Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İHH, Suriye’ye 60 TIR dolusu insani yardım malzemesi gönderdi

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Suriye’de 27 Kasım’dan bu yana yürütülen yardım çalışmaları kapsamında ülkeye 60 TIR dolusu insani yardım malzemesi gönderildi. Ayrıca 800 bin adet ekmek, 10 binlerce acil gıda paketi ve kışlık malzeme dağıtıldı.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA)-

2011 yılından bu yana Suriye’de insani yardım faaliyetlerini sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı, 27 Kasım’dan itibaren yaşanan gelişmelerle bölgedeki yardım çalışmalarını yoğunlaştırdı.

İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, son yardımlara ilişkin yaptığı açıklamada, temel ihtiyaçları karşılamak için tüm imkânların seferber edildiğini belirtti. Tosun, “Halep, Hama, Humus ve Şam’ın kırsal ve şehir merkezlerinde olduğu gibi Tel Rıfat, Lazkiye ve Münbiç gibi bölgelerde yaşayan ve memleketlerine geri dönen ailelere yardım ulaştırmaya devam ediyoruz” dedi.

Tosun, yapılan yardımların detaylarını paylaşarak şu bilgileri verdi:

“Bu süreç içerisinde Kilis Öncüpınar ve Reyhanlı Cilvegözü sınır kapıları üzerinden 60’tan fazla insani yardım TIR’ını Suriye’ye gönderdik. Aynı zamanda 800 bin adet ekmek, 10 binlerce acil gıda paketi dağıttık. Yine kış yardım malzemelerimiz kapsamında battaniye, kışlık kıyafet, gıda ve buna benzer ihtiyaç malzemelerini ulaştırdık. İHH İnsani Yardım Vakfı olarak, Suriye içerisindeki ihtiyaç sahibi halka yönelik yardım çalışmalarımız devam edecek.”

İHH’nın Suriye’deki acil yardım çalışmalarına destek olmak isteyen hayırseverler, tüm operatörlerden SURIYE yazıp 3072’ye kısa mesaj göndererek 30 TL, 4072’ye göndererek ise 130 TL destekte bulunabiliyor. Daha fazla bağış yapmak isteyenler ise İHH İnsani Yardım Vakfı’nın internet sitesinden online bağış yolu ile ya da vakfın banka hesap numaralarına açıklamaya 'SURİYE ACİL' yazarak istediği tutarda yardımda bulunabiliyor.

Diğer Haberler

  1. Dr. Ferhat Hanikoğlu: Son yıllarda estetik sektöründe hızlı bir profesyonelleşme süreci gözlemliyoruz
  2. 'Sık tekrarlanan bacak ağrısı ve krampta uzman değerlendirmesi gerekli'
  3. Sağlık-Sen Konsültasyon Grubu, pratisyen hekimlere destek sağlıyor
  4. Yılbaşı öncesi sahte içki alarmı: ‘Belirtiler geç çıkıyor, risk büyük’
  5. ‘Çocuklarda idrar yolu enfeksiyonu kalıcı böbrek hasarına yol açabilir’
  6. ‘Kış aylarında göz şikayetleri artıyor’
  7. Tükürük bezinden, en büyüğü 2 santim olan 5 taş çıkarıldı
  8. Güven Hastanesi, sağlık kategorisinde iki ayrı ödüle layık görüldü
  9. Beyin ölümü gerçekleşen araştırma görevlisinin organları 4 kişiye hayat verecek
  10. ‘Kimyasalların yanlış kullanımı ölümcül sonuçlara neden olabiliyor’

© Copyright 2025

DHA