere Filistin'de yaşananları gösterip farkındalık oluşturmak istediklerini belirtti.

'SERGİYİ İNSANLARI YAŞANANLARI GÖRMESİ İÇİN HAZIRLADIK'

Filistin'de yaşanan zulmü unutmamak adına burada sergiyi hazırladıklarını ifade eden Çam, "Hem burada gezen öğretmenlerimize hem gezen öğrenci arkadaşlarımıza ve diğer davetli sivil toplum kuruluşlarının mensuplarının görmesi için ufak bir sergi hazırladık burada. Tabii aslında biz son bir senedir savaşın sıcaklığını takip edebiliyoruz ama aslında bu savaş 1948'den beri devam ediyor. Son bir senedir ise bir soykırım yaşanıyor şu an Filistin'de. Burada bazı öğrenci arkadaşlarımız için aslında biz bunu yaptık. Çünkü bazı arkadaşlarımıza göre bu davayı savunmak Filistin halkının yanında durmak mantıksız ya da saçma gelebiliyor. Aslında buradaki olay sadece Filistin'i savunmak değil ya da Lübnan'da yaşanan saldırıları kınamak değil. Çünkü İsrail'in inancına göre bu savaş aslında bizim topraklarımızda da bir gün geleceğinin işaretini elveriyor. Biz sadece onları değil kendi hakkımızı da savunmak için bu eylemleri gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

Daha fazla masum çocuk, daha fazla masum kadın ve insanın hayatlarını kaybetmemesi için ses yükselttiklerini de anlatan Çam, "Geçtiğimiz yıl yurt dışında birçok üniversitede öğrenci arkadaşlarımız seslerini çıkartmışlardı, tepki almışlardı, gözaltına alınmışlardı. Biz geçtiğimiz yıl da onlar için buradan Washington Üniversitesi'ne selamlarımızı göndermiştik. Yine aynı şekilde hem ülkemizde hem yurt dışında, Filistin'de, Lübnan'da, dünyanın her neresinde olursa olsun, her türlü soykırıma tepki gösteren, insanlık dışı eylemlere tepki gösteren, insanları bir kez daha buradan selamlamak istiyoruz" şeklinde konuştu.(DHA)

FOTOĞRAFLI

© Copyright 2024

DHA