Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

‘Sen Yeter Ki Yap’ yarışması için geri sayım başladı

Genç mucitlere destek olmak için yola çıkan TÜMOSAN’ın bu yıl ikincisini düzenlediği ‘Sen Yeter Ki Yap’ yarışması için geri sayım başladı. Başvurular, 30 Eylül tarihine kadar ‘Sen Yeter Ki Yap’ resmi internet sitesinden yapılabilecek.

ABONE OL
İSTANBUL , (DHA)-

TÜMOSAN’ın bu yıl ikincisini düzenlediği ‘Sen Yeter Ki Yap’ yarışması için geri sayım başladı. Yarışma, ‘Eğitici ve Evrensel Teknolojiler’, ‘Erişilebilir Teknolojiler ve Engelsiz Yaşam’, ‘Tarım, Enerji ve Çevre Teknolojileri’ olmak üzere 3 kategoriden oluşuyor. 10-17 yaş arasındaki bütün mucitler projeleri için 30 Eylül 2024 tarihine kadar ‘Sen Yeter Ki Yap’ resmi internet sitesinden başvuru yapabilecek. Bu yıl ikincisi düzenlenecek yarışma, genç yeteneklerin yaratıcılığını teşvik etmek ve projelerini hayata geçirme fırsatı sunmak amacıyla gerçekleştirilecek. Yarışma, 10-13 yaş ve 14-17 yaş olmak üzere 2 ayrı yaş kategorisinde gerçekleştirilecek. Her yaş grubundaki katılımcılar kendi yaş aralıklarına uygun olarak projelerini geliştirme ve sunma imkanına sahip olacak.

HER KATEGORİDE BİRİNCİYE 50 BİN LİRA ÖDÜL VERİLECEK

Her kategoride birinciye 50 bin, ikinciye 35 bin ve üçüncüye 25 bin lira ödül verilecek. Ödüller, genç mucitlerin daha fazla inovasyon ve yaratıcılık için teşvik edilmesini sağlayacak. Yarışmaya katılmak isteyen adaylar projelerini 1 Nisan-30 Eylül 2024 tarihleri arasında ‘Sen Yeter Ki Yap’ resmi internet sitesi üzerinden sunabilecek. Başvurular, projenin ayrıntılı açıklamasını içeren değerlendirme rapor şablonu ve projenin özetini sunan bir video içeriği ile gerçekleştirilecek. TÜMOSAN, bu yarışma ile genç yeteneklerin yaratıcılıklarını ve potansiyellerini keşfetmelerine olanak sağlayarak geleceğin inovatif liderlerine destek vermeyi amaçlıyor. ‘Sen Yeter Ki Yap’ proje yarışması, genç mühendislerin fikirlerini hayata geçirmeleri için bir platform sağlayarak Türkiye’nin teknolojik ve endüstriyel alanda ilerlemesine katkıda bulunmayı hedefliyor.

GENÇ MUCİTLER İÇİN İLHAM VERİCİ PROJELERİN YARIŞTIĞI KATEGORİLER

Bu yıl yarışma üç ana kategori altında gerçekleştirilecek. ‘Eğitici ve Evrensel Teknolojiler’ kategorisinde katılımcılardan, eğitim ve öğretimde teknolojinin kalıcı ve çok yönlü kullanımını sağlayacak prototipler, eğitsel oyunlar, eğitsel yazılımlar veya yenilikçi teknolojileri geliştirmeleri bekleniyor. Ayrıca dijital teknoloji, psikoloji, insanlık yararına teknoloji, biyoteknoloji ve turizm teknolojileri alanlarında yapılacak yenilikler ve teknolojik gelişmelerle ilgili projeler teşvik ediliyor. ‘Erişilebilir Teknolojiler ve Engelsiz Yaşam’ kategorisinde katılımcılardan, insanlık yararına ve engelli bireylerin günlük yaşamlarındaki engelleri azaltmak veya ortadan kaldırmak için teknolojiyi kullanarak çözümler sunmayı amaçlaması bekleniyor. Ayrıca projelerin tüm insanlığa ve engelli bireylerin ihtiyaçlarına duyarlı bir şekilde geliştirilmesi ve toplumun her kesimine eşit fırsatlar sunulması hedefleniyor. ‘Tarım, Enerji ve Çevre Teknolojileri’ kategorisi katılımcılarından ise tarımın verimliliğini artırmak, enerji kullanımını optimize etmek ve çevreye duyarlı uygulamaları teşvik etmek için çeşitli projelerin geliştirilmesi bekleniyor. Bu kategoride yer alan projelerin tarım, enerji ve çevre alanlarında sürdürülebilirlik ve verimliliği artırması hedefleniyor.

Diğer Haberler

  1. Marka Zirvesi’nde ‘yapay zekâ çağında yaratıcılık’ konuşuldu
  2. 'Yapay zekada ayrımcılık tehlikesi'
  3. Sanofi ve TÜSAP’tan ‘Sağlıkta İnovasyon ve Girişim Ekosisteminin Geliştirilmesi Zirvesi’
  4. Penta Teknoloji ve Adobe, FY25 Kick-Off etkinliği düzenledi
  5. Prof. Dr. Köse: Dijital dünyada meydan okumalara hazırlıklı olmalıyız
  6. Haluk Görgün, KAAN'ın 2'nci prototip üretim çalışmalarını inceledi
  7. ‘Yapay zeka ile afete saniyeler içinde müdahale edebiliyoruz’
  8. Bakan Kacır’dan Mecliste yeni OSB müjdesi: Kahramanmaraş Afşin’e yeni OSB
  9. ROKETSAN, ürünlerini Vietnam'da sergiliyor
  10. Türk Telekom ve Petrol Ofisi Grubu’ndan akaryakıt sektöründe dijital dönüşüm hamlesi

© Copyright 2024

DHA