Xiaomi Mi A3 incelemesi
Android One programına dahil olan Xiaomi’nin orta segment telefonu Mi A3, tasarımsal açıdan Mi CC9e’yi temel alıyor. Xiaomi’nin tek model olarak tanıttığı Mi A3’te, Mi A2 serisinde bulunan Lite seçeneği bulunmuyor.
A3’ün kutusu açıldığında en üstte bir zarf bulunuyor. Zarfın içerisinde koruyucu kılıf ve SİM kart yuvasını çıkarmaya yarayan bir iğne bulunuyor. Zarfın altında ise telefon ve şarj kablosu ile adaptörü bulunuyor. Xiaomi, maliyetleri daha düşük tutabilmek için bu telefonun kutusunda da kulaklık bulundurmuyor.
Mi A3’ün ön yüzünde teknik özelliklerinin yazıldığı bir etiket bulunuyor. Telefonun arka yüzeyi, kenarlara doğru kavisli bir şekle sahip ve cihazın hem ön hem de arkası Gorilla Glass 5 ile kaplı.
6.08 INCH ÇENTİKLİ EKRAN
Çentikli bir ekrana sahip olan Mi A3’ün 6,08 inch büyüklüğündeki AMOLED ekranı, parmak izi okuyucuyu da içinde barındırıyor. HD + 720×1560 piksel çözünürlüğü bulunan telefon bu anlamda bir önceki model Mi A2’den daha düşük özelliğe sahip. Mi A2’de full HD ekran bulunuyordu.
Snapdragon 665 yonga setini kullanan telefonda 4GB RAM ile birlikte 8 çekirdek işlemci bulunuyor. A3’te depolama alanında sunulan 64 ve 128 GB seçeneklerinin yanı sıra 256 GB'a kadar microSD kart desteği de bulunuyor. MicroSD kart yuvası, aynı zamanda ikinci bir sim kart yuvası olarak da kullanılabiliyor.
Mi A3, Android 9.0 Pie ile kutudan çıkıyor. Android One programına dahil olan Mi A3’ün bataryası ise 4030 mAh ve Quick Charge 3 ile sunulan 18W şarj desteğine sahip.
Cihazın ön yüzünde 32MP f/2.0 diyafram aralığında bir kamera var. Arka yüzde ise üçlü kamera sistemi bulunuyor. Kameralar 48 MP ana sensör, 8 MP ultra geniş ve 2 MP derinlik sensöründen oluşuyor.