Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Deniz Kayadelen Dünyanın limitlerini aştı

Türk bayrağını Everest'in tepesinde dalgalandırmak için 25 gün önce yola çıkan Deniz Kayadelen, 6400 metre yükseklikte ve -20 derecelik havada 5 dakika suda kalarak Guiness rekorlar kitabına girdi.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA) -

Bakırköy Ataspor Kulübü sporcusu Deniz Kayadelen bir çok soğuk su şampiyonluklarının ardından Everest'te suya girmeye karar verdi.

25 gün süren yolculukla 8.848 metre yükseklikteki Everest'in 6400 metresine ulaşan Deniz Kayadelen, burada rekor denemesi yaptı. -20 derece havada 3 derecelik suya giren ve 5 dakika kalarak bir dünya rekoruna daha imza atan Kayadelen, Türk Bayrağı'nı dünyanın tepesinde dalgalandırdı.

Deniz Kayadelen yaşadığı gururu "Bedenimin bittiği yerde kalbimle mücadele ettim. Bu etkinlikte Türkiye'yi ve Avrupa'yı temsil eden tek kişi olarak kulübüm Ataspor Kulübü'ne ve tüm Türkiye'ye sevgi ve selamlarımı iletiyorum" sözleriyle anlattı.

Bakırköy Ataspor Kulübü Yöneticisi Tuğba Sezen ise "Deniz Kayadelen denizlerden sonra dağları da aşarak Türk Bayrağı'nı dünyanın tepesinde dalgalandırdı. Onunla ne kadar gurur duysak azdır" dedi.

Diğer Haberler

  1. Türkiye, Avrupa Güreş Şampiyonasını 14 madalya ile tamamladı
  2. Emre Berat Fırat: Hedefim A Milli Takım'da oynamak
  3. Hulusi Belgü: Şampiyonluk şansımızın Galatasaray'ın üstünde olduğunu düşünüyorum
  4. Taekwondo Genç Milli Takımı Avrupa şampiyon oldu
  5. Sivasspor Asbaşkanı Kurbanoğlu: Bu tiyatronun figüranları olamayız
  6. Sivasspor-Fenerbahçe maçının ardından
  7. Trabzonspor - Çaykur Rizespor maçının ardından
  8. Stefan Savic: Kupa bizim adımıza çok önemli hedeflerden bir tanesi
  9. Türkiye U20 Grekoromen Güreş Şampiyonası sona erdi
  10. Avrupa Yol Koşularında Türkiye üçüncü oldu

© Copyright 2025

DHA