Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Muhammed Şiya El-Sudani’yi kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Başbakanı Muhammed Şiya El-Sudani’yi Vahdettin Köşkü'nde kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak hükümetinin PKK/KCK terör örgütü ile mücadeleye ilişkin attığı olumlu adımların Türkiye’yi memnun ettiğini belirtti.

ABONE OL
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Muhammed Şiya El-Sudani’yi kabul etti
Kübra SONKAYA / İSTANBUL, (DHA)-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çamlıca Camii’nde kıldığı Cuma namazının ardından Vahdettin Köşkü'ne geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada Irak Başbakanı Muhammed Şiya El-Sudani ile bir araya geldi. Kabulde, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da hazır bulundu. Basına kapalı gerçekleşen görüşmede, Türkiye ile Irak ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

'IRAK'IN PKK/KCK TERÖR ÖRGÜTÜ İLE MÜCADELEYE İLİŞKİN ATTIĞI ADIMLAR TÜRKİYE’Yİ MEMNUN EDİYOR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabulde, Türkiye ile Irak’ın köklü tarihi ve kültürel bağları bulunan iki komşu ülke olduğunu, ilişkileri geliştirmenin ve Kalkınma Yolu Projesi başta olmak üzere iş birliği fırsatlarını değerlendirmenin iki ülke için de sayısız fayda sağlayacağını, bunun için gerekli adımları kararlılıkla atmaya devam edeceklerini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütlerinin hem Türkiye, hem Irak için güvenlik riskleri oluşturduğunu, tüm terör örgütleri ile ayrımsız mücadelenin iki ülkenin de huzur ve istikrarına hizmet edeceğini, Irak hükümetinin PKK/KCK terör örgütü ile mücadeleye ilişkin attığı olumlu adımların Türkiye’yi memnun ettiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgemizde giderek yayılan İsrail saldırganlığının hem bölge hem dünya barışı için bir tehdit olduğunu, bunu önlemek barış ve huzuru sağlamak için başta bölge ülkeleri olmak üzere uluslararası toplumun dayanışma içinde hareket etmesinin gerektiğini, Türkiye’nin barış için çabalarını sürdüreceğini söyledi.


Diğer Haberler

  1. İYİ Parti il başkanlarından 'İmamoğlu' açıklaması: Yaşananları sokak sokak milletimize anlatacağız
  2. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Saraçhane'de konuştu
  3. CHP milletvekillerinden İmamoğlu'na destek yürüyüşü
  4. Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Belediye başkanı sabahın köründe gözaltına alınmaz
  5. Fahrettin Altun: Bağımsız yargının vereceği her türlü karar saygıyla karşılanmalı
  6. Bakan Fidan, Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Xiaodong'u kabul etti
  7. TBMM'de CHP'den 'İmamoğlu' tepkisi
  8. DEM’li Hatimoğulları: İlk operasyon kent uzlaşısına yapıldı
  9. Fatih Erbakan’dan İmamoğlu açıklaması
  10. CHP'li Yücel: Bu mücadele, 86 milyonun geleceğine sahip çıkma mücadelesidir

© Copyright 2025

DHA