Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Koca: Randevusuna gelen sayısı önemli oranda arttı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 13 Mayıs'ta Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde (MHRS) başlayan 'Onaylı Randevu' uygulamasına ilişkin, "Şu ana kadar bir sorunla karşılaşılmadığını söyleyebilirim. Özellikle sadakatsizlik ve son dakika iptalleri sebebiyle kapasitemizin yüzde 30'unu kullanamıyorduk. Bu anlamda, sadakat oranında, randevusuna gelen vatandaşımızın oranında önemli artış olduğunu söyleyebilirim" dedi.

ABONE OL
Bakan Koca: Randevusuna gelen sayısı önemli oranda arttı
Aliekber METE/ANKARA, (DHA)-

Bakan Koca, dün akşam Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Koca, 13 Mayıs'ta başlayan 'Onaylı Randevu' uygulamasına ilişkin, "Şu ana kadar bir sorunla karşılaşılmadığını söyleyebilirim. Özellikle sadakatsizlik ve son dakika iptalleri sebebiyle kapasitemizin yüzde 30'unu kullanamıyorduk. Bu anlamda, sadakat oranında, randevusuna gelen vatandaşımızın oranında önemli artış olduğunu söyleyebilirim. Koordinasyon kurulu toplantımızda değerlendirme yapacağız. Biliyorsunuz bir aylık sonuçları da gelecek ay açıklayacağız. Bütün medyaya açık bir şekilde değerlendirme sonuçlarını açıklamış olacağız. Buradaki esas gündemimiz, vatandaşımızı daha hızlı sağlık hizmetine eriştirmek. Tüm gayret ve çabamız bunun için. Hem illerimizde hem hastanelerimizde başta şehir hastanelerimiz ve eğitim araştırma hastanelerimiz olmak üzere teker teker ziyaret ederek değerlendirmeler yapıyoruz. Gerektiğinde klinik klinik, birim birim değerlendirme noktasına kadar iniyoruz. Vatandaşın sağlık hizmetine bütün branşlarda erişebilmesini sağlayabilene kadar çalışmaya devam edeceğiz. Burada özellikle bazı branşlarda sorunları görüyoruz; ama o branşlarla ilgili de sorunları çözmek için gayret ve çaba içerisindeyiz. Sorunu çözene kadar mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

'DAHA ÖNCELİKLİ BİR GÜNDEMİMİZ YOK'

Vatandaşların sağlık hizmeti talebini karşılamanın öncelikleri olduğunu vurgulayan Koca, "Amacımız, sağlık hizmeti talebi olan vatandaşlarımızın tamamının talebini en hızlı ve en uygun şekilde karşılamak. Tüm mesaimizi çözüm için harcıyoruz. Bu konuyu çözene kadar daha öncelikli bir gündemimiz olmayacak. Çözüm var ve yakın zamanda daha iyi sonuçlar aldığımızı hep birlikte göreceğiz" diye konuştu. (DHA)

Diğer Haberler

  1. 'Bayramlar, salgının işine gelen ortamlardır'
  2. 'Akciğer sönmesi gençleri tehdit ediyor'
  3. 'Sağlık Meslek Mensuplarının Serbest Meslek İcrası Hakkında Yönetmelik' Resmi Gazete'de
  4. Bayramda dengeli beslenme: 'Tatlıya ve karbonhidrata dikkat edelim'
  5. Sağlık Bakanlığı'ndan yeni düzenleme; kronik hastaların ilaç raporları ve reçeteler ASM'lerde düzenlenebilecek
  6. ‘Çöl tozları, solunum yolu hastalıkları olanlar için ciddi risk taşıyor’
  7. Genetik ve Biyomühendislik Kongresi, dünyaca ünlü bilim insanlarını İstanbul'da buluşturdu
  8. Kalçası ve el bileği kırılan 66 yaşındaki Alman hasta, İstanbul'da tedavi edildi
  9. Bayramda ani yemek yüklemesi sindirimi zorluyor
  10. 'Bayramda sabah kahvaltısını ihmal etmeyin'

© Copyright 2025

DHA