Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Özgür Özel: Açıklanan fındık fiyatı üreticiye ve fındıkla yaşayan kentlere ihanettir

Ordu'da ziyaretlerde bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Sakın fındıkta 165 liranın altına düşmeyin. Bunun hakkı 180 liradır demeye geldik. Bugün bir amacımıza ulaştık, görünüyor. Apar topar fındık fiyatını açıkladılar. Fındık fiyatını 130, 133, 135 lira olarak açıklandı. Bu tamamen bir ihanettir. Bu, fındık üreticisine ve fındıkla yaşayan bu kentlere ihanettir" dedi.

ABONE OL
ORDU, (DHA)-Hakan KABAHASANOĞLU/GİRESUN,(DHA)-/Selçuk BAŞAR/BULANCAK (Giresun), (DHA)

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bir dizi ziyarette bulunmak üzere Ordu'ya geldi. İlk olarak CHP Ordu İl Başkanlığı'nı ziyaret edip partililerle bir araya gelen Özel, ardından 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri'nde CHP'nin kazandığı Altınordu Belediyesi'ne ziyarette bulundu. Belediye önünde karşılanan Özel, Belediye Başkanı Ulaş Tepe'yi makamında ziyaret etti. Özel, burada yaptığı konuşmasında, "Biz buraya iki amaçla geldik. Bir, fındık fiyatını bir an önce açıklamanızı talep etmek; iki, bu fındığın maliyetini Ziraat Odaları'nın 165 lira olarak belirlediğini belirtmek. Rize'de çay maliyeti 19 lira, fiyatı ise 17 lira olarak verildi. Buğday maliyeti 11,5 lira, fiyatı 9,25 lira olarak verildi. "Sakın fındıkta da 165 liranın altına düşmeyin. Bunun hakkı 180 liradır" demeye geldik. Bugün bir amacımıza ulaştık, görünüyor. Apar topar fındık fiyatını açıkladılar. Fındık fiyatı 130, 133, 135 lira olarak açıklandı. Bu tamamen bir ihanettir. Bu, fındık üreticisine ve fındıkla yaşayan bu kentlere ihanettir" dedi.

Fındık fiyatının maliyetinin altında kaldığını söyleyen Özel, "Aman ha demeye, testi kırılmadan duyuralım demeye gelmiştik. Sabahın erken saatlerinde testi kırdılar. Biz tabii ki mitingimizi uyarı ve talep mitinginden, tepki ve protesto mitingine dönüştüreceğiz. İster istemez tabii ki bu fiyatların hızla revize edilmesini talep edeceğiz. Ama bu fiyatlarla sadece fındık üreticileri değil, fındığın bir milli ürün olarak, ihraç ürünü olarak üretildiği kentlere, o kentlerin ekonomisine inanılmaz katkıları olan bir ürün olarak, bu kentlerin tamamı etkilenmiştir" ifadelerini kullandı.

'BU FİYAT BURADA KALIRSA, BU KARADENİZ'İN İFLASI DEMEKTİR'

Fındık üreticilerine seslenen Özel, "Boynunu büküp oturdukça, bu sopalar fındık üreticisinin sırtından eksik olmayacak. Bunu görün artık. Dayak yemek vakti geçti. Artık bu haksızlığı yapanlara gücünüzü gösterme vakti gelmiştir. Fındıkçının bütün çağrısı bu yöndedir. Sesinizi yükseltin, bu fiyat burada kalırsa, bu Karadeniz'in iflası demektir. İflasa isyan edip hakkımızı hep birlikte alacağız" diye konuştu.

Altınordu Belediyesi'ndeki açıklamasının ardından Özel, Gülyalı ilçesi Turnasuyu Mahallesi'ndeki fındık bahçesinde fındık üreticileriyle buluştu. Üreticilerden fındık maliyeti ve açıklanan fiyat karşısında memnun olup olmadıkları hakkında bilgiler alan Özel, öğle yemeğini de bahçede üretici ve partililerle birlikte, Ordu yöresi yemeklerinin bulunduğu yer sofrasında yedi. Özel'in Ordu ziyaretlerine partinin il ve bölge milletvekilleri ile CHP Giresun İl Teşkilatı da eşlik etti.

