Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

DÜAK’tan üniversite öğrencilerine aft farkındalık eğitimi

DÜAK’tan üniversite öğrencilerine aft farkındalık eğitimi

ABONE OL
DHA

Seyfettin EKEN/DİYARBAKIR, (DHA)- DİYARBAKIR’da, Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma (DÜAK) eğitmenleri tarafından öğrencilere afet farkındalık eğitimi verildi.

Rektör Prof. Dr. Kamuran Eronat'ın destekleriyle, DÜAK eğitmenleri tarafından öğrencileri olası afetlere karşı daha hazırlıklı hale getirmek amacıyla afet farkındalık eğitimi verildi. Kampüs genelinde düzenlenen kapsamlı eğitimlerle öğrencilere hayat kurtaran bilgiler verildi. Öğrenciler, deprem, sel, yangın gibi çeşitli afet türleri hakkında bilgi alarak acil durum çantası hazırlama, güvenli bölgeleri belirleme, tahliye planları oluşturma ve afet sonrası ilk yardım gibi konularda bilgilendirilmeleri sağlandı.

‘SADECE AKADEMİK ANLAMDA DEĞİL, AFET BİLİNCİYLE YETİŞTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ’

Rektör Prof. Dr. Kamuran Eronat, öğrencilerin afetlere karşı hazırlıklı olmalarını dilediklerini belirterek, “Üniversitemiz olarak, öğrencilerimizi sadece akademik anlamda değil, aynı zamanda sosyal sorumluluk bilinciyle yetiştirmeyi hedefliyoruz. Afet farkındalık eğitimleri, bu hedefimiz doğrultusunda atılmış önemli bir adım. Öğrencilerimizin bu eğitimler sayesinde afetlere karşı daha hazırlıklı olmalarını ve toplumumuzun afet direncini artırmalarını diliyorum” dedi.

DÜAK Ekip Sorumlusu Hacı Yılmaz ise, “Amacımız, öğrencilerimizin afetler karşısında bilinçlenerek, olası bir durumda doğru kararlar alabilmelerini sağlamaktır. Bu sayede hem kendilerini hem de çevrelerini koruyabilirler” diye konuştu.

DÜAK Ekip Lideri Mehmet Turgut Tayuzak da, herkesi AFAD gönüllüsü olmaya davet ederek, şöyle konuştu:

“Afet farkındalık eğitimleri, toplumun afetlere karşı direncini artırır. Her bir birey, afetlere karşı bilinçli olursa, toplumumuz daha güvenli olur. Tüm vatandaşlarımızı AFAD'a gönüllü olmaya davet ediyoruz."(DHA)

FOTOĞRAFLI

© Copyright 2024

DHA