Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Eker Olympos Regatta Yelken Festivali’nde ‘J/70 Match Race’ şampiyonları belli oldu

12. TAYK Slam-Eker Olympos Regatta Yelken Yarışları, 9 Ağustos’tan beri İstanbullulara yelken heyecanı yaşatıyor. Organizasyon kapsamında, yelkenlilerin birebir yarıştığı ‘J/70 Match Race’ sınıfında şampiyonlar belirlendi. 13 ve 14 Ağustos’ta yapılan J/70 Match Race sınıfı yarışlarının birincisi Doğa Arıbaş’ın liderliğindeki Doğa Arıbaş Sailing Team olurken, Igor Rytov dümenciliğindeki Rus ekibi Bogatyrs ikinci, Ahmet Eker dümenciliğindeki Eker ekibi ise üçüncü oldu. Kazananlara kupaları takdim edildi.

ABONE OL
Devran GÜNDÜZ - Uğur GÜLBOY/ İSTANBUL, (DHA)-

İstanbul Moda Deniz Kulübü'nde, Türkiye Açıkdeniz Yarış Spor Kulübü (TAYK) tarafından, Eker ana sponsorluğunda düzenlenen 12’nci TAYK Slam X Eker Olympos Regatta’nın ‘Match Race’ kategorisi şampiyonları belli oldu. J/70 Match Race Yarışları’nda ilk gün gerçekleşen elemelerin ardından, ikinci günde de yarışlar yapıldı. Ekiplerin yakın temas halinde kıyasıya mücadele ettiği J/70 Match Race sınıfının şampiyonu; final etabında Rus ekibi Bogatyrs’ı 3-1 geçen Doğa Arıbaş’ın liderliğindeki Doğa Arıbaş Sailing Team oldu. Doğa Arıbaş Sailing Team’in ardından Igor Rytov dümenciliğindeki Bogatyrs ikinci, Ahmet Eker dümenciliğindeki Eker ekibi ise üçüncü olurken, kazananlara kupaları takdim edildi. Galatasaray Yelken Kulübü'nün ev sahipliğinde düzenlenen Hareketli Salma Kategorileri yarışları da bugün sona erecek. Yaklaşık 200 teknenin yer aldığı Hareketli Salma Kategorileri yarışları, Marmara Denizi’nde görsel bir şölen sunuyor.

Olympos Regatta, ‘Yelkenin Yeni Modası’ mottosuyla, 9-18 Ağustos tarihleri arasında, 2024 yılında formatı değişen ve bütün yelken sınıflarını kapsayan, Olympos Regatta, değişen formatı ile J/70 Türkiye Turu 3. Ayak ile başlayıp hafta boyunca, 1 metre uzaktan kumandalı yelken yarışı, J/70 Match Race, Hareketli Salma Sınıfları ile devam eden yarış, yat sınıfı yarışlarıyla sona erecek.

“OPTİMİST SINIFI YELKENLİLERDEN, YAT SINIFINA KADAR HERKESİN YARIŞTIĞI BİR ORGANİZASYON”

‘Kaymak’ teknesinde dümencilik yapan Eker Süt Ürünleri Genel Müdürü Ahmet Eker, “Organizasyon cuma günü J70 yarışları ile başladı. 2 gün boyunca J70 yarışı oldu. Daha sonra Burgazada kupası ile yat yarışları devam etti. Bugün J70 Match Race ile devam ediyoruz. İlk yarışımızı gerçekleştirdik. 8 takımdaki herkes birbiriyle yarışacak. İlk yarışımızda kaybettik ama daha 6 yarışımız var. İnşallah daha iyi sonuçlar alacağız. Çok büyük ve uzun süren bir organizasyon gerçekleşiyor. Neredeyse yelken kısmındaki tüm sınıfları kapsayan bir festival ve de yarış. Daha önce üç günlük bir program yapıyorduk. Şimdi bu süreyi uzatarak 9-10 günlük bir program düzenledik. 7’den 70’e en ufak optimist sınıfı yelkenlilerden, yat sınıfına kadar herkesin yarıştığı bir organizasyon oluyor. Bu organizasyonumuza inşallah önümüzdeki seneler de devam edeceğiz” dedi.

