Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Prof. Dr. Soylu: Burun delikleri aynı ve eşit olmaz

Rinoplasti sonrası burun deliklerinin 2 açıdan incelendiğini belirten Prof. Dr. Erkan Soylu, “Burun deliklerimizin tamamen aynı veya eşit olması söz konusu değildir. Burun deliklerimiz için önemli olan içinden sağlıklı olarak nefesin geçmesi ve normal yaşama pozisyonunda dikkat çeken belirgin asimetri olmamasıdır. Aksi halde kafamızı kaldırıp aynaya baktığımızda hiçbirimizin burun delikleri aynı veya eşit olmaz” dedi.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA) -

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları bölümünden Prof. Dr. Erkan Soylu, rinoplasti sonrası revizyona başvuran hastalarda sıkça şikayet edilen konulara açıklık getirdi. Prof. Dr. Soylu, burun delikleriyle ilgili şikayetin revizyon ameliyatı için başvuran hastaların sıklıkla yakındıkları bir sorun olduğunu belirterek “Yaptığım rinoplasti ameliyatlarının neredeyse yarısı revizyon olan biri olarak diyebilirim ki başvuran hastaların yarıdan fazlası ‘burun deliklerinin aynı olmadığını’ ve burun deliklerinin eşitlenmesini istemektedir. Burun deliklerini iki açıdan inceleriz. Öncelikle en önemli fonksiyonu olan nefes almada bir sorun var mı, daha sonra da normal yaşama pozisyonunda hasta konuşurken, çalışırken, yürürken belirgin bir asimetri ve yüz görünümünü olumsuz etkileyecek bir durum var mı? Nefes almada sorunu olmayan ve bu bahsettiğim günlük olağan yaşama pozisyonlarında belirgin ve dikkat çeken bir asimetrisi olmayan hastanın burun delikleri normaldir deriz” diye konuştu.

YÜZ ASİMETRİSİ ÇOĞU ZAMAN GÜZELLİK KATAR

Burun deliklerinin simetri olmadığına dikkati çeken Prof. Dr. Soylu, şöyle devam etti:

“Geniş bir rinoplasti serisi olan biri olarak söylüyorum, bugüne kadar ameliyat ettiğim burunların hiçbiri tamamen düz ve üzerinde ameliyat yaptığım hiçbir yüzün de iki yanı aynı veya simetrik değildi. Bütün yüzlerde az veya çok asimetri vardır. Bazı hastalarda bu çok belirgindir, birçoğumuzda da daha az vardır. Yüz asimetrisi başlı başına kötü bir şey değildir. Hatta birçoğumuzda bu, yüzümüzün ifadesini ve güzelliğini oluşturan faktörlerdendir. Bir elma gibi ortadan ikiye böldüğümüzde iki yanı tıpatıp aynı olan yüz, insan ırkında mevcut değildir. Burnumuzun yarısı ve bir deliği yüzümüzün bir tarafında diğeri de diğer tarafında yer almaktadır. Hal böyle olunca burun deliklerimizin de tamamen aynı veya eşit olması söz konusu değildir. Burun deliklerimiz için önemli olan içinden sağlıklı olarak nefesin geçmesi ve normal yaşama pozisyonunda dikkat çeken belirgin asimetri olmamasıdır. Aksi halde kafamızı kaldırıp aynaya baktığımızda hiçbirimizin burun delikleri aynı veya eşit olmaz.”

Diğer Haberler

  1. 'Kolay morarma, lipödem işareti olabilir'
  2. Doğuştan kalp hastalığıyla mücadele eden prematüre bebek hayata tutundu: ‘Dünyada sayılı örneklerden biri’
  3. Beylikdüzü Belediye Başkanı Çalık, 2024’ün son gününde çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi
  4. Yılbaşı sonrasında vücudu rahatlatacak tarifler
  5. 'MS, Parkinson hastalıklarında kişiye özel tedavi uyguluyoruz'
  6. 'Sahte içki' zehirlenmelerinde ilk belirtilere dikkat
  7. ‘Deri ve doku transferleri hastaların yaşam kalitesini artırıyor’
  8. ‘Her bir sigara ömrü 20 dakika kısaltıyor’
  9. Prof. Dr. Özlü: 2025’e sigarasız hayat ile başlamayı planlayın
  10. 'Yılbaşında 'Kalp Tsunamisi'ne dikkat edilmeli'

© Copyright 2025

DHA