‘130 LİRA FİYAT AÇIKLADILAR; YAZIKLAR OLSUN’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ordu’nun ardından Giresun’a geçti, Atatürk Meydanı’nda düzenlenen ‘fındık mitingi’ne katıldı. Parti otobüsü üzerinden alanda toplanan kalabalığı selamlayan Özel, herkese seçimlerde verdikleri destek için teşekkür etti.

130 lira olarak açıklanan fındık alım fiyatıyla ilgili konuşan Özel, “Herkes, milli, stratejik, ihraç ürünümüz fındığın fiyatını bekliyor, merak ediyordu. Dedik ki; daha önce fiyat açıklanınca geldik ama bu sefer bunlar testiyi kırmadan gidip, uyaralım, oradan haykıralım fiyatı bir an önce açıklayın ve bu fiyatı fındık üreticisini mağdur etmeyecek, borçlarını kapatacağı bir fiyat olsun diye bugün Giresun'a geldik. Bugün sabaha kadar fiyat açıklamamışlardı. Bugün sabaha kadar beklediler. Biz ne zaman geldik, ne zaman miting için burada toplandık, fiyatı açıkladılar. İlk duydum sevindim, ‘fiyat açıklandı’ dediler. Dedim ki ‘biz geliyoruz’ diye mitingi boşa düşürmek için bir fiyat verdiler. ‘Demek ki iyi bir fiyat verdiler, kaç paraymış’ dedim. Dediler ki 130 lira; ‘anlamadım’ dedim. 130 lira bugün Artvin'in, Trabzon'un, Ordu'nun, Giresun'un, Samsun'un, Kastamonu'nun, Bartın'ın, Sakarya'nın geçim kaynağı fındığa ziraat odaları toprak maliyetini katmadan çalışan ailenin iş gücünü hesap etmeden 118-120 lira maliyet biçtiler. Fındık üreticisi ‘maliyet 140 liradan aşağı değildir’ dedi. Biz en az 160 lira olsun, hatta Trabzon milletvekillerimiz 180 liranın altında o zorlu coğrafyayı kurtarmayacağını söylediler. 165 liradan aşağı bir fiyat, gerçekten kabul edilebilecek bir fiyat değildir. Ama birileri utanmadan, sıkılmadan erinmeden 130 lira fiyat açıkladılar; yazıklar olsun onlara, yazıklar olsun” dedi.

‘500 BİN ÇİFTÇİ KAYIP’

Türkiye’de 2,8 milyon olan çiftçi sayısının 2,3 milyona düştüğünü belirten Özel, “Yani 20 yılda nüfus, 20 milyon arttı ama 500 bin çiftçi kayıp. Bunlar büyük şehirlere gittiler, umudu fındık bahçesinden, üzüm bağından, çay bahçesinden, narenciye ağacından kestiler, gidip ucuz emek iş gücü olarak büyük şehirlerin ya çalışanları ya işsizleri oldular. Onlar gittiği için o günden bugüne Hollanda kadar toprak, Hollanda'nın yüzölçümü kadar toprak 26 milyon dekar toprak ekilmiyor, dikilmiyor. Bugün ortalama bir çiftçinin yaşı 58; yani bütün çiftçilerin yaş ortalaması 58. Bunun 30'lu yaşlarda olması gerekir. Yapılan bütün araştırmalar, her 4 genç çiftçiden 3’ünün tarım dışı bir alanda gelecek beklentisi olduğunu ortaya koyuyor. Hani Sayın Bahçeli, Sayın Erdoğan çıkıp ‘beka sorunu var’ diyorlar ya; al sana beka sorunu. Bir ülkede nüfus artıyor çiftçi sayısı azalıyorsa, çiftçi yaş ortalaması 58 olduysa, gençler kendi tarlasında çalışmak oradan bereket fışkırtmak yerine sanayiye işçi oluyorlarsa, işte sana beka sorunu” diye konuştu.

