Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Gönüllülere öğrenciler için burs çağrısı

Gönüllülere öğrenciler için burs çağrısı

ABONE OL
DHA

Semih ERSÖZLER/ANTALYA, (DHA)- ANTALYA Yardımlaşma Platformu, 8 yıldır aralıksız sürdürdüğü ihtiyaç sahibi öğrencilere burs desteğini sürdürüyor. Bursun dışında kira, kırtasiye ürünleri gibi desteklerde de bulunan platform, daha fazla öğrenciye ulaşabilmek için gönüllülerden destek bekliyor.

Antalya Yardımlaşma Platformu 8 yıl önce, yurt içi ve yurt dışındaki gönüllülerinin desteğiyle 10 öğrenciye burs desteği vermeye başladı. İhtiyaç sahibi öğrencilerin eğitim hayatlarına destek olmak için başlatılan kampanya gönüllülerin katılımıyla kısa sürede büyüdü. Geçen sene ilkokuldan üniversiteye farklı yaş gruplarındaki 200 öğrenciye destek olan platform, burs desteğinin yanı sıra öğrencilerin eğitim hayatlarını kolaylaştırabilmek için kira, kırtasiye, temel ihtiyaçlar konusunda da destek oluyor.

Platform yöneticileri önümüzdeki eğitim öğretim yılında 250 öğrenciye destek sağlamak için gönüllülerden destek bekliyor. İhtiyaç sahibi öğrencilerin, ihtiyaçlarını karşılayabilmek için çabaladıklarını belirten platform yöneticisi Halit Mert, “2016 yılında 10 öğrenci ile başladığımız burs kampanyamız büyümeye devam ediyor. Geçen sene dönem başında 175 öğrenci olarak belirlediğimiz hedefi, gönüllülerimiz sayesinde geçerek 200 kişiye çıkardık. Şimdi önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında 250 öğrenci hedefimize ulaşmak için eğitim gönüllüsü hayırseverlerden destek bekliyoruz. Öğrencilerimizin eğitim hayatlarındaki bu zor mücadeleye destek olarak onların bu zorunu kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Gelen tüm desteklerin hepsini doğru yerlere ulaşmasını sağlamaya çalışıyoruz. Başvuru yapan tüm öğrencilerin sosyal ve ekonomik durumlarını gönüllü burs komisyonumuzda tek tek, titizlikle inceleyip süzgeçten geçirdikten sonra karar veriyoruz. Burs verenlere dönem başında, ortasında ve sonunda sürecin tüm şeffaflığıyla bilgilendirme yapıyoruz" dedi.

Burs başvuruları platformun internet sitesi üzerinden 13 Ekim'e kadar devam ediyor.

FOTOĞRAFLI

© Copyright 2024

DHA