Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

MASTOB başkanlığına Ahmet Özden seçildi

MASTOB başkanlığına Ahmet Özden seçildi

ABONE OL
DHA

Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA)- MANAVGAT Side Turistik Otelciler Birliği'nin (MASTOB) 24 yıl süresince başkanlığını yapan Cengiz Haydar Barut görevi bıraktı. Yapılan olağanüstü genel kurulda başkanlığa Ahmet Özden seçildi.

MASTOB 20'nci olağan genel kurulu Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı. Genel kurula Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Seydi Güngör ve dernek üyesi turizmciler katıldı.

Divan üyelerinin belirlenmesi ve saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan genel kurulda konuşan Başkan Cengiz Haydar Barut, MASTOB'un Side'de bulunan bir avuç turizmci tarafından Side TUDER adıyla kurulduğunu daha sonra isim değişikliği yapıldığını belirtti. Side ve Manavgat destinasyonun tanıtımı için yurt dışında çeşitli fuarlara katıldıklarını anlatan Barut, "Dernek olarak yaptığımız çalışmalarla bölgemizin tanıtımı için gayret gösterdik. Ülke genelinde hatta dünya çapında etkinliklerimiz oldu. İlk defa bizim başlattığımız 'kırmızı çanta' olayıyla ülke sınırları dışına taşan çalışma yaptık" dedi. Yaşanan deprem felaketinde dernek üyesi turizmcilerin büyük fedakarlıklar yaptığını anlatan Barut, "Son dönemde, özellikle pandemi, sonra ekonomik kriz ve ardından savaşla birlikte dernek olarak gelir kayıplarımız oldu. Bu sebeple tanıtım çalışmalarımızda yavaşlama oldu. Bir de Manavgat'ın tanıtımı konusunu artık değişik kurumlarla birlikte yapmalıyız. Daha önceleri MATSO kısmen bu çalışmalara destek vermişti. Başta belediyemiz olmak üzere diğer STK'ların da bu çalışmalara destek vermesi gerekir" dedi.

Yönetim kurulunun bilançosu ve faaliyet raporunun okunup imzalanmasının ardından seçim yapıldı. Ahmet Özden'in başkanlığında oluşturulan yönetim ve denetim kurulu listesi oybirliği ile kabul edildi.

Seçimin ardında teşekkür konuşması yapan Ahmet Özden, Manavgat'ın tanıtımı için elbirliğiyle çalışma yapacaklarını söyledi. Dernek olarak ilçenin tanıtımı için hem belediye hem de MATSO başta olmak üzere diğer STK'larla iş birliği içerisinde çalışma yapacaklarını kaydetti. Başkan Özden, kendilerine duyulan güven için dernek üyelerine teşekkür etti.

Dilek ve temenniler bölümünde konuşan Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara da ilçenin en büyük sorunlarından birinin birlik ve beraberliğin sağlanamaması olduğunu kaydetti. Turizmcileri bir arada görmekten memnun olduğunu kaydeden Başkan Kara, "Manavgat için birlik ve beraberlik içerisinde her türlü çalışmayı yapacağız. Doğalgaz depolama tesisi için son görüşmeleri yapıyoruz. Birkaç güne kadar tamamlanır. Ondan sonra hemen inşaat başlayacak. Böylelikle konaklama sektörünün enerji maliyetinde ciddi bir rahatlama olacak" dedi. Manavgat'ta turizmin daha da gelişmesi çok ciddi planları olduğunu söyleyen Başkan Kara, 24 yıllık başkanlık sürecinde yaptığı çalışmalarla sebebiyle Cengiz Haydar Barut ve bütün eski yöneticilere teşekkür ederken, yeni başkan Ahmet Özden ve ekibine de başarılar diledi.

MASTOB'un yeni yönetim kurulu Ahmet Özden, Mehmet Ali Karamancı, Ahmet Uslu, Muhittin Ersoy, Hüseyin Sırcan, Akay Şenel, Süleyman Güneş, Burak Bayaz, Zafer Süral, Uysal Tunç, Osman Ergin, Emir Demirci, Ebru Can Boztepe, Ali Keleş, Erhan Çetin'den oluştu. Denetim kurulunda ise Ramazan Kara, Ali Coşkun, İsmail Tutal yer aldı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

© Copyright 2024

DHA