Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

"Yaz aylarında da saç ekimi yapılabilir"

Yaz aylarının saç ekimi operasyonunu için uygun olduğuna dikkat çeken Smile Hair Clinic kurucularından Dr. Mehmet Erdoğan, "Yaygın bir inanışa karşın, saç ekimi için mevsimsel bir kısıtlama bulunmuyor. Yaz dönemi, saç ekimi için ideal bir zaman dilimidir çünkü operasyon sonrası başın daha az kapalı tutulmasıyla iyileşme süreci daha hızlı ve konforlu olabilir. Ancak, bu dönemde işlem bölgesinin doğrudan güneş ışığına maruz kalmaması da önemlidir. Bu nedenle, güneşe çıkarken başın korunması sağlıklı bir iyileşme süreci için önemlidir" dedi.  

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA) -

 

Erdoğan, "Yaz aylarında yapılan saç ekimleri vücudun doğal iyileşme sürecini destekleyerek daha hızlı sonuçlar elde edilmesine olanak tanıyor. İyileşme sürecinin daha hızlı ve konforlu olması yaz aylarının saç ekimi için doğru zaman olduğunu gösteriyor. Tabii kurallara harfiyen uymak gerekiyor. Yaygın bir inanışa karşın, saç ekimi için mevsimsel bir kısıtlama bulunmuyor. Yaz dönemi, saç ekimi için ideal bir zaman dilimidir çünkü operasyon sonrası başın daha az kapalı tutulmasıyla iyileşme süreci daha hızlı ve konforlu olabilir. Ancak, bu dönemde işlem bölgesinin doğrudan güneş ışığına maruz kalmaması da önemlidir. Bu nedenle, güneşe çıkarken başın korunması sağlıklı bir iyileşme süreci için önemlidir" diye konuştu.

 "SUYLA TEMAS ETMESİNİ ÖNLEMEK İÇİN SIKI BİR BONE TAKMAK ÖNEMLİ"

 Dr. Mehmet Erdoğan, operasyon için tercih edilebilecek yöntemlere ve sonrasında dikkat edilmesi gereken önemli noktalara da değinerek “Özellikle FUE (Foliküler Ünite Ekstraksiyonu) yöntemi, minimal invaziv olması nedeniyle yaz ayları için idealdir ve sıcak hava veya güneşin doğrudan etkileri bu yönteme herhangi bir kontrendikasyon oluşturmaz. Yaz aylarında başarılı bir saç ekiminin anahtarı, ameliyat sonrası bakıma özen göstermek. Saç ekiminden yaklaşık altı hafta sonra havuza veya denize girilebilir ancak yeni entegre edilen greftlerin suyla temas etmesini önlemek için sıkı bir bone takmak önemli. Spor aktivitelerine geri dönüş ise dikkatli ve aşamalı bir şekilde yapılmalı. İkinci haftadan sonra hafif aktivitelere başlanabilir ve birinci aydan itibaren daha yoğun aktivitelere geçiş yapılabilir. Bu önlemler, iyileşme sürecinin sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde tamamlanmasını sağlar" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. ‘Elektronik sigaralar tehlike saçıyor’
  2. ‘Diyabet sebebiyle meydana gelen görme kayıplarının yüzde 95’i erken tanı ile önlenebilir’
  3. Prof. Dr. Erdal Karaöz: Kök hücre tedavilerinde umut verici sonuçlar alıyoruz
  4. Gereksiz hasta bezi kullanımı toplum sağlığı ve çevre için riskli
  5. Medipol Acıbadem’de Kozmetik Dermatoloji ve Sağlıklı Yaşam Merkezi hizmete açıldı
  6. Uzmanı açıkladı: Sarı nokta hastalığının sonunda körlüğe giden durumlar oluşuyor
  7. Başkent Üniversitesi'nin yapay zeka projesine büyük ödül
  8. 'D vitamini eksikliği üşümeye neden olabilir'
  9. Sağlık-Sen, ‘112 Acil Sağlık Hizmetleri Çalıştayı Sonuç Raporu’nu yayımladı
  10. 'Mesleki stres yükü yoğun olan kişilerin Alzheimer olma olasılıkları daha yüksek’

© Copyright 2024

DHA