Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Türkiye - İtalya: 67-80

A Milli Erkek Basketbol Takımı, 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri B Grubu'nun 5’inci haftasında İtalya'yı konuk ettiği maçtan 80-67 mağlup ayrıldı.

ABONE OL
Türkiye - İtalya: 67-80
Gürsoy OLCA/İSTANBUL, (DHA)-

Shane Larkin, Cedi Osman, Furkan Haltalı, Ercan Osmani ve Kenan Sipahi ilk beşiyle maça başlayan Milli Takım dış şutlarda istediği yüzdeyi yakalayamayıp rakibinin pota altı sayılarına engel olamayınca ilk periyodu 12-17 geride kapadı. 2’nci periyodun başında art arda yaptığı faullerle takım faul hakkını erken dolduran Millerin savunma direncini kaybetmesine basit top kayıpları da eklenince konuk takım farkı çift hanelere çıkardı ve soyunma odasına 48-31 önde gitti.

İkinci yarıya daha sert savunma ve özellikle Cedi Osman’ın etkili hücumlarıyla başlayan Türkiye farkı tek haneli sayılara düşerse de 3’ücü periyodu da 30-60 geride kapadı.

Son periyoda etkili savunmayla ve Onuralp Bitim’in sayılarıyla başlayan Milli takım farkı eritmeyi başaramadı ve maçtan 67-80 mağlup ayrıldı.

BAKAN BAK, MAÇI SALONDA TAKİP ETTİ

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri B Grubu'nda Türkiye ile İtalya arasında oynanan maçı yerinde takip etti. Bakan Bak’a maç boyunca Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu eşlik etti.

TARAFTAR MİLLİ TAKIMI YALNIZ BIRAKMADI

İstanbul’da yaşanan olumsuz hava koşullarına rağmen Ay-yıldızlı taraftar Basketbol Gelişim Merkezi’ni doldurarak A Milli Erkek Basketbol Takımı’na destek oldu.

Dünyaca ünlü DJ Burak Yeter de maç öncesi performansıyla Milli Takım taraftarını coşturdu.

SEMİH ERDEN ONERE EDİLDİ

Kariyerinde NBA takımlarından Boston Celtics ve Cleveland Cavaliers'ın yanı sıra Partizan, Fenerbahçe, Beşiktaş, Anadolu Efes, Darüşşafaka, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Karşıyaka, Türk Telekom ve son olarak Bursaspor da forma giyen 38 yaşındaki Milli Basketbolcu Semih Erden, 2 hafta önce basketbolu bıraktığını açıklamıştı. Maç öncesi Erden’e Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Kerem Tunçeri tarafından 9 numaralı Milli Takım forması hediye edildi.

SALON: Basketbol Gelişim Merkezi

HAKEMLER: Ademir Zurapovıc, (Bosna Hersek), Andris Aunkrogers (Letonya), Blaz Zupancıc (Slovenya)

TÜRKİYE: Shane Larkin 4, Şehmus Hazer 13, Cedi Osman 16, Onuralp Bitim 13, Sadık Emir Kabaca 3, Furkan Haltalı 4, Furkan Korkmaz 2, Ercan Osmani 3, Erkan Yılmaz 2, Kenan Sipahi 2, Muhsin Yaşar 2, Sarper David Mutaf 3

İTALYA: Sarr 2, Spagnolo 14, Procida 12, Bortolani 16, Caruso 4, Diouf 8 ,Rossato 1, Severini, Akele 11, Pajola 12

1’İNCİ PERİYOT: 12-17

DEVRE: 31-48

3’ÜNCÜ PERİYOT: 50-60

Diğer Haberler

  1. Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım: Avrupa’ya gitmek istiyoruz
  2. Merkezefendi Basket nefes aldı
  3. Trabzonspor evinde kazanamadı
  4. Masterler Salon Atletizm Dünya Şampiyonası'nda Mehtap Gönülşen, gümüş madalya kazandı
  5. İbrahim Hatipoğlu: Galatasaray hakemi ve VAR’ı yenmek zorunda değil
  6. Alex Oxlade-Chamberlain: Büyük maçlarda ne kadar etkili bir oyun oynayabildiğimizi gösterdik
  7. Salih Uçan: Namağlup şampiyonluğu koruduk
  8. Joao Mario: Harika bir performans gösterdik
  9. Ole Gunnar Solskjaer: Müthiş bir performans gösterdik
  10. Okan Buruk: Şampiyon olacağımıza yüzde 100 inanıyorum

© Copyright 2025

DHA