Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

ANKA 3, ASELSAN'ın mühimmatı ile hedefi vurdu

Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen ANKA 3 insansız hava-yer görev uçağı, ASELSAN'ın LGK-82 mühimmatı ile hedefi başarıyla vurarak, kabiliyetlerine yenisini ekledi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)

ANKA 3, ASELSAN'ın LGK-82 mühimmatını ateşleyerek, hedefi başarıyla vurdu. Test atışına ilişkin görüntüler, TUSAŞ'ın sosyal medya hesabından paylaşıldı. Paylaşımda, ANKA 3'ün yeni kabiliyetler kazanmaya devam ettiği belirtilerek, "ANKA 3 bu kez ASELSAN'ın LGK-82 mühimmatını ateşleyerek hedefi başarıyla vurdu. Savunma sanayimizin gücüne güç katmakta ve gökyüzündeki hakimiyetimizi perçinlemekte kararlıyız" denildi.

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "ANKA 3'ün ASELSAN'ın geliştirdiği LGK-82 mühimmatını başarıyla ateşlemesi, havadaki etkinliğimizi bir üst seviyeye taşıyor. Bu önemli kabiliyet kazanımı, milli mühendislik gücümüzün ve savunma sanayimizdeki kararlı ilerleyişimizin somut bir göstergesidir. Başta ASELSAN ve TUSAŞ olmak üzere, projede emeği geçen tüm mühendislerimizi, teknik ekiplerimizi ve alt yüklenicilerimizi yürekten kutluyorum. Her yeni başarı, bağımsız ve güçlü Türkiye yolunda attığımız adımları daha da perçinliyor" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. ANKA 3'lerden Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümüne özel uçuş
  2. Penta Dijital Platformu hayata geçirildi
  3. 'Yapay zeka sistemleri koyu tenli insanlar için hata yapmaya eğilimli'
  4. Akkuyu NGS'nin 1’inci Güç Ünitesi’nde ana sirkülasyon pompasının motorları çalıştırıldı
  5. Türk Telekom ve Net Insight’tan uydu bağımsız senkronizasyon şebekesi için iş birliği
  6. Akkuyu NGS’de, güç ünitesinde devreye alma sürecinin kabul testleri devam ediyor
  7. Türkiye'nin yenilikçi girişimleri iki uluslararası fuarda görücüye çıktı
  8. Vodafone’den uydu üzerinden mobil iletişim alanında yeni iş birliği
  9. Turkcell, uluslararası iş birliği platformu AI-RAN Alliance’a katıldı
  10. Akkuyu NGS'de basınç kompansatörünün kurulumu gerçekleştirildi

© Copyright 2025

DHA