‘YAZIKLAR OLSUN BÖYLE DÜZENE’

Dünyada fındıkla ilgili toplam piyasa değerinin 130 milyar dolar olduğuna dikkat çeken Özel, “Dünyadaki fındıkla ilgili toplam piyasa 130 milyar dolar; büyük para, çok büyük para. Bu fındığın yüzde 70’i Türkiye'de üretiliyor. Yüzde 70 yani dünyadaki 130 milyar dolarlık piyasanın 100 milyar dolarlık kısmı burada üretiliyor. Peki siz fındıktan ne alıyorsunuz? 2 milyar dolar. Yüzde 2’si. Yani şöyle görmek lazım sepet, çelek senin sırtında, çeleği sen sırtlıyorsun, ışkını, otunu sen alıyorsun, ilacını, gübresini sen koyuyorsun, bütün gün sen çalışıyorsun, parayı dünya devi şirketler kazanıyor. Yazıklar olsun böyle düzene. Bu yüzden bu düzen değişmelidir” ifadelerini kullandı.

‘ŞİRKET DOSTLARININ FİYAT, REKORTE OYUNUNA GELMEYİN; SABREDİN’

Milletin borçları nedeniyle fındığı alelacele sattığını, bunun da fiyatı etkilediğini kaydeden Özel, “Elbette zorlukların farkındayım. Zor biliyorum ama büyük bir oyun oynanıyor. Eğer bu 130 lira fiyat açıklandı siz yarın bahçeye varırsınız, topladığınız fındığı devire koyarsanız, maalesef fiyat daha da aşağıya gelecek. Ama aslında rekolte düşük; biraz sabredebilirsek, ‘bu fiyata fındık yok’ diyebilirsek, birazcık bekleyebilirsek, bu fiyat bu sefer mecbur yukarıya doğru gidecek. Buradan size şunu söylüyorum; bu yabancı şirket dostlarının fiyat oyununa, rekolte oyununa gelmeyin; sabredin. Elinizdeki avuçtakini bedava çıkarmayın, hep birlikte mücadele edeceğiz” diye konuştu.

‘MESELE SADECE FINDIKTA DEĞİL’

Emekli maaşlarının az olduğuna yönelik söylemlerini sürdüren Özel, şöyle konuştu:

“Tayyip Bey diyor ki; ‘emekliye 100 milyar yok, emekliye asgari ücret veremem’, geçen sene arkadaşlarım 5’li çete yüksek iş kapasitesine sahip toplam 43 firma var. O 43 firmanın geçen sene 660 milyar vergi borcunu yani çalışmış kazanmış, fatura kesmiş, devletten parasını almış, kar etmiş, vergi çıkmış 660 milyar. Bu parayı Meclis’te bir önergeyle affettiler. Kimin, 5’li çetenin, adını bildiğiniz müteahhitlerin, yandaşların, kendi arkadaşlarının; 660 milyarı bulanlar emekliye 100 milyar bulmadılar. Tabii rekolte ne olacak belli değil ama kaba bir hesapla size 130 lira değil 180 lira fındık parası verecek olsalar bunun karşılığı da 50-60 milyar bile değil. 660 milyarı bulanlar, size 60 milyar, emekliye 100 milyar emekçiye asgari ücretliye 150 milyar bulamıyor. Yani bu iktidarın yerinde zengini değil de milleti seven bir iktidar olsa o 660 milyarı alsa, para sana da yetecek ona da yetecek öbürüne de yetecek. Fındık olacak 180 lira, emekli maaşı olacak 17 bin 500 lira, asgari ücret alacak enflasyon zammını, hepsi olacak. Onun için ne yapmak lazım, onun için bu rantın iktidarını değiştirip halkın iktidarını kurmak lazım. Mesele sadece fındıkta değil.”

