Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Başkan Uysal'ın kitabına yoğun ilgi

Başkan Uysal'ın kitabına yoğun ilgi

ABONE OL
DHA

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, '21. Yüzyılda Yeniden Cumhuriyet' adlı kitabının tanıtımında okurlarıyla bir araya gelip, kitabını imzaladı.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, '21.Yüzyılda Yeniden Cumhuriyet' adlı kitabı için tanıtım ve imza günü düzenledi. Türkan Şoray Kültür Merkezi'ndeki etkinlikte konuşan Uysal, toplumun ayrışması, umutsuzlaşması ve insanları bir arada tutan değer kavramlarının yıpranmasından dolayı kitap yazmaya karar verdiğini anlattı. Uysal, "Sorumluluk hissettim. Vatanını seven, vatanın, insanların geleceği için kaygılanan tüm insanların sorumluluğuyla fikirleri bir araya getirmek, insanlarla iletişim için kitap ortaya çıktı. Ekonomi eksenlidir. Cumhuriyetimiz ve sonradan gelen devrimler üzerine yazılan kitaplardan farklıdır" dedi.

Ekonomi ve göç politikasını eleştiren Uysal, "Bizi liflerimize, çarpanlarımıza ayırıyorlar. Bizi kronik alıcı ve yönetilen durumuna sokuyorlar. Sistem sokuyor. Basiretsiz yöneticilerimiz sokuyor. Bundan kurtulmak bizim elimizde. Hafızamızda var. 100 yıl önce yaptığımızı bugün de yaparsak önümüzde kimse duramaz. Çocuklarımızın geleceğini, ülkenin sınırlarını kurtarırız. Dünyayla rekabet edebilmek için birliğe beraberliğe ihtiyacımız var. Üretim, iş aşa, birlik beraberliğe odaklanmamız gerekiyor. Kitapta bunu anlatmaya çalıştım. Eğitim sistemini yeniden kurmamız, ahlak reformu yapmamız gerekiyor. Toparlanıp hukuk zemininde yeniden demokratik başlangıcı mutlaka yapacağız" diye konuştu.

Uysal, şunları söyledi:

"Bizim 100 yıl önceki kuruluş felsefemizde bir araya gelmiş insanlarımız birlik ve beraberliğimizden 'Türk Milleti' başlığı altında toplanmamızdan hiç rahatsız olmadılar. Biz sağduyu sahibi tüm insanların birlik beraberliğini korumaya başardık. Bunu korumayıp silahlı mekanizmaları organize edenler oldu. Yanlış yönetim, hukuksuzluklar bazı insanlarda demokratik mücadale azmini artırdı, bazıları da yabancılardan destek alarak güvenli bölgelerde silahlı terör faaliyetine girişti. Bizim devletimizi yönetenler, haksızlıklara, sıkıntıya rağmen milletten kopmamış, birlik beraberliğini dağıtmamış insanlarımızı açığa düşürdüler. Biz bu ülkenin, milletin kurucu temel omurgasıyız. Haksızlığa da uğrasam bu ülkenin ana omurgasıyız. Sonuçta 'Çocuklarımı bu vatanda büyüteceğim' diyen insanları, onun bunun korumasıyla Türkiye Cumhuriyeti'ne saldıranlara ezdirdiler. Son derece yanlış buluyorum."

'Lavinya'nın Aşkla İmtihanı' adlı kitabın ardından ikinci kitabıyla okurlarıyla buluşan Uysal'ın imza etkinliği yoğun ilgi gördü. Uysal, etkinliğe katılanlarla sohbet edip, kitabını imzaladı.

FOTOĞRAFLI

© Copyright 2024

DHA