Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Yerlikaya: Rusya'da bombalı saldırı düzenleyen terörist Bodrum'da yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Moskova'da 2 kişinin yaralandığı bombalı araçla düzenlenen saldırının faili olarak aranan Rusya uyruklu Evgenii Serebriakov'un, Bodrum'da düzenlenen operasyonla yakalandığını duyurdu.

ABONE OL
Salih HÜDAVERDİ/ANKARA, (DHA)-

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından açıklamada, bugün saat 10.30'da Rusya Interpol Birimi yetkilileri tarafından, Moskova'da terör saldırısı düzenlediği tespit edilen Rusya uyruklu Evgenii Serebriakov'un Moskova