‘BIKTIK BAKAN EVLATLARINA BAKMAKTAN’

Özel, “Tayyip Bey’in memleketi Rize’ye gittim. Çay 19 lira, maliyet fiyat 17 lira. Bakın 19 lira maliyet 17 lira fiyat, Rize isyanda. Rize Meydanı’na iğne atsan yere düşmüyor, doldurmuşuz sonra kendisi gitti Rize’deki alaka hoşuna gitmemiş, orada bana kafa tutuyor. ‘Rize ile aramıza kimse giremez’ diyor. Ey Erdoğan, senin zenginlerle aranda su sızmıyor. Rize’nin kardeşi benim, evladı benim. Rizeli Rize’de doğup da çaycıyı unutanı, Giresunlu, Karadenizli olup da fındıkçıyı sömüreni asla ve asla artık sahiplenmeyecek. Bundan sonra zaman vatan evlatlarının birbirine sahip çıkma zamanıdır. Bıktık bakan evlatlarına bakmaktan, biraz da bizim yüzümüz gülsün artık” dedi.

‘FINDIKTA BU FİYAT KARADENİZ’E İHANET FİYATIDIR’

Özgür Özel, fındık fiyatının kabul edilemez olduğunu belirterek, “Fındıkta bu fiyat Karadeniz’e ihanet fiyatıdır. Karadeniz’in emeğine nankörlüktür, bu fiyatı kabul etmiyoruz. 130 liralık fındık fiyatını, kabul eden var mı? Bu fiyatı kabul edecek miyiz? Direnecek miyiz? Hep birlikte mücadele edeceğiz. Fındık üreticisini küçük, hakir görüyorlar ona yukarıdan bakıyorlar onu bir karınca gibi ezmek istiyorlar. Buradan bütün Türkiye’ye söylüyorum fındık üreten kardeşlerim, Giresunlular, Ordulular, sizi onlara karınca gibi ezdirmeyiz, karıncanın kardeşi var o da Cumhuriyet Halk Partisi’dir” dedi.

‘GEÇİM YOKSA SEÇİM VAR’

“Buradan son uyarımı bir kez daha Sayın Erdoğan’a yapıyorum” diyen Özel, şöyle konuştu:

“Bak, 10 bin liralık beğenmediğimiz sefalet ücreti dediğimiz emekli maaşı ocak ayında 25 kilo dana kıyma alıyordu, ‘zam yaptım’ dediğin 12 bin 500 lira 20 kilo dana kıyma alıyor. Ocak’tan bugüne bile emeklinin sofrasından 5 kilo dana kıyma kayıp. Asgari ücret perişan durumda. Ocak ayında 9 çeyrek altın alan asgari ücret, bugün 7 çeyrek altın alamıyor. Ve şunu herkes görmeli ki ne asgari ücretle ne bu emekli maaşı ile ne 130 lira fındıkla ne bu çay parası ile ne bu buğday parası ile artık geçim olmaz. 130 lira fındıkla geçim olur mu? Peki, geçim olmazsa ne olur? Geçim yoksa seçim var arkadaşlar, geçim yoksa seçim var.”

‘EMEĞİNİZİ SÖMÜRTENLERE TESLİM OLMAYACAĞIZ’

‘Fındıkçının hakkını yedirmeyeceğiz’ diyen Özel, “130 lira fiyat verirsen geçim olmaz artık, çare seçimdir. Giresun’un güzel insanları çaresiz değilsiniz. Hep beraber olursak ki en güzel örneği burada gösteriyorsunuz. Eğer siz birlikte olursanız, siz böyle omuz omuza verirseniz, el ele tutuşursanız, bunlara karşı birlik olursanız bunlar bizi yenemezler. Yenemediler, yenemeyecekler. Onlara, kartellere tek başına bir firmaya hepinizin emeğinizi sömürtenlere teslim olmayacağız. Giresun’un, Ordu’nun fındıkçının hakkını yedirmeyeceğiz, hep beraber olacağız, mücadele edeceğiz. Biz kazanacağız. Tayyip Bey, ben söylemiyorum Giresun söylüyor, ben söyletmiyorum sen söyletiyorsun. 130 liraya fındık sat, diyorsun onlar da erken seçim diyorlar hadi bakalım” dedi.

