Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Kurtulmuş Kocatepe'de; İzmir'e götürülecek Türk bayrağını teslim etti

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Kocatepe'de Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Yüzbaşı Agah Efendi Şehitliği'nde askerlerin mezarlarına karanfil bırakan Kurtulmuş, Zafer Müzesi'nin açılışını yaptı. Kurtulmuş, Bisiklet Federasyonu İl Temsilcisi Osman Çoban'a İzmir'e götürecekleri Türk bayrağını teslim etti.

ABONE OL
Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, (DHA)-

Büyük Taarruz'un 102'nci yıl dönümü kutlamaları kapsamında Afyonkarahisar Valiliği tarafından Kocatepe'de Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk Anıtı'nda tören düzenlendi. Tören öncesi alana gelen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, plastik sandalyeye isminin yazılması nedeniyle duyduğu rahatsızlığı, Afyonkarahisar Valiliği Protokol Şef Miraç Ulusoy'a belirtti. Köksal, serzenişte bulunurken "Hayır böyle bir şey yok. Makamın ağırlığını taşımak zorundasınız. Bu mu yani Afyonkarahisar Belediye Başkanına bu mu? Ayarlayın lütfen, ayarlayın, ben buraya oturuyorum" sözleriyle tepkisini dile getirdi. Köksal, plastik sandalye yerine koltuğa oturdu. Daha sonra, kuvvet komutanları için başka bir sandalye daha koyuldu.

Törene TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da katıldı. Kurtulmuş, Büyük Taarruz Bisiklet Turu'nda Bisiklet Federasyonu İl Temsilcisi Osman Çoban'a İzmir'e götürecekleri Türk bayrağını teslim etti. Bisikletçilerle fotoğraf çektiren Kurtulmuş, tören alanına geçti. Tören saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. TBMM adına Başkan Kurtulmuş, Kocatepe Başkomutan Mustafa Kemal Anıtı'na çelenk koydu. Ardından Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Fatih Dağlı, günün anlam ve önemine ilişkin konuştu. Dağlı'dan sonra Garnizon Komutanlığı'ndan görevlendirilen bir subay, önce araziyi tanıttı, Büyük Taarruz'un nasıl gerçekleştiğini anlattı.

Kurtulmuş, daha sonra Yüzbaşı Agah Efendi Şehitliği'ndeki törene katıldı. Şehitlikteki törende saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir subay, Yüzbaşı Agah Efendi'nin öz geçmişini okudu. Şehitlikte dualar edildi. Kurtulmuş, beraberindekilerle şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

Tören çıkışında çocuklarla karşılaşan Numan Kurtulmuş, bir süre onlarla sohbet ederek hediye verdi. Daha sonra Zafer Müzesi’nin açılışına katılan Kurtulmuş, Atatürk'ün ve Türk halkının yoklukla kazandığı Kurtuluş Savaşı'nın önemine değindi. Zafer Müzesi'nin açılış töreninde yapılan dualar sonrasında kurdele kesimi gerçekleşti ve müze gezildi.

KURTULMUŞ STK'LARLA BULUŞTU

Zafer Haftası kutlamaları kapsamında Afyonkarahisar’da bulunan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 'Afyonkarahisar Sivil Toplum Buluşması' toplantısına katıldı. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıya Kurtulmuş, Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, AK Parti'li Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Hasan Arslan, MHP'li Mehmet Taytak ve sivil toplum temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan Kurtulmuş, "Biz işimizi çok iyi bileceğiz, bugünkü imkanlarımızı, potansiyelimizi çok iyi değerlendireceğiz ama esas işimiz güçlü yarınları kurabilmekte. Her birimiz daha iyi yapmak, bir taşın üstüne bir taş daha koymak, bir tuğlanın üstüne bir tuğla daha koymak mücadelesi içerisinde olacağız. Çünkü medeniyetimiz ortak olduğu gibi, milletimiz de vatanımız da bayrağımız da sancağımız da ortaktır. Ve hepimiz de bu ortaklığın içerisinde birleşerek noktalara doğru hedefimizi büyüteceğiz" dedi.  

Kurtulmuş'un konuşması sonrasında tamamlanan toplantıya katılanlarla son bölümde hatıra fotoğrafı çektirildi. Kurtulmuş toplantıdan sonra kentten ayrıldı.

Diğer Haberler

  1. Bakan Kacır: Türkiye'nin teknoloji girişimlerini büyütmek için çalışıyoruz
  2. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Gaziler Günü' mesajı
  3. Bakan Güler: Çözümsüzlüğe hizmet eden bu beyhude çabalar adada sağlanan güvenlik ortamına zarar vermekte
  4. Bakan Güler, Azerbaycan Hava Kuvvetleri Komutanı Vekili İslamzade’yi kabul etti
  5. Bakan Kacır: MEF TEKMER, teknoloji tabanlı başarılı girişimlerin yuvası olacak
  6. Bakan Fidan, Polonya Meclis Başkanı Holownia ile görüştü
  7. CHP, BOTAŞ'ın Kamu İhale Kanunu'ndan çıkarılması düzenlemesini AYM'ye taşıdı
  8. Bakan Tunç: Kaliteli hizmet binalarından rahatsız olanlar var
  9. Bakan Şimşek: Bu sene enflasyonu yüzde 41,5'la bitirmeyi ümit ediyoruz
  10. CHP'li Bulut: Adaylık konusunu kaosa çevirmeyeceğiz

© Copyright 2024

DHA