Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İzmir'de Hipertansiyon ve Kardiyovasküler Hastalıklar Kongresi düzenlendi

İzmir'in Çeşme ilçesinde Hipertansiyon ve Kardiyovasküler Hastalıklar Kongresi'nin 22'ncisi 3-5 Mayıs tarihleri arasında düzenlendi. Ulusal Kardiyovasküler Hastalıklar Derneği Başkanı Prof. Dr. İstemihan Tengiz, "Meslektaşlarımızla bu kongrelerde bir araya gelmemizin aslında çok önemli bir yanı var. Çünkü diğer ülkelerden meslektaşlarımız kendi tecrübelerini burada paylaşım imkanı buluyor" dedi.

ABONE OL
Yağmur ÖNGÜN / İZMİR, (DHA)-

Ulusal Kardiyovasküler Hastalıklar Derneği Yönetim Kurulu tarafından, Sanofi'nin de aralarında bulunduğu sponsorların destekleriyle, 22'nci Hipertansiyon ve Kardiyovasküler Hastalıklar Kongresi 3-5 Mayıs tarihleri arasında bir otelde düzenlendi. Türkiye'deki hekimlerin yanı sıra Avrupa'dan da alanında başarılı doktorların yer aldığı kongre, 265 akademisyenin katılımıyla gerçekleşti. Bilimsel program kapsamında hipertansiyon, lipit ve ateroskleroz, girişimsel kardiyoloji, kalp yetmezliği, aritmi ve kapak hastalıklarını içeren kardiyovasküler hastalıklarının tümü değerlendirildi ve 'karşıt görüş' oturumuna da yer verildi. Avrupa Hipertansiyon Derneği (ESH) ve Ulusal Kardiyovaskuler Hastalıklar Derneği'nin (UKHD) ortaklaşa düzenledikleri Uluslararası Hipertansiyon kursu yoğun bir ilgi ile tamamlandı. Ayrıca her yıl olduğu gibi gelecek nesillerin şimdiden uyarılması ve ulusal basında ilgi çekerek KV hastalıkların farkındalığının artırılması için 'duygu tengiz medi-çocuk' oturumu da 11 çocuğun sunumuyla gerçekleşti.

'KONGRELERDE BİR ARAYA GELMEMİZİN ÇOK ÖNEMLİ BİR YANI VAR'

Kongre öncesi değerlendirmede bulunan Ulusal Kardiyovasküler Hastalıklar Derneği Başkanı Prof. Dr. İstemihan Tengiz, "Meslektaşlarımızla bu kongrelerde bir araya gelmemizin aslında çok önemli bir yanı var. Çünkü diğer ülkelerden meslektaşlarımız kendi tecrübelerini burada paylaşım imkanı buluyor. Bu da bilgi dağarcığımızın gelişimini sağlıyor. Hipertansiyona veya diğer kardiyovasküler hastalıklarla ilgili konulara daha güncel şekilde yaklaşmamızı, hastayı daha multidisiplinler şekilde değerlendirmemize olanak sağlıyor" dedi.

'HER ÜÇ YETİŞKİNDEN BİR TANESİ HİPERTANSİF'

Hipertansiyonun sadece Türkiye'yle sınırlı olmadığını, tüm dünyada epidemik salgın olduğunu ifade eden Prof. Dr. Tengiz, "Her 3 yetişkinden 1'i hipertansif. Aynı zamanda toplumdaki farkındalık, tedavi alma oranları ve gerçek kontrol sağlama oranları da oldukça düşük. Bu bakımdan herkesin aslında hipertansif olabileceğini ya da fıtratımızda yaşlanmayla var olduğu gerçeğinin bilinmesi gerekiyor. Bu şekilde bilinçli olarak hastayı ve toplumu da hipertansiyon tedavisine katabilirsek o zaman hekimler olarak çok daha iyi yol alabileceğiz" ifadelerini kullandı.