‘ARTIK BUNLAR GİDİYOR HALK GELİYOR’

Özel, konuşmasını “Buradan Sayın Erdoğan’a bir çağrıda bulunmak istiyorum; hodri meydan, işte meydan, işte Giresun. Eğer verdiğin 130 liraya güveniyorsan ‘130 liraya fındık satılır Giresunlu geçinir’ diyorsan haftaya cuma benim yaptığım gibi gel bakalım bu meydanı doldur, gel burada miting yap göreyim. Rize’de çay üreticisinin karşısına çıkamayanlar, Giresun’da fındık üreticisinin yanına varamayanlar emeklinin, emekçinin yüzüne bakamayanlar artık iktidarın sonuna gelmiş demektir. Artık bunlar gidiyor, halk geliyor. Halkın iktidarı geliyor, Cumhuriyet Halk Partisi geliyor. Hepinizi çok seviyorum. Birlikte olacağız, birlikte mücadele edeceğiz, hep birlikte biz kazanacağız. Herkes mücadele azmini diri tutsun, enerjisini diri tutsun, hep beraber çalışacağız, hep beraber başaracağız” diyerek tamamladı.

BULANCAK’TA KONUŞTU

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Giresun’da katıldığı ‘fındık mitingi’ sonrası Bulancak Belediye Başkanlığı’nı ziyaret etti. Burada ilçe meydanında kendisini folklor oyunları gösterileriyle karşılayan kalabalığı selamlayan Özel, yerel seçimlerde Bulancak’ta partilerine verilen destek için teşekkür etti.

‘BU ÜLKEYİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN PARTİSİ YÖNETECEK’

Seçimlerden birinci parti olarak çıktıklarını söyleyen Özel, “47 yıl sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisini birinci parti yaptınız. Bundan sonra da hep birlikte çalışarak önümüzdeki ilk seçimde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisini genel seçimlerde de birinci parti yapacağız, iktidar yapacağız. Bu ülkeyi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi yönetecek. Cumhuriyet Halk Partisi bu seçimlere resmi bir ittifakla girmedi. Parti olarak tektik ama büyük bir ittifakımız vardı. Yeni ittifakın adı Türkiye İttifakı’dır. Türkiye İttifakı sosyal demokratlardan, muhafazakar demokratlardan, milliyetçi demokratlardan, Türkiye’nin bütün demokratlarından oy alır. Türkiye İttifakı renklerini karşımızda duran ay yıldızlı al bayraktan alır. Türkiye İttifakı, milli takım gol atınca ayağa kalkanlar, Filenin Sultanları ile birlikte gözyaşı dökenlerdir” dedi.

‘BİZ ÖTEKİSİ OLMAYAN BİR PARTİYİZ’

Filenin Sultanları’nı olimpiyatlarda desteklemek için Paris’te olacağını kaydeden Özel, “İnşallah Filenin Sultanları yarınki maçı da başardıktan sonra çeyrek finale çıkacaklar. Buradan ilan ediyorum çeyrek final maçında Filenin Sultanları’nı desteklemek için o salonda olacağım. Hepinizin selamlarının Fransa'ya, Paris’e götüreceğim. Ayrıca sadece belediye başkanını tebrik etmeye gelmedim. Hangi siyasi partinin mensubu olursa olsunlar belediye meclis üyelerini de seçildikleri için kutluyorum. Biz bugün burada iktidarız ancak muhalefete önem veriyoruz. Onların uyarılarına, onların tenkitlerine açığız. Bulancak için iyi işleri hep beraber yapacağız. Onların önerileri de Bulancak için kıymetlidir. Biz ötekisi olmayan bir partiyiz. Biz 31 Mart'ta kaybedeni olmayan bir zafer kazandık. 31 Mart'ın galibi Bulancak'tır, kaybedeni yoktur” diye konuştu.

