Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

61 ülkeden ortak 'Yapay Zeka' kararı

Fransa'da düzenlenen uluslararası 'Yapay Zeka Eylem Zirvesi'nde 61 ülke ortak bildiri imzaladı. Bildiriyle yapay zekanın ‘açık, kapsayıcı ve etik’ olması konusunda uzlaşıldı.

ABONE OL
FRANSA, (DHA) -

 

Aralarında Fransa, Hindistan ve Çin’in bulunduğu ülkeler, 'açık, kapsayıcı ve etik' yapay zeka konusunda uzlaşmaya vardı. Elysee Sarayından yapılan açıklamada, Paris'te düzenlenen uluslararası Yapay Zeka Eylem Zirvesi'nde 61 ülke ortak bildiriye imza attı. Yapay zeka ve enerjiye ilişkin soruların çok taraflı olarak ilk kez ele alındığı ifade edilen bildiride, yapay zekanın iş sektörüne etkileri konusunda farkındalığın artırılması ve bu sektörün geleceğini 'olumlu' yönde etkileyen teknolojilerin teşvik edilmesi gerektiği belirtildi.

 

Bİldiride ayrıca, yapay zeka yönetiminde koordinasyonun güçlendirilmesi ve bu teknolojinin daha erişilebilir kılınması için piyasada tekelleşmenin önüne geçilmesi gerektiğinin altı çizildi. Yapay zekanın güvenliği ve güvenilirliğinin sağlanması için ilerleme sağlanması gerektiğine dikkat çekilen bildiride, yapay zekanın toplumlar için 'sürdürülebilir' kılınmasının öncelikli olduğu ifadeleri yer aldı.

Diğer Haberler

  1. MKE'den Azerbaycan'da yeni şirket; MKA
  2. Yerli füze Tayfun, son atışında da hedefi tam isabetle vurdu
  3. Hepsiburada Gamestar turnuvasının finali yapıldı
  4. 'MKE ALPAY’ mayınlı arazilerde güvenli koridor açıyor
  5. Take Off Girişim Zirvesi 10-11 Aralık'ta İFM'de yapılacak
  6. Games for Change Türkiye 2025 Festivali dijital oyun uzmanlarını buluşturdu
  7. Yapay zeka 'geçmişle sohbet' dönemini başlattı
  8. ROKETSAN Genel Müdürü İkinci: GÖKBORA füzesinin motor çalışmaları nihayete ulaştı
  9. ASELSAN tarafından geliştirilen 'mobil dijital röntgen' cihazı Sağlık Bakanlığı'na teslim edildi
  10. ASFAT, Romanya’ya savaş gemisi satışı gerçekleştirdi

© Copyright 2025

DHA