Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Çöp diye atılan malzemeleri tasarlayıp objelere dönüştürüyor

Çöp diye atılan malzemeleri tasarlayıp objelere dönüştürüyor

ABONE OL
DHA

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,(DHA)-BİTLİS’in Tatvan ilçesinde yaşayan 2 çocuk annesi İclal Macit, herkesin atık diye çöpe attığı malzemeleri, evindeki 10 metrekarelik atölyeye çevirdiği odasında süs eşyalarına dönüştürüyor.

Tatvan İlçesi'nde yaşayan Macit, çocukluğundan bu yana atık malzemeleri atmayıp değerlendiriyor. Hiç bir malzemenin atık olmayacağını belirten Macit, evde kırılan ve insanların çöp diyerek attığı malzemeleri de atmayıp onları kullanılabilir objelere dönüştürüyor. Evinin küçük bir bölümünü atölyeye çeviren Macit, eski plastikler, metal parçaları, karton kutular, strafor ve diğer atık malzemeleri kendi tasarımlarıyla bir araya getirerek hediyelik eşyalar yapıyor. Çocukluğunda bu yana atık malzemelerin değerlendirilmesi konusunda çok meraklı olduğunu belirten Macit şöyle konuştu:

"Çocukluğumda bile bahçemizin etrafındaki çalıları kesip örgü şişi olarak kullanırdım. Babama ait boyaları alıp, kesilen odun parçalarını boyar süs eşyalarına dönüştürürdüm. Lisede de sanatı seçtim. Daha çok nakış dikiş, örgü, bebek yapımı, yemek yaptık. Evdeki eşyaları daha aktif olarak kullanmak üzere dönüştürmeye başladım. Mesela tencereden saat yaptım. Kütükleri bahçelerden bulup getirdim. Hepsinin içini temizleyip vernikledim ve içlerine çiçekler yerleştirdim. Bahçelerden mısır koçanlar toplayarak, onlarla bebekler yaptım. Lahanalar ve kabakları kuruttum, süs eşyaları yaptım. İnşaat atıkları, borular, parkeler, demirler bana malzeme oldu. Bugüne kadar binin üzerinde eser yaptım ve hiç birini satmadım, tanıdıklarıma hediye olarak veriyorum ." (DHA)

FOTOĞRAFLI

© Copyright 2024

DHA