‘HEPİNİZİ BİRDEN İKTİDAR YAPMAYA GELİYORUZ’

Halkın iktidarını kurmaya geldiklerini kaydeden Özel, “Baba ocağı Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye'nin kurulan ilk partisidir. Bu partinin kapıları geçmişte olduğu gibi şimdi de herkese açıktır. Herkes baba ocağında doğar, büyür. Günü gelince kimi büyüğünü arar gider, kimi küçüğüyle yetinir, baba ocağında oturur. Ama giden bilir ki bir gün başım sıkışırsa döneceği yer bellidir. Baba ocağının çorbası kaynamakta, bacası 101 yıldır tütmektedir. O baba ocağı hepinizindir. Dedenizin, babanızın partisidir. Ne zaman gelirseniz yeriniz hazırdır. Baba ocağınızın tapusu ne bende ne Kemal Bey’dedir. Rahmetli Ecevit'te de yoktu. İsmet Paşa’da da bu ocağın tapusu bir kişiye kayıtlıdır. O da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür. Bunu için başı sıkışanı, dara düşeni biz 130 liralık fındık parasıyla geçinemeyeni, yoksulluk çekeni, 12 bin 500 lira emekli parasıyla; kira olsa kiraya, geçim olsa geçime yetmez. Zorluk çekenleri, borcunu ödeyemeyen esnafları hepinizi Cumhuriyet Halk Partisi'ne sahip çıkmaya çağırıyorum. 70'lerde Ecevit'in başbakanlığında nasıl Türkiye'deki işçilerin, köylülerin, mağdurların, yoksulların, esnafların yüzü güldüyse, yine yüzünü güldürmeye geliyoruz. Hepinizi birden iktidar yapmaya geliyoruz. Halkın iktidarını kurmaya geliyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak hepinizi çok seviyoruz” diyerek konuşmasını tamamladı.

INSTAGRAM ERİŞİM ENGELİNE TEPKİ GÖSTERDİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bulancak Belediye Başkanlığı ziyareti sonrası, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından sosyal medya platformu ‘Instagram'a erişim engeli getirilmesine yönelik açıklamalarda bulundu. Erişim engelline tepki gösteren Özel şunları söyledi: Instagram konusunda bir küresel saçmalık bir de ulusal saçmalık yaşanıyor. Küresel saçmalık; meta denilen 'Instagram' ve Facebook’un sahibi olduğu kuruluşun Haniye ile ilgili paylaşımlarından dolayı o paylaşımları kısıtlama getirmesi. Ulusal saçmalık da bunu protesto etmek için Instagram’ın tamamen kapatılması. Bu kararların ikisinin de kabul edilebilir bir tarafı yok. Bir hizmet sağlayıcının böyle bir sosyal medya ortamının kendi ülkesinin çıkarlarının ya da kendi ülkesinin eleştirildiği durumda özgürlükleri kısıtlaması kendi bindiği dalı kesmektir. Orası bir özgürlük ortamı, her fikir özgürce ve kısıtlanmadan suç içermedikten sonra  paylaşılabilmeli. Bunu kısıtlayan META da yanlış yapıyor ama bunu görüp buna misilleme yapmak için Instagram‘ı; dünya kadar insan oradan haberleşiyor, ticaret yapıyor, sipariş veriyor ve dünya kadar genç Türkiye’de Instagram‘ı kullanıyor. Ve buna kısıtlama getiriyorsunuz. Tamamen saçmalık. Tamamen yanlış. Ve bu kararı hangi kafa nasıl alıyor. Mesela bu kararı alıp nerede ilan ettiniz. Bu karara hangi yargı merciinde nasıl itiraz edilecek. Bunların ortada düzenlemeleri yok ve tamamen kabul edilemez sansürcü bir zihniyet. Bunu yapanlar gerçekten çağ dışı insanlar. Ben bütün gençlere şunu hatırlatmak istiyorum. Bugün Türkiye’yi yönetenler canları istediğinde 2-3 gün Instagram‘ı kapatabiliyorlar. Genç seçmenler, yerel seçimlerde yasaklı zihniyete dersini vermişti. Genel seçimlerde de hep beraber bunlardan kurtulacağız. Bir daha Türkiye’de internet ve sosyal medya erişimine hiç yasak gelmeyecek. Bunları, yasak gelmemesi için gençlerin bugünkü iktidarı iktidardan engellemesi, yasaklaması gerekiyor. Hep birlikte bugünkü iktidarı engelleyeceğiz bir daha kimse Instagram‘ı, Twitter’ı sosyal medyayı engelleyemeyecek" dedi.

'ARTIK SANDIKTAN BAŞKA ÇARE YOK'

Anayasa Mahkemesi ile ilgili soruya yanıt veren CHP lideri Özgür Özel, "Anayasa Mahkemesi’nin karar gelince, Anayasa Mahkemesi partimizin başvurusuyla, İletişim Başkanlığı’nın yetkilerini tarif eden sınırlarını çizen ve yapabileceklerini söyleyen üç maddeyi iptal etti. 'İletişim Başkanlığı sansürünün Başkanlığı olamaz' diyorduk. İletişim başka bir şey sansür başka bir şey diyorduk. Ama onlar o kanunu yaptılar ben de o gün meclise bunu Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğimizi ve iptal edileceğini söylemiştim. Bugün iptal edildi. İptal edilmesini duyuran paylaşım konuldu birkaç dakika sonra silindi ardından da AYM’nin sitesine erişim engellendi. Yahu nasıl bir memlekette yaşıyoruz? Anayasa Mahkemesi kararları herkes için bağlayıcıdır. Ve bu millet için adına verilen kararlardır. Tutuyorlar bu kararın önce tweet’ini kaldırıyorlar, sonra erişimle engelliyor. Bugün yaşananlar tam bizim ne kadar haklı, Anayasa Mahkemesi'nin kararı ne kadar doğru, İletişim Başkanlığı'nın da ne kadar gözü dönmüş olduğunu gösteriyor. Çıkarılan kanunlarla İletişim Başkanlığı adeta hiçbir demokratik ülkede ve hiçbir kanunla kurulmuş kurumda olmaması gereken yetkiler kullanıyor. Bunun adı sansürcülük, baskıcılıktır. Bunu yapamazlar. Yapamayacaklarını hakimler söylüyor ona da erişim engeli getiriyorlar. Bu hakimlerin tamamına yakınını hatta bir üye hariç Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanmış hakimler. Yani Recep Tayyip Erdoğan‘ın, adaletine güvendiği hakimler. O hakimler diyor ki; yanlış yapıyorsunuz. O hakimlerin kararlarını da uymuyorlar, saygı duymuyorlar veya böyle saçmalıklarla üstüne gitmeye çalışıyor. Bunların hepsinden kurtulmanın 1 tane yolu var. Artık sandıktan başka çare yok. Bunları gençler demokratlar, bu ülkenin hukuka saygılı bütün insanları seçimde bir daha gelmemek üzere geri gönderecekler. Başka çaresi kalmadı bu işin" diye konuştu.

Diğer Haberler

  1. Bakan Güler: Çözümsüzlüğe hizmet eden bu beyhude çabalar adada sağlanan güvenlik ortamına zarar vermekte
  2. Bakan Güler, Azerbaycan Hava Kuvvetleri Komutanı Vekili İslamzade’yi kabul etti
  3. Bakan Kacır: MEF TEKMER, teknoloji tabanlı başarılı girişimlerin yuvası olacak
  4. Bakan Fidan, Polonya Meclis Başkanı Holownia ile görüştü
  5. CHP, BOTAŞ'ın Kamu İhale Kanunu'ndan çıkarılması düzenlemesini AYM'ye taşıdı
  6. Bakan Tunç: Kaliteli hizmet binalarından rahatsız olanlar var
  7. Bakan Şimşek: Bu sene enflasyonu yüzde 41,5'la bitirmeyi ümit ediyoruz
  8. CHP'li Bulut: Adaylık konusunu kaosa çevirmeyeceğiz
  9. İYİ Parti'den istifa eden Uzunköprü Belediye Başkanı Martin, CHP'ye katıldı
  10. Bahçeli: Anayasa'nın ilk 4 maddesine şaşı bakanlar bizim için yok hükmündedir

© Copyright 2024

DHA