'HİPERTANSİYONA BAĞLI KOMPLİKASYONLARLA 9,4 MİLYON KİŞİ HAYATINI KAYBEDİYOR'

Sanofi Türkiye Temel Ürünler İş Birim Direktörü Berk Tümen ise "İnsanların sağlık yolculuklarına eşlik etmek için tüm dünyada 90 ülkede 91 bin çalışanımızla bilimin mucizelerinin peşinde koşarak insan yaşamını ileriye taşımak için çalışıyoruz. Hipertansiyon çok önemli bir konu, dünya genelinde her yıl hipertansiyona bağlı komplikasyonlar sebebiyle yaklaşık 9,4 milyon kişi hayatını kaybediyor. Türkiye'ye de baktığımız zaman her 3 kişiden bir tanesi, yani nüfusun yaklaşık yüzde 32'si, hipertansiyon hastalığıyla mücadele ediyor. Bugün burada olmamızın sebebi Ulusal Kardiyovasküler Hastalıklar Derneği'yle birlikte hipertansiyonun toplumumuza olan etkilerini mümkün mertebe azaltabilmek ve bu alana bilimsel katkımızı sunmak. Biz bu kongrenin yaklaşık 5 yıldır sponsoru olmaktan çok büyük gurur duyuyoruz" açıklamalarında bulundu.

'ÇARE OLMAK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ'

Türkiye genelinde kardiyovasküler hastalıkların etkilerini azaltmak için çabalarının sürdüğünü belirten Tümen, "Sanofi'de genel ilaçlar, özellikli tedaviler, aşılar ve tüketici sağlığı ürünlerimizle beraber yaklaşık 220 ürünümüzle faaliyet gösteriyoruz. Ve Tedavilerimizin yanı sıra, uzmanlık alanlarımızda hasta ihtiyaçlarına çözüm bulmayı hedefleyen, katma değer yaratacak bilimsel proje ve çalışmaları destekliyoruz" dedi.

'KONGRE ARAŞTIRMACILAR İÇİN BÜYÜK BİR FIRSAT'

Avrupa Hipertansiyon Topluluğu (ESH) Başkanı Guido Grassi, ESH'nin 30 yılı aşkın bir geçmişi olduğunu belirterek, "Topluluğun ana misyonu eğitim programı alanında sertifika sağlamak ve artan hipertansiyona karşı aktiviteler düzenlemektir. Bu konuda geçen yıl Avrupa'da kılavuzlar hazırlandı. Bir ay içinde Berlin'de bu yeni kılavuzlar açıklanacak. Tüm bu yayınlar yüksek tansiyonla mücadele edebilmek ve hipertansif hastaların hasta yolculuğunu iyileştirmek için kullanılacak" dedi. Grassi, İzmir'deki kongrenin araştırmacılar için büyük bir fırsat olduğunu belirtip, "Hepimizin ortak hedefi yüksek kan basıncını kontrol altına almak ve bu amaca hizmet eden ya da etme potansiyeline sahip gelişmeleri paylaşmak. Dolayısıyla bu anlamda başarılı bir kongre oluyor" diye konuştu.

Diğer Haberler

  1. ‘Mide ve bağırsak kanserlerinin nedeni helikobakter pilori bakterisi olabilir’
  2. '2050 yılında, dünya nüfusunun yarısı miyopi olacak diye tahmin ediyoruz'
  3. 'Bazı travmalar, katarakt nedeni olabilir'
  4. ‘Türkiye’deki her 6 kişiden 1’i migren hastası’
  5. ‘Elektronik sigaralar tehlike saçıyor’
  6. ‘Diyabet sebebiyle meydana gelen görme kayıplarının yüzde 95’i erken tanı ile önlenebilir’
  7. Prof. Dr. Erdal Karaöz: Kök hücre tedavilerinde umut verici sonuçlar alıyoruz
  8. Gereksiz hasta bezi kullanımı toplum sağlığı ve çevre için riskli
  9. Medipol Acıbadem’de Kozmetik Dermatoloji ve Sağlıklı Yaşam Merkezi hizmete açıldı
  10. Uzmanı açıkladı: Sarı nokta hastalığının sonunda körlüğe giden durumlar oluşuyor

© Copyright 2024

DHA