“HERKES ALANINDA UZMAN VE MİLLİ TAKIM DÜZEYİNDE”

Yelkenci ve Yelken Eğitmeni Oğuz Ayan, “Biraz sonra çok heyecanlı bir yarış filosu start alacak. Match Race yarışında iki teknedeki takımların birbiriyle bire bir mücadele ettiği, sonuçların da son ana dek belli olmadığı özel bir yarış. Özel ekip ve takımlarla yarışıyoruz. Herkes alanında uzman ve milli takım düzeyinde. Parkur çok yakına kuruldu. Seyircilerin de kolay izleyeceği bir yarış olacak. Biz de sıramızın gelmesini heyecanla bekliyoruz. Böyle yarışlar özellikle kurallar ile ilgili yarışmacıların üst seviyede olması gerektiriyor. İki tekne birbiriyle çok fazla pozisyon yaşıyor ve bu da seviyemizi yükseltiyor. Türkiye’de uzun süredir yapılmayan bir yarışın yeniden başlamış olmasına kendi adıma çok mutluyum” diye konuştu.

“BU ETKİNLİK YELKENCİLİĞİN TANINIRLIĞINI ARTIRIYOR”

Yarışçılardan Doğa Erba, “Moda Deniz Kulübü’ndeki Olympos Regatta Yarışı’nın organizasyonundayız ve böyle bir etkinlik Türkiye’de uzun süredir yapılmıyordu. Biz yelkencilere çok güzel bir oyun fırsatı tanıyor. Dolu dolu bir hafta geçirdik. Bugün de Match Race’deyiz. Yarışlarla ve farklı etkinliklerle yoğun bir haftaydı. Normalde kalabalık yarışlar olmasına karşın bu etkinlikte yalnızca iki tekne birbirine karşı yarışıyor. Bütün amaç diğer tekneyi geçebilmek. Uzun süredir yapmadığımız ve bir yarış ve paslarımızı atıp kendimizi geliştirebileceğiz. Karadan izleyenlere de keyifli bir an sunan bir organizasyon oldu. Yarışlar çok güzel geçiyor ve yabancı takımlar da katılım sağladı. Teknik anlamda kendimizi geliştirirken, eğleniyoruz. Bu etkinlik yelkenciliğin tanınırlığını artırıyor. Bu nedenle Eker ailesine bizim gibi sporculara destek oldukları için teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

“YARIŞIN BİR PARÇASI OLDUĞUMUZ İÇİN ÇOK MUTLUYUZ”

Yarışçılardan Fatih Esen de “Bugün Oğuz Ayan Racing Team adına yarışıyoruz. Heyecanlıyız ve alışılmışın dışında bir konsept ile yarışıyoruz. Match Race formatıyla teknelerin birebir mücadelesini izleyeceğiz. Bu bir takım mücadelesi değil. Sadece rakibi geçmeye çalıştığınız bir yarış. Dünya genelinde yaygın bir yarış format fakat Türkiye’de yeni yeni yayılmaya başladı. Eskiden olan bir formattı ama uzun süredir yapılmıyordu. Bunu bize tekrar kazandıran tüm sponsor ve organizatörlere teşekkür ediyoruz. Yarışın bir parçası olduğumuz için çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.

ÖDÜL TÖRENİ

Yarışlar, 18 Ağustos’ta Galatasaray Spor Kulübü Kalamış Tesisleri fuaye alanında yapılacak büyük ödül töreni ile sona erecek. 9-18 Ağustos tarihleri arasında 9 gün sürecek yarışta 2 farklı ödül töreni düzenlenecek. İlk ödül töreni Hareketli Salma için bugün yapılacak. İkincisi ise 18 Ağustos Pazar akşamı düzenlenecek.

Yat yarışlarında her sınıfın ilk üç teknesine de kupa verilecek. IRC 0, IRC I, IRC II Sınıfları ve IRC III, IRC IV Sınıfları’nda yapılacak. BCT (En İyi Düzeltilmiş Zaman) sıralamasında birinci olan teknelere BCT Kupası verilecek. Line Honour, sadece açık deniz yarışı sonrasında ilk finiş yapan tekneye verilecek.



Diğer Haberler

  1. Şampiyonlar Ligi'nde 3'üncü hafta 9 maçla başladı
  2. Avrupa Fair Play Ödülleri Mardin'de verildi
  3. Beşiktaş Fibabanka – Joventut Badalona: 82-76
  4. Yunus Akgün, PFDK'ya sevk edildi
  5. Oscar Hiljemark: Amacımız gruptan çıkmak
  6. Ercüment Taşdemir, Türkiye Karate Federasyonu başkanı seçildi
  7. Trabzonspor’da bir günlük iznin ardından Göztepe mesaisi yeniden başladı
  8. Sivasspor'da Alex şoku
  9. Filede derbide kazanan Fenerbahçe
  10. Fenerbahçe, milli arada Rus ekibi Zenit’i özel maçta ağırlayacak

© Copyright 2024

DHA