Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

BAU ile Huawei’den dev iş birliği

BAHÇEŞEHİR Üniversitesi, dünyanın önemli bilgi ve iletişim teknolojisi markalarından Huawei ile Fransa’nın başkenti Paris’te bir iş birliğine imza attı. İmza altına alınan protokolle Bahçeşehir Üniversitesi dijital verilerini, Huawei’n profosyonel cloud hizmeti sayesinde Türkiye’de depolayıp tutacak. Bahçeşehir Üniversitesi ve bünyesindeki kurumlar, bu iş birliğiyle eğitim felsefesini dijital ortama entegre eden ilk eğitim kurumu oldu.

ABONE OL
DHA

Huawei ile Bahçeşehir Üniversitesi (BAU), geçen mart ayında, Giresun’daki teknoloji zirvesinde, Kemerburgaz’daki Future Kampüs’ün network alt yapısının yenilenmesi konusunda bir iş birliği protokolüne imza atmıştı. Yatırım ve kullandıkları teknolojiyle sektörlerinde adından söz ettiren iki dev şirket, Fransa’nın başkenti Paris’te, “Unleash Digital” temasıyla gerçekleşen Huawei Connect 2022’de tekrar güçlerini birleştirdi. İki gün boyunca gerçekleştirilen ve Huawei Başkanı Ken Hu ile bilişim-teknoloji sektöründen çok sayıda lider kişinin katıldığı fuarda, Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Mütevelli Heyeti ve BAU Global Başkanı Enver Yücel, bünyesindeki Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları’nın (BUEK) İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel, BAU Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz ve eğitim yöneticileri de yer aldı.

TÜRKİYE’DE DEPOLANIP TUTULACAK

BAU Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz’in eğitim kurumunu anlatan sunumunun ardından Başkanlar Enver Yücel ile Frank Ma, Bahçeşehir Üniversitesi’nin, Huawei cloud çözümlerini tercih etmesini kapsayan protokolü imza altına aldı. Hayata geçen yeni proje ile Bahçeşehir Üniversitesi dijital verilerini, Huawei’n profosyonel cloud hizmeti sayesinde Türkiye’de depolayıp tutması kararlaştırıldı. Bahçeşehir Üniversitesi ve bünyesindeki kurumlar, bu iş birliğiyle eğitim felsefesini dijital ortama entegre eden Türkiye’de hizmet veren ve operasyonunu Türkiye’de yöneten büyük ölçekli bir bulut sağlayıcısından hizmet alan ilk eğitim kurumu oldu. İş birliği kapsamında BAU cloud ekibi, Huawei cloud çözümleri ve teknolojileri konusunda eğitim alarak sertifikalandırılmış olacak. Ayrıca, Bahçeşehir Eğitim Kurumu proje süreçlerinde, Huawei Bulut Bilişim, depolama ve ağ teknolojilerinin yanı sıra ilişkisel veri tabanı hizmeti ve büyük veri gibi farklı Paas teknolojilerini kullanmasına da olanak sağlandı.

EĞİTİM İÇERİĞİMİZİ TEKNOLOJİYLE ENTEGRE EDİYORUZ

BAU Global Başkanı Enver Yücel, günümüz dünyasında, eğitim ile teknolojinin iç içe geçtiğini, eğitimde teknolojik materyallerinin kullanımının arttırılmasının daha önem kazandığını belirterek, “Kurumlarımızda görev yapan değerli çalışanlarımızın yaptığı çalışmalarla ülkemiz eğitimine yenilikçi teknolojiler sunduk, sunmaya da devam ediyoruz. Eğitimle ilgili içerik zenginliğimiz çok fazla. Her geçen gün bunu teknolojiyle entegre ediyoruz. Bu kapsamda ayrıca, eğitim, teknoloji, sağlık gibi her türlü alanda Huawei ile birlikte çalışmaya karar verdik. Türkiye’deki birlikte gerçekleştirdiğimiz teknoloji zirvesinin ardından şimdi de buradayız. Bugün burada iş birliğimizi daha da arttırıyoruz, ileriye taşıyoruz.” dedi.

“İLK EĞİTİM KURUMUYUZ”        

Türkiye’deki dijitalleşme yolculuğunun her anında öncü olduklarını dile getiren Yücel, yeni iş birliğiyle ilgili olarak, “Artık Bahçeşehir Koleji’nin dijital verilerini, Huawei’n profosyonel cloud hizmeti sayesinde Türkiye’de depolayıp tutacağız. Bunu yapan ilk eğitim kurumu olduk.  Bilindiği üzere, alt yapılarını, verilerini aktif ve güvenli olarak muhafaza etmek isteyen şirketler-firmalar içinde artık bulut mühendisleri vazgeçilmez birer enstrüman. Huawei ile bugün imza altına aldığımız sözleşmeyle bulut mühendisliği eğitimi konusunda ortak çalışmalar yapacağız. BAU cloud ekibimiz, Huawei cloud çözümleri ve teknolojileri konusunda eğitim alıp sertifikalandırılmış olacak. Lisans öğrencilerimizden bu alanda çalışacakları yetiştirmek, Bahçeşehir Üniversitesi olarak yetenekli insan gücünü arttırıp ülkemize kazandırmak hedefindeyiz. Bulut teknolojileri üzerine AR-GE birimi de oluşturup çalışmalar gerçekleştireceğiz. Bu bağlamda Türkiye'nin gelecekte yüz bin Cloud mühendisine ihtiyacı olacağını düşünerek buna da yatırım yapıyoruz. Bu yatırımı yaparken yalnız değiliz yanımızda Huawei var. Ayrıca, bünyemizde kendi geliştirdiğimiz yazılımlarımız var. Okul öncesi, ilkokul olmak üzere her kademedeki öğrencilerimiz, bu teknolojik imkanlardan faydalanıyor. Geliştirdiğimiz Metodbox, Metodboxbee, Easyquiz gibi eğitim içeriklerimizi, Huawei platformu üzerinden tüm dünyanın hizmetine sunacağız” diye konuştu.

Diğer Haberler

  1. 'Yapay zekada ayrımcılık tehlikesi'
  2. Sanofi ve TÜSAP’tan ‘Sağlıkta İnovasyon ve Girişim Ekosisteminin Geliştirilmesi Zirvesi’
  3. Penta Teknoloji ve Adobe, FY25 Kick-Off etkinliği düzenledi
  4. Prof. Dr. Köse: Dijital dünyada meydan okumalara hazırlıklı olmalıyız
  5. Haluk Görgün, KAAN'ın 2'nci prototip üretim çalışmalarını inceledi
  6. ‘Yapay zeka ile afete saniyeler içinde müdahale edebiliyoruz’
  7. Bakan Kacır’dan Mecliste yeni OSB müjdesi: Kahramanmaraş Afşin’e yeni OSB
  8. ROKETSAN, ürünlerini Vietnam'da sergiliyor
  9. Türk Telekom ve Petrol Ofisi Grubu’ndan akaryakıt sektöründe dijital dönüşüm hamlesi
  10. Turkcell’in yeni reklam kampanyasının yüzü, Ata Demirer oldu

© Copyright 2024

DHA