Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

CHP'de ön seçim oy pusulaları basılmaya başlandı

CHP'nin cumhurbaşkanı adayını belirlemek için yapılacak ön seçimde kullanılacak oy pusulaları basılmaya başlandı. Pusulada, seçimde tek aday olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yer aldı.

ABONE OL
Samet ÖKSÜZ/ANKARA, (DHA)-

CHP'nin cumhurbaşkanı adayını belirlemek için 23 Mart'ta yapılacak ön seçimde kullanılacak oy pusulalarının basımına başlandı. Pusulada, seçimde tek aday olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yer aldı. Türkiye genelinde 4 bine yakın sandığın kurulacağı seçim için yedekler dahil olmak üzere toplamda yaklaşık 2 milyon oy pusulası basılacağı belirtildi. Ön seçimde, en geç 28 Şubat'a kadar üye başvurusu yapan kişiler oy kullanabilecek. 3 Mart'ta ise oy kullanabilecek üyelere ilişkin seçmen listelerinin basımına başlanacak. 14 Mart tarihinde oy pusulaları, il ve ilçe başkanlıklarına gönderilecek. 16 Mart'ta ise seçmen listeleri askıya çıkacak. Ön seçimde, mühürlü zarf ve pusulalar kullanılacak.

Diğer Haberler

  1. Bakan Fidan, Dışişleri Şehitliği'ni ziyaret etti
  2. Kasapoğlu, Washington temaslarını değerlendirdi: Daha somut adımların atılacağına inanıyoruz
  3. Bakan Tekin: Çocuklarımızı ucuz iş gücü olarak gören her türlü yaklaşım kabul edilemez
  4. Siyasilerden Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Durbay için başsağlığı mesajı
  5. Ömer Çelik'ten Avustralya'daki terör saldırısında ölenler için başsağlığı mesajı
  6. Bakan Göktaş: Dijital medyaya dair denetleyici bir yasal düzenlemenin yapılması elzemdir
  7. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Küresel liderliğini kabul ettirecek bir Türkiye'ye sizlerle birlikte kavuşacağımıza inanıyorum
  8. Türkiye'den Avustralya'daki terör saldırısına kınama
  9. 16'ncı Büyükelçiler Konferansı, 15-19 Aralık'ta Ankara'da düzenlenecek
  10. Özgür Özel: Meclis Başkanlığı ibretialem olacak şekilde bu olayın üzerine gitmelidir

© Copyright 2025

DHA