Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Uzman Diyetisyen Kümeli: Sofralarda ton balığına daha fazla yer açılmalı

Yüksek Omega-3, selenyum ve protein kaynağı olan ton balığına sofralarda daha fazla yer açmayı öneren Sağlıklı Beslenme ve Diyet Uzmanı Taylan Kümeli, balık tüketmenin kalbi korumaya yardımcı olduğunu ve bağışıklığı desteklediğini vurguladı. Kümeli, “Zengin yağlı balıklardan bir tanesi olan ton balığı; kandaki yağ seviyesini düşürüyor, damar sertliğinden koruyarak, damar içinde pıhtı oluşumu riskini azaltıyor ve tansiyonumuzun dengelenmesine kadar birçok sağlık sorununun önlenmesine destekliyor” dedi.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA) - 

 

Her yıl nisan ayının ikinci haftası, ülkemizde kalp hastalıklarının önlenmesi ve topluma sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırılması amacıyla Kalp Sağlığı Haftası olarak kutlanıyor. “Dengeli beslenme ile fiziksel aktiviteden zengin bir yaşam tarzı, insan hayatı boyunca vücudun iş yükü en fazla organı olan kalbi korumaya yardımcı oluyor” diyen Sağlıklı Beslenme ve Diyet Uzmanı Taylan Kümeli, “Kalbi korumada bir kalkan görevi gören Omega-3 yağ ise sağlıklı beslenmenin vazgeçilmezi olan balıkta yüksek oranda bulunuyor. Omega 3 açısından çok zengin bir balık türü olan ton balığı, düşük kalorisi ve insan sağlığı için en yararlı doğal protein kaynaklarından biri olarak öne çıkıyor. Potasyum, magnezyum, çinko, selenyum, fosfor, demir gibi mineraller ve vitaminler içeren ton balığı; bu özellikleri sayesinde bağışıklığı destekliyor ve birçok hastalığa karşı koruyucu etki sağlıyor” açıklamasında bulundu.

“PROTEİN KAYNAĞI TON BALIĞINA SOFRALARDA DAHA FAZLA YER AÇIN”

Uzman Diyetisyen Taylan Kümeli kalp sağlığına ilişkin açıklamalarda da bulunarak şu ifadeleri kullandı:

“Kalp sağlığınıza dikkat ediyorsanız size ilk sorulan ne kadar sıklıkla balık tükettiğiniz olacaktır. Balık sadece bir protein kaynağı olmakla kalmıyor, içerdiği Omega-3 sayesinde kalp ve damar sistemi için yararlı etkilerde bulunuyor. Eskimolar ile yapılan araştırmalar; vücut için faydalı yağları sıklıkla tüketen kişilerde kalp krizi oranının çok düşük olduğunu gösteriyor.

Öte yandan Omega-3 açısından zengin yağlı balıklardan bir tanesi olan ton balığı; kandaki yağ seviyesini düşürüyor, damar sertliğinden koruyarak, damar içinde pıhtı oluşumu riskini azaltıyor ve tansiyonumuzun dengelenmesine kadar birçok sağlık sorununun önlenmesine destekliyor. Kalp sağlığınızı korumak istiyorsanız yüksek oranda Omega-3‘ün yanı sıra sadece okyanusların tertemiz sularında yetişen ve doğal avcılık ile yakalanan balıklarda bulunan selenyum mineralini içeren ve protein kaynağı olan ton balığını hayatınızın en önemli yerinde tutarak haftada en az iki kez tüketin. Ton balığı 100 gramlık bir kutuda tüketildiğinde günlük protein ihtiyacının yüzde 47’sini karşılıyor. Özellikle zeytinyağlı ton balığını haftada en az iki kez tüketmek, vücudun Omega 3 ihtiyacını karşılıyor.”

 

 

Diğer Haberler

  1. ‘Okul başarısızlığın nedeni ‘DEHB’ olabilir’
  2. ‘Mide ve bağırsak kanserlerinin nedeni helikobakter pilori bakterisi olabilir’
  3. '2050 yılında, dünya nüfusunun yarısı miyopi olacak diye tahmin ediyoruz'
  4. 'Bazı travmalar, katarakt nedeni olabilir'
  5. ‘Türkiye’deki her 6 kişiden 1’i migren hastası’
  6. ‘Elektronik sigaralar tehlike saçıyor’
  7. ‘Diyabet sebebiyle meydana gelen görme kayıplarının yüzde 95’i erken tanı ile önlenebilir’
  8. Prof. Dr. Erdal Karaöz: Kök hücre tedavilerinde umut verici sonuçlar alıyoruz
  9. Gereksiz hasta bezi kullanımı toplum sağlığı ve çevre için riskli
  10. Medipol Acıbadem’de Kozmetik Dermatoloji ve Sağlıklı Yaşam Merkezi hizmete açıldı

© Copyright 2024

DHA