Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Türkiye Yağlı Güreş Ligi'nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi

CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi 1'inci sezon tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

ABONE OL
Kaan ÜLKER - Serhan TÜRK / İSTANBUL, (DHA) -

 

Beşiktaş'ta bir otelde gerçekleştirilen toplantı ile CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi 1'inci sezonunun tanıtımı yapıldı. Toplantıya Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş ile yönetim kurulu üyeleri, ligin sponsoru CW Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan ve birçok şehrin belediye başkanı katıldı. 7 organizasyondan oluşacak olan lig, 20-21 Mayıs'ta Manavgat Belediyesi 10'uncu Yağlı Pehlivan Güreşleri ile başlayacak. 

TÜRKİŞ: BU LİGİ, YAĞLI GÜREŞİ BALKANLAR'A, AVRUPA'YA VE BÜTÜN DÜNYAYA YAYMAK İÇİN KURDUK

Tanıtım toplantısında konuşan Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş, "Belediye başkanlarıyla daha önce yaptığımız görüşmede, 'Mevcut şartlar devam ederse, biz artık destek olamayız. Buna bir formül bulun. Yoksa desteğimizi başka yerlere kaydıralım.' dediler. Yeni formata geçeceğimizi ve bunu bütün Türkiye'ye duyuracağımızı söyledim. Kırkpınar'da güreşçi sayısından dolayı güreşi izleyemiyorduk. 2 bin 500 pehlivan katıldı geçen sene. Bunun bir düzenlemeye almamız gerekiyordu. Biz bu ligi, yağlı güreşi Balkanlar'a, Avrupa'ya ve bütün dünyaya yaymak için kurduk. Minik, teşvik, tozkoparan, ayak ve deste boylarında yolluk ödemesi zorunlu hale geldi. Küçükorta, büyükorta ve başaltı için de farklı yolluk ödemeleri olacak. Organizasyonlarda son 64'e kalan güreşçiler para ödülü kazanacak. Son 64 turunda sonra final turuna kadar para ödülü katlanarak artacak. Olmazsa olmaz hedef Kırkpınar'ı da ligimize koyduk. Bu sayede pehlivanların hedefi de yükselecek. Lig sonunda, gerçekleşen güreşler aynı zamanda boy atlama güreşleri de olacak. İlk 24'e giren pehlivanlarımız doğrudan Kırkpınar'a gidecek. 2024 yılında başpehlivanlık güreşleri, puanlama sistemi olmadan geleneksel yapısıyla gerçekleştirilecek. En geç 5 yıl içinde de yağlı güreş tüm dünyaya yayılacak" dedi.

SARVAN: BU PROJEDE YER ALMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ

Ligin ana sponsoru olan CW Enerji'nin yönetim kurulu başkanı Tarık Sarvan ise açıklamasında, "Spor camiası ile birlikte olmanın verdiği mutluluğu paylaşmak istiyorum. Türkiye Yağlı Güreş Ligi sisteminin fikir babası, değeri büyüğüm başkan İbrahim Türkiş, yüreğini buraya koyuyor. Kendisine çok çok teşekkür ediyorum. Sürdürülebilir bir yapıya taşıyabilmemiz için bu projede yer almanın gururunu yaşıyoruz. İsim sponsoru olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu spor milletimizin karakteri gibi yiğitlik mertlik ve zekadan beslenmektedir" ifadelerini kullandı.

20 MAYIS'TA BAŞLAYACAK

Lig, 20-21 Mayıs'ta Antalya Manavgat Belediyesi 10'uncu Yağlı Pehlivan Güreşleri ile başlayacak. Ardından 10-11 Haziran'da Kocaeli Sekapark Yağlı Güreşleri, 24-25 Haziran'da Gaziantep Şahinbey Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri, 22-23 Temmuz'da Ordu Geleneksel Ay Bastı Perşembe Yaylası Yağlı Güreşleri, 5-6 Ağustos'ta Bursa Büyükşehir Belediyesi 15'inci Softaoğlu Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri, 19-20 Ağustos'ta Manisa Yunus Emre Belediyesi 8'inci Geleneksel Yuntdağı Yağlı Güreşleri ile devam edecek olan lig, 2-3 Eylül'de Balıkesir 63'üncü Geleneksel Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri ile sona erecek.

Diğer Haberler

  1. Stanimir Stoilov: Avrupa hedefini ben koydum, oyuncularım da bu hedefi takip ediyor
  2. Giovanni van Bronckhorst: Şampiyonluk zor ama ben hiçbir zaman pes etmem
  3. Beşiktaş’ın galibiyet hasreti 4 maça çıktı
  4. Hacıosmanoğlu: İnandığımız değerler uğrunda mücadele etmeye devam edeceğiz
  5. Trabzonspor’dan Okay Yokuşlu’nun sakatlığı hakkında açıklama
  6. Ümraniye’de 4'üncü Ultimate Koşusu ve Bisiklet Yarışı düzenlendi
  7. Formula 1'de Max Verstappen üst üste 4'üncü kez şampiyon
  8. Trabzonspor ile Adana Demirspor 37’nci randevuda
  9. Fenerbahçe, Kayseri’de ilkleri yaşadı
  10. Türkiye, Avrupa Ümitler Taekwondo Şampiyonası’nda takım halinde şampiyon oldu

© Copyright 2024

DHA