Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Jose Mourinho: Şampiyonlar Ligi'ne kalabilmek için her şeyi yapacağız

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, "Kulüp hiçbir zaman bana Şampiyonlar Ligi'nin bir ihtiyaç olduğunu söylemedi ama Şampiyonlar Ligi prestij açısından iyi olur. Şampiyonlar Ligi'ne kalabilmek için her şeyi yapacağız" dedi.

ABONE OL
Ali DANAŞ / LİLLE (Fransa), (DHA)-

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3'üncü Ön Eleme Turu ilk maçında deplasmanda Fransız ekibi Lille ile karşılaşacak. Bu mücadele öncesinde düzenlenen basın toplantısında Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho ve futbolculardan Mert Hakan Yandaş açıklamalarda bulundu. Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmak istediklerini aktaran Jose Mourinho, "Kulüp hiçbir zaman bana Şampiyonlar Ligi'nin bir ihtiyaç olduğunu söylemedi ama Şampiyonlar Ligi prestij açısından iyi olur. Şampiyonlar Ligi'ni kazanabiliriz, her şey mümkün ama ben mucizelere inanmam. Avrupa Ligi'ni ise gerçekten kazanabiliriz. Ama Şampiyonlar Ligi'nde oynamayı tercih ederim. Şampiyonlar Ligi'ne kalabilmek için her şeyi yapacağız" ifadelerini kullandı.

"TAKIMIN DURUMU İYİ"

Takımın durumundan bahseden Mourinho, "Fred'in yaşamış olduğu önemli sakatlık haricinde takımın durumu iyi. Yaklaşık 40 antrenman gerçekleştirdik, 7 maç yaptık. Takıma sonradan katılan oyuncular durumlarını gittikçe iyiye çekiyorlar. Lugano maçından bugüne kadar olan süreçte de çok iyi antrenman yaptık. Yarıki maç için hazırız" şeklinde konuştu.

"ELİMDEKİ OYUNCULARA GÜVENİYORUM"

Kadrosunda bulunan oyunculara güvendiğini aktaran deneyimli teknik adam, "Türkçe konuşuyor olmayı isterdim ama bazen de anlamadığım için mutlu oluyorum. Çünkü transfer dedikodularının dışındayım. Sakat bir oyuncunun yerine diğer oyuncular için fırsat doğar. Onun yerine oynayacak oyuncular ellerinden gelenin en iyisini yaparlar. Her hoca daha fazla ister kadrosunda ama ben sakinim. Tabii ki transfer penceresi kapanana kadar yeni bir oyuncu gelirse ona hoş geldin derim. Elimdeki oyunculara güveniyorum ve en iyisini yapacaklarını biliyorum" dedi.

"BEN BAHANELERİ SEVMEM"

Bahane üretmeyi sevmediğini söyleyen Portekizli teknik adam, "Bu benim için ilk defa olmuyor. Tottenham'la ön eleme oynadığımı unutuyorum. Ama ilk defa Avrupa Şampiyonası döneminde sezonu erken açıyorum. Bu işimizi daha da zorlaştırıyor. Avrupa Şampiyonası'nda oynayan oyuncular parça parça takıma katıldılar. Bu biraz işimizi zorlaştırıyor. Ben bahaneleri sevmem. Her zaman bir sonraki maça konsantre olmayı severim" sözlerini sarf etti.

Jose Mourinho sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

"Lille'in sezon öncesi oynadığı tüm maçları izledik. Lille takımını beğeniyorum. Lugano ile oynarken 1 dakika bile Lille maçı izlememiştim ama eşleşmeden sonra Lille'in birçok maçını izledim. İyi bir takım olduklarını görüyoruz. Onlar zor bir rakip ama biz de öyleyiz."

MERT HAKAN YANDAŞ: NASIL BİR RAKİPLE KARŞILAŞACAĞIMIZI BİLİYORUZ

Rakipleri olan Lille takımını değerlendiren Mert Hakan Yandaş, "Lille takımı uzun yıllardır bu ligde oynayan iyi bir takım. Nasıl bir rakiple karşılaşacağımızı biliyoruz. İyi bir hocamız ve takımımız var. İnşallah iyi bir sonuçla İstanbul'a dönerek Şampiyonlar Ligi'ne kalmak için elimizden geleni yapacağız" dedi.

"FENERBAHÇE FORMASINI İYİ TEMSİL ETMEK İÇİN MÜCADELE EDİYORUM"

Fenerbahçe formasını iyi temsil etmek için mücadele ettiğini aktaran Mert Hakan Yandaş, "Fenerbahçe çok büyük bir kulüp. Bu tarz takımlarda yeni gelen oyuncularla rekabet artıyor. Benim 5'inci sezonum. Bir sürü yeni oyuncuyla oynadım. Takım için elimden geleni yapıyorum. Takımın içindeki birliktelik bu yönde olduğu için bu rekabet bizi mutlu ediyor. Gelen arkadaşlarımızın bize katkı vermesi için onlara yardımcı oluyoruz. 5 dakikada olsa 90 dakikada olsa Fenerbahçe formasını iyi şekilde temsil etmek için mücadele ediyorum" şeklinde konuştu.

29 yaşındaki futbolcu sözlerini şu ifadelerle noktaladı:

"Hocamız herkesle aynı mesafede. Bu büyük bir avantaj. Kendisi çok tecrübeli. Bütün takıma karşı çok samimi. Kendime gelince camiaya karşı sorumluluklarım var. Geçen sezon bizi ön plana çıkaran kısım takımın birlikteliğiydi. Samandıra'daki mutluluğun Fenerbahçe camiasına yansıdığını düşünüyorum. Bu yüzden oradaki ortam bizim için çok önemli."

Diğer Haberler

  1. Trabzonspor- Kayserispor: 2-2
  2. Panthers - Bodrum Basketbol: 36-78
  3. Boksun kraliçesine son yolculuğunda şampiyon isimler seferber oldu
  4. Erciyes Cup'ta ikinci gün tamamlandı
  5. PFDK kararları açıklandı
  6. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TFF Başkanı Hacıosmanoğlu ve heyetini kabul etti
  7. Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk’ten açıklama
  8. Eyüpspor, Beşiktaş maçının hazırlıklarını sürdürdü
  9. Arda Turan: Eyüpspor tarihi için güzel bir gün olacak
  10. Umut Meraş: Elimizden gelen mücadeleyi göstereceğiz

© Copyright 2024

DHA