Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Uzmanı güneşten korunma ve leke tedavi yöntemlerini anlattı

Güneşin ultraviyole (UV) ışınları, ciltte kalıcı hasarlara neden olabilecek güçlü etkiler taşıyor. Güneşe uzun süre maruz kalmak, erken yaşlanma belirtilerine, güneş yanıklarına ve hatta cilt kanserine yol açabiliyor. Bu nedenle, güneşten korunma yöntemleri, sağlıklı bir cildin korunmasında ilk savunma hattını oluşturuyor. Dermatoloji Uzmanı Dr. Hande Ulusal, güneşin cilt üzerindeki olumsuz etkilerini, leke oluşumunu ve bu lekelerle mücadele yöntemlerini anlattı.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA)-

Güneşten korunmanın sadece yaz aylarında değil, yıl boyunca önem taşıdığını belirten Dr. Hande Ulusal, "Güneşe maruz kalmadan önce en az 30 SPF içeren geniş spektrumlu bir güneş kremi kullanılmalı ve bu krem iki saatte bir yenilenmelidir. Ayrıca, güneşin en dik açıyla geldiği 10.00 - 16.00 saatleri arasında gölgede kalmak, geniş kenarlı şapkalar ve güneş gözlükleri kullanmak da etkili korunma yöntemlerinden" dedi.

CİLT LEKELERİ VE TEDAVİ YÖNTEMLERİ

Güneşin zararlı etkilerine maruz kalmanın en yaygın sonuçlarından biri de ciltte oluşan kahverengi lekeler. Bu lekeler, ciltteki melanin pigmentinin düzensiz dağılımı sonucu ortaya çıkar ve estetik kaygılara neden olabilir.  Dr. Hande Ulusal, leke tedavisinde modern yöntemlerin sunduğu seçeneklere dikkat çekerek şunları söyledi:

"Leke tedavisinde kullanılan başlıca yöntemler arasında kimyasal peeling, mezoterapi ve lazer tedavileri yer alıyor. Bu yöntemler, cildin üst tabakasını yenileyerek lekelerin görünümünü azaltmada hastanın durumuna göre olumlu sonuçlar verebiliyor.”

CİLTTE BELİRGİN BİR İYİLEŞME GÖZLEMLENİYOR

Cilt lekelerinin güneşin zararlı etkilerinin yanı sıra hormonal değişiklikler, yaşlanma, genetik faktörler veya bazı cilt hastalıkları gibi farklı nedenlerle ortaya çıkabileceğini söyleyen Dr. Ulusal, "Leke tedavisinde kullandığımız lazer teknolojisi, cildin alt katmanlarına kadar inerek pigment sorunlarını hedef alıyor. Bu sayede hem yüzeysel hem de daha derin lekelerde başarılı sonuçlar elde ediyoruz. Tedavi süreci genellikle 3-6 seans arasında tamamlanıyor ve her seansın ardından ciltte belirgin bir iyileşme gözlemleniyor. Lazerle leke tedavisinin en büyük avantajlarından biri, hızlı ve ihtiyaca yönelik sonuçlar sunmasıdır. Hastalarımız, genellikle birkaç seans sonrasında gözle görülür iyileşmeler kaydediyor ve bu sayede günlük hayatlarına hemen dönebiliyorlar.

Tedavi, özellikle derin ve inatçı lekelerin tedavisinde tercih edilir. Seanslar kişiye özel olarak planlanır ve genellikle 4-6 seans sonrasında belirgin sonuçlar elde edilir. Tedavi sonrası güneşten korunma, tedavinin başarısı için kritik öneme sahiptir" dedi.

Diğer Haberler

  1. Depresyonla mücadele için ‘Hayata Varım’ projesi başladı
  2. ‘Çocuklarda miyopi görülme oranı iki kat arttı’
  3. ‘Lösemi tedavisinde başarı oranı yüzde 90’lara ulaştı’
  4. İnsani yardım gemisi Lübnan'a ulaştı
  5. 'Çocuklarda üst solunum yolu enfeksiyonlarında gelişigüzel antibiyotik kullanılmamalı'
  6. Minik bedenleri yaşatabilmek için kendi hayatlarını unutuyorlar
  7. Prof. Dr. Bayezid: Pandemi bağış oranlarını olumsuz etkiledi
  8. 'Sanal kumar bağımlılığı giderek yayılıyor'
  9. Bakanlıktan 'kuş gribi' açıklaması
  10. ‘Çocuk kanserlerinde lösemi oranı yüzde 30’

© Copyright 2024

DHA