Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İYİ Parti, milletvekili aday listesini YSK'ya sundu

İYİ Parti, 28'inci dönem milletvekili seçimi için aday listesini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) sundu. 

ABONE OL
İYİ Parti, milletvekili aday listesini YSKya sundu
Oğuzhan SARI- Murat BEKMEZCİ/ Mehmet Serkan ŞAFAKANKARA, (DHA)-

 

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz ile genel başkan yardımcıları Şenol Sunat ve Ümit Dikbayır YSK'ya milletvekili aday listelerini teslim etti. Poyraz, listeleri teslim ettikten sonra şu açıklamada bulundu: 

"14 Mayıs için hem müstakbel cumhurbaşkanımız noktasında hem de Millet İttifakı ve İYİ Parti adına hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Listelerimizde, genel merkezimizin ve kadın bir genel başkanın ortaya koyduğu ana ilkelerden biri olan kadın kotasına hassasiyetle dikkat edildi. Çok nitelikli ve genç bir liste oluşturuldu. O anlamda da bu listeyle çok büyük bir başarı sağlayacağımıza yürekten inanıyoruz."

İYİ Parti'nin sunduğu listeye göre; Alparslan Türkeş'in kızı Ayyüce Türkeş Adana 1'inci sıra, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu İstanbul 2'nci bölge 1'inci sıra, Ahmet Eşref Fakıbaba, Ankara 1'inci bölge 2'nci sıra, İYİ Parti Sözcüsü Küşad Zorlu Ankara 2'nci bölge 2'nci sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski doktoru Turhan Çömez Balıkesir 1'inci sıra, İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz Antalya 1'inci sıra, teknik direktör Ünal Karaman Konya 1'inci sıra, antrenör Gökhan Zan Hatay 2'nci sıra, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin Ordu 1'inci sıra, 27'nci dönem İYİ Parti Grup Başkan Vekili Erhan Usta Samsun 1'inci sıra adayı gösterildi.

Diğer Haberler

  1. AK Partili Çelik: İsrail dışişleri bakanının Cumhurbaşkanımıza yönelik sözleri yok hükmündedir
  2. Dışişleri'nden İsrailli bakanın açıklamasına tepki
  3. Bakan Güler, Barbaros Şehitliği'ni ziyaret etti
  4. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe önemli görüşmeler
  5. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti teşkilatlarının bayramını kutladı
  6. Bakan Kurum'dan ' Uluslararası Sıfır Atık Günü' paylaşımı
  7. AK Partili Ala: Yolsuzluktan kahraman çıkmaz
  8. CHP Genel Başkanı Özel, Ekrem İmamoğlu ve aynı cezaevindeki tutukluları ziyaret etti
  9. MHP’li Büyükataman: CHP, Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk batağına saplanmış durumdadır
  10. AK Parti'li Arslan: Yerli ve milli olan her şeye karşılar

© Copyright 2025

DHA