Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Cevdet Yılmaz: Halkın seçtiğine 'cunta' demek, halkı 'cuntacı' olarak nitelendirmektir

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 'cunta' söylemine ilişkin, "Halkın seçtiğine 'cunta' demek, esas itibarıyla halkı 'cuntacı' olarak nitelendirmektir" dedi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ana muhalefet Genel Başkanı, 2023 Mayıs seçimlerinde milletimizin yüzde 50'den fazla oyunu alarak seçilen Sayın Cumhurbaşkanımızı ve hükümetimizi cunta olmakla suçluyor. Halkın seçtiğine 'cunta' demek, esas itibarıyla halkı 'cuntacı' olarak nitelendirmektir. Milli iradeyi yok saymaktır. Bu dil demokratik siyasetin değil, vesayetçi geleneğin bugünkü dışa vurumudur. Olsa olsa içindeki 'cunta' özlemini başkalarına yansıtma halidir. AK Parti ve Cumhur İttifakı tabanını aşağılayan, siyasi nezaketten nasibini almamış bu dil, fırsat bulunca her türlü aşırılığı ve baskıyı yapacağını şimdiden ortaya koymaktadır" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in sorumsuz ve saldırgan bir siyaset yürüttüğünü ifade eden Yılmaz, "Gerginliği, kutuplaştırmayı, kamplaştırmayı hedefleyen bu muhalefet dilinin, ana muhalefet partisine de ülkemize ve demokrasimize de zarardan başka bir sonucu olmayacaktır. Sorumsuz ve saldırgan siyaset tarzı, geçmişte defalarca olduğu gibi, zamanı gelince halkımızdan gerekli demokratik cevabı sandıklarda alacaktır. Diğer yandan, Hazine ve Maliye Bakanımıza yönelik sergilenen çirkin üslup kabul edilemez. Bu yaklaşım, ekonomik istikrarımızı bozma, güven ortamını zedeleme ve insanımızın refahına kastetme anlamına gelmektedir. Sorumlu bir muhalefet; ekonomiyi baltalamayı değil, 85 milyonun refahı için yapıcı eleştiriler ile ekonomik politikalara destek olmayı gerektirir. Sorumsuz siyasetçiler ne derse desin; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dirayetli liderliğinde, milletimizin duası ve desteğiyle 'Türkiye yüzyılını inşa etmeye devam edeceğiz. Demokrasi ve kalkınma yolunda yeni hedeflere yürüyecek, 'Terörsüz Türkiye' hedefine oluşacak, etkin dış politika ile milli menfaatlerimizi koruyacak, ekonomik programımızı kararlılıkla uygularken, halkımızın refahını artırmak için tüm gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz" açıklamasında bulundu.

Diğer Haberler

  1. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın Çocuk YouTube kanalı yayına başladı
  2. Özgür Özel Kağıthane'de konuştu
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Menfi ile görüştü
  4. Bakan Fidan, Nijerli mevkidaşı Sangare ile görüştü
  5. İnfaz düzenlemelerini de içeren '11'inci Yargı Paketi', TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi
  6. Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı El Burhan yarın Türkiye'ye geliyor
  7. Ümit Özdağ: Açıklanan zammın hiçbir şeyi karşılamaya imkanı yok
  8. CHP'li Başarır: Bu kadar düşük bir rakamı kimse beklemiyordu
  9. TBMM Başkanı Kurtulmuş, DSP Genel Başkanı Aksakal'ı kabul etti
  10. Özgür Özel Silivri'de Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etti

© Copyright 2025

DHA