Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Dünya Alzheimer Günü’nde Beşiktaş’ta farkındalık etkinliği

 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü’nde Beşiktaş Belediyesi Alzheimer Vakfı iş birliği ile toplumsal bilinci artırmak amacıyla ‘Hayata Artı Katan Kahvaltı’ etkinliği düzenledi. Programa sanatçı Alya Algan ve Tamer Levent ile moda tasarımcısı Tanju Babacan da katıldı.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA) -

Farkındalık yaratmak adına Cüneyt Arkın Sanatçılar Parkı’nda gerçekleştirilen “Hayata Artı Katan Kahvaltı” programı klasik müzik dinletisiyle başladı. Eğitici, aydınlatıcı ve deneyimlerin paylaşıldığı etkinlikte, Alzheimer Vakfı Onursal Başkanı Prof. Dr. Engin Eker, Alzheimer Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi İlknur Küken, sanatçı Ayla Algan ve Tamer Levent, MEF Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zümre Atalay, Bütünsel Sağlık ve Ayurveda Uzmanı Ebru Şinik, moda tasarımcısı Tanju Babacan konuşma gerçekleştirdi.


Alzheimer hastalığı, sağlıklı yaş almak için yapılacaklar, nefesimizi doğru kullanmak, hastalar kadar yakınları ve bakımını üstlenenlerin yüklerini hafifletmek için sanatın terapi gücü gibi başlıkların ele alındığı kahvaltı programına Piyanist Cana Gürmen, Film-San Vakfı Müdürü Kıvanç Terzioğlu, 65 yaş üstü vatandaşlar ve Alzheimer hasta yakınları da katıldı.


“YEREL YÖNETİMLER İÇERİSİNDE İLK GERONTOLOJİ OFİSİ”


İleri yaştaki komşuları için çalışmalara devam edeceklerini belirten Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, "Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yaşlı nüfusu her geçen gün artıyor. Biz de bunu göz önüne alarak bu yılın başında Beşiktaşımıza 65+ Yaşam Ofisi kazandırdık. Evrensel Yaşlı Dostu Kent olma yolunda 65+ Yaşam Ofisimiz ile 65 yaşının üzerindeki komşularımıza sağlıklı ve aktif yaşlanma, demanstan korunma, yaşlılık hakları, kurum bakımı, belediye hizmetleri gibi konularda bilgi ve danışmanlık sunuyoruz. 65+ Yaşam Ofisimiz yerel yönetimler içerisinde ilk gerontoloji ofisi olma özelliğine sahip. Bugün 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü ve yaşamış olduğumuz pandemi süreci Alzheimer hastalığının artışını hızlandırmıştır. Biz de Alzheimer Vakfı iş birliğiyle Dünya Alzheimer Günü’nde farkındalığı ve dayanışmamızı artırmak için “Hayata Artı Katan Kahvaltı” programı düzenledik. Katılım sağlayan herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Diğer Haberler

  1. Dr. Ferhat Hanikoğlu: Son yıllarda estetik sektöründe hızlı bir profesyonelleşme süreci gözlemliyoruz
  2. 'Sık tekrarlanan bacak ağrısı ve krampta uzman değerlendirmesi gerekli'
  3. Sağlık-Sen Konsültasyon Grubu, pratisyen hekimlere destek sağlıyor
  4. Yılbaşı öncesi sahte içki alarmı: ‘Belirtiler geç çıkıyor, risk büyük’
  5. ‘Çocuklarda idrar yolu enfeksiyonu kalıcı böbrek hasarına yol açabilir’
  6. ‘Kış aylarında göz şikayetleri artıyor’
  7. Tükürük bezinden, en büyüğü 2 santim olan 5 taş çıkarıldı
  8. Güven Hastanesi, sağlık kategorisinde iki ayrı ödüle layık görüldü
  9. Beyin ölümü gerçekleşen araştırma görevlisinin organları 4 kişiye hayat verecek
  10. ‘Kimyasalların yanlış kullanımı ölümcül sonuçlara neden olabiliyor’

© Copyright 2025

DHA