Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Enerji Bakanı Bayraktar: Diyarbakır’da günlük 15 bin varile yakın petrol üretiyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Daha önce terörle anılan, terörden dolayı gidilemeyen yerlerde şimdi Türkiye'nin en büyük petrol üretimlerini yapmaya başladık. Gabar'da, Kato'da, Bestler Dereler bölgelerinde, daha önce hiç gidilmemiş coğrafyalarda petrol aramaya başladık. Diyarbakır bizim için önemli bir petrol yeri. Günlük 15 bin varile yakın petrol üretiyoruz. İnşallah yeni keşiflerle bunu daha da yukarı götüreceğiz" dedi.

ABONE OL
Burak EMEK- Gıyasettin TETİK/DİYARBAKIR, (DHA)-

Diyarbakır’a gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Bismil ilçesinde seçim irtibat bürosunu ziyaret etti. Bakan Bayraktar'a, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Suna Kepolu Ataman, Mehmet Sait Yaz, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Raşit Ocak, Tarımsal Strateji ve Politika Geliştirme Merkezi (TARPOL) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mehdi Eker ve AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Halis Bilden eşlik etti. Burada konuşan Bakan Bayraktar, belediyecilik ve enerji alanlarının birbirine yakın olduğunu söyledi. Bakan Bayraktar, "Nasıl biz enerji alanında sizlerin hayatını kolaylaştırmak için gayret ediyor ve çalışıyorsak, belediyecilik de yine sizlerin hayatını daha konforlu, rahat, huzurlu ve güzel şehirlerde yaşamanızı sağlamak için yapılacak hizmetleri içeriyor. AK Parti siyaseti olarak 22 yıllık karnemizde hizmet, proje ve vatandaşa hizmeti götürme siyaseti olarak adlandırdığımız bu süreç var. Belediyecilik anlayışımız diğerlerinden çok daha farklı. Belediyecilik anlayışımızda insanı, sizleri merkeze koyan, sizlerin ihtiyaçlarını öncelik haline getiren bir anlayışla hareket ettik bugüne kadar” dedi.

'GÜNLÜK 15 BİN VARİLE YAKIN PETROL ÜRETİYORUZ'

Daha önce adı terörle anılan Gabar'da, Kato'da, Bestler Dereler bölgelerinde, daha önce hiç gidilmemiş coğrafyalarda petrol aramaya başladıklarını söyleyen Bakan Bayraktar, “Diyarbakır bizim için önemli bir petrol yeri. Günlük 15 bin varile yakın petrol üretiyoruz. İnşallah yeni keşiflerle bunu daha da yukarı götüreceğiz. Daha önce terörle anılan, terörden dolayı gidilemeyen yerlerde şimdi Türkiye'nin en büyük petrol üretimlerini yapmaya başladık. Türkiye'nin enerjideki bağımsızlığının yolu da buralardan geçiyor. Karadeniz'de Sakarya gaz sahasında ürettiğimiz kendi doğal gazımızı artık evlerde kullanmaya başladık. Daha çok üreteceğiz. Yeni keşiflerle ve daha yeni petrol aramalarıyla Türkiye'yi enerjide bağımsız kılacağız. Bu uğurda bu mücadeleyi gösteriyoruz. Türkiye bugünden daha güçlü, müreffeh, insanların huzur içerisinde daha mutlu bir şekilde yaşadığı bir ülke haline gelecek. Biz buna inanıyoruz. Bu uğurda gece gündüz çalışıyoruz” diye konuştu.

Bakan Bayraktar ve beraberindekiler daha sonra İstasyon Caddesi'nde bulunan esnaf ve vatandaşları ziyaret etti.

BAKAN BAYRAKTAR, BİSMİL’DE İFTARINI AÇTI

Öğlen saatlerinde Diyarbakır’ın Bismil ilçesine gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, ilçede bir düğün salonunda düzenlenen ‘Bismil'deki Kanaat Önderleri ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileriyle İftar Programı’na katıldı. Programda Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Suna Kepolu Ataman ve Mehmet Sait Yaz, arımsal Strateji ve Politika Geliştirme Merkezi (TARPOL) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mehdi Eker, AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye başkan adayı Mehmet Halis Bilden, kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de yer aldı.

‘AYNI ŞEYLERİ DUYMAK BENİ BİRAZ RAHATSIZ ETTİ’

Bismil ilçesindeki iftar programının ardından Bakan Bayraktar ve beraberindekiler Çınar ilçesine geldi. Burada AK Parti Çınar Belediye başkan adayı Davut Arzu’nun seçim bürosuna giden Bakan Bayraktar, vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan adayı Arzu, Bakan Bayraktar’a ilçede elektrik kesintileri nedeniyle bir mahallenin tamamının cezalandırıldığını söyledi. Bunun ardından Bakan Bayraktar, burada dile getirilen sıkıntılarla alakalı, Türkiye'nin başka yerlerinde de benzer sıkıntıları duyduklarını belirterek, şunları söyledi:

“Tabi özellikle elektrik gibi herkesin ihtiyacı olan bir kamusal hizmetin ve evrensel hizmetin vatandaşlarımıza hele böyle bir çağda, 2024 Türkiye'sinde çok daha kaliteli, çok daha güzel bir hizmet sunulması lazım. Şimdi tabi 2000’li yılların başından itibaren bu özelleştirme sonrasında biliyorsunuz 21 bölge Türkiye'de bizim TEDAŞ'lar ‘Türkiye'deki Dağıtım AŞ’ler’ bölgeler özelleştirildi. Burada da Dicle EDAŞ bu görevi yürütüyor. Bölgenin kendine has sorunları var. Ggeçmişte bazı alışkanlıkların mutlaka değiştirilmesi gerekiyor. O konuda ciddi ilerlemeler de sağlandı. Fakat bizim yeni dönemle alakalı temelde hem doğalgaz şirketlerinden yani özel sektör eliyle yürütülen bu hem doğal gaz şirketlerinden hem de elektrik şirketlerinden çok önemli bir beklentimiz var. Bu beklenti de şu, artık böyle bir çağda vatandaş odaklı, hizmet odaklı, vatandaş memnuniyeti odaklı, bizim zaten kültürümüzde olan bir şey. Müşteri velinimet değil mi? Sizler müşterisiniz şirket için. Dolayısıyla sizlere böyle bir anlayışla bakıp, böyle bir şekilde hizmet sunacak şirketlere ihtiyacımız var. Dolayısıyla yeni dönemde bu şirketlerin bu vatandaş memnuniyeti, müşteri memnuniyeti noktasındaki karnelerini onların anlayacağı dilden bir değerlendirmeye tabi tutacağız. Yani gittiğimiz yerlerde biz artık aradan özelleştirmelerin üzerinden neredeyse on yıl geçti. Hani ilk yıllarda belki bir dönem geçti işte alışmak bizim müşterilerin tüketicilerin, vatandaşların da belli şeylere alışması gerekiyordu. Ama artık onuncu yılında ben doğrusu buraya geldiğinde aynı şeyleri duymak beni biraz rahatsız etti. Onun için yeni dönemde sizler için yeni bir dönem başlıyor. Elbette ki üzerine düşeni sizler de yapacaksınız. Ama netice itibariyle vatandaşın ulaşamadığı, vatandaşın yarasına merhem olmayan bir yönetim anlayışıyla hizmet anlayışıyla bu dağıtım şirketlerinin yürüme şansı yoktur. Dolayısıyla böyle bir toptancı bakış açısıyla, işte başkanın örneğini verdiği konuda olduğu gibi bütün bir köyü, bütün bir bölgeyi cezalandırmayı asla doğru bulmuyoruz. Asla kabul etmiyoruz. Böyle bir şeyin olmamasını istiyoruz.”

Konuşmaların ardından Bakan Bayraktar ve beraberindekiler ilçeden ayrıldı.

Diğer Haberler

  1. Cumhurbaşkanı Erdoğan, MIKTA liderleriyle bir araya geldi
  2. Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 liderleriyle aile fotoğrafı çekimine katıldı
  3. Ticaret Bakanı Bolat, Bağdat'ta Türk müteahhitlerle bir araya geldi
  4. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'de derhal ve kalıcı ateşkesin sağlanması çağrısında bulunuyorum
  5. DEVA Partisi Milletvekilinin kardeşi otomobilinde ölü bulundu
  6. Bakan Bolat, Irak Ulaştırma Bakanı Sadavi ile bir araya geldi
  7. Bakan Kurum: Konya Mevlana Meydanı'nı özüne kavuşturduk
  8. Emine Erdoğan'dan 'G20 Liderler Zirvesi' paylaşımı
  9. Cevdet Yılmaz: Yeni bir Siber Güvenlik Başkanlığı oluşturuyoruz
  10. Bakan Bolat: Irak'a Ocak - Kasım dönemindeki ihracatımız 11 milyar dolara yaklaştı

© Copyright 2024

DHA