Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Sadece yeşillikle beslenen kadın aldığı eğitimle vegan süt ürünleri yapıyor

BAĞCILAR’da yaşayan vegan Hatice Alsaç (59), hayatı boyunca sadece yeşillikle beslendi. Alsaç, 6 ay önce Bağcılar Belediyesi Vefahane Yaşam Merkezi’ne giderek eğitim aldı. Alsaç, burada öğrendiği tariflerle artık veganlara özgü yoğurt, peynir ve kefir gibi gıdalar yaparak yemeğe başladı.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA)-

Bağcılar Belediyesi Vefahane Yaşam Merkezi’nde verilen ücretsiz diyetisyen hizmeti ile vatandaşlar, hem kilo kontrolü yaptırarak doğru beslenme yöntemlerini öğrenebiliyor. Bu diyetisyenlik hizmetinden yararlananlardan biri de 59 yaşındaki Hatice Alsaç. Vegan olduğunu ve hayatını bu şekilde sürdürdüğünü söyleyen Alsaç, Vefahane Yaşam Merkezi’ne geldikten sonra hayatının değiştiğini ifade etti. Hiç anne sütü almadığını belirten Alsaç, “Doğduğum günden beri sütten ete kadar hayvansal hiçbir şey yiyemiyordum. 7 yaşında doktor bana vegan olduğumu söyledi. O günden sonra hayatıma vegan olarak devam ettim ve bu yaşıma kadar yeşillikle, baklagillerle beslendim. Balık, et, tavuk, yumurta, peynir hiçbirini yemedim” dedi.

‘EŞİM ET YEMEYİ ÇOK SEVİYOR’

Çevresini vegan olduğu yönünde ikna etmekte zorlandığını da belirten Alsaç, “Bir arkadaşım gerçek vegan olduğumu test etmek için yaptığı keşkek yemeğinin içine benden gizli et suyu kattı. Bir kaşık yedikten sonra midem bulandı, karın ağrısı başladı. Böyle olunca o da yaptığını itiraf etmek zorunda kaldı. Eşim de et yemeyi çok seven bir insan. Ben etin kokusuna bile katlanamıyorum ama o çok sevdiği için mecburen pişiriyorum. Yemek pişirirken eldiven kullanıyorum sonra da kokusu gitsin diye çamaşır suyuyla temizlik yapıyorum. İlk başlarda zor geliyordu ama sonra alıştım” diye konuştu.

‘VEFAHANE’DE BANA ÇÖZÜM ÜRETTİLER’

Vefahane Yaşam Merkezi’ne geldikten sonra hayatının değiştiğine vurgu yapan Alsaç, şöyle devam etti: “Burada diyetisyenimiz benimle çok ilgilendi. Vegan olduğumu söyleyince de çözümler üretti. Bana yiyebileceğim peynir, bademden süt ve pirinçten yoğurt yapmayı öğretti. Sebze ve baklagiller dışında yiyecekler de yiyorum.”

‘BÜYÜKLERİMİZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ’

Yaşlıların sağlığına önem verdiklerini kaydeden Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir ise “2023 yılında açtığımız Vefahane Yaşam Merkezi’miz’de 60 yaş üstü hemşehrilerimize 17 branşta hizmet veriyoruz. Büyüklerimiz bizim için çok değerli. Onların burada her türlü bakımını yapıyoruz. Diyetisyenlik hizmeti de bunlardan birisi. Kurumumuzda çok mutlu ve sağlıklı olmaları için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Ayrıca tesise gelenleri servis araçlarımızla sabah evlerinden alıyor, akşam tekrar geri götürüyoruz” dedi.

Diğer Haberler

  1. Prof. Dr. Yiyit: Akciğer kanseri önlenebilir bir hastalık
  2. Bakan Memişoğlu: Bakanlığımızın hizmetlerini komple 'check-up' yapıyoruz
  3. Sağlık personelinin atama ve yer değiştirme esaslarında değişiklik
  4. ‘Pankreas kanserinde, doğru tanı ve tedavi ile süreç başarılı geçiyor’
  5. İlik nakli bekleyen Ahmet'e enzim tedavisi umut oldu
  6. Sağlık Bakanı Memişoğlu, TEF Başkanı Mert Şener ve Milli Boksör Yıldırım'ı kabul etti
  7. Sağlık-Sen Başkanı Doğan: Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının taleplerini Bakan Işıkhan’a ilettik
  8. HEP-SEN Kosta Rika'da Küresel Hemşireler Birliği (GNU) ara toplantısına katıldı
  9. Uyku apnesi tedavisinde robotik cerrahinin sunduğu avantajlar
  10. Prof. Dr. Akçay: Elektronik sigara kullanımı 11-13 yaşa kadar düştü

© Copyright 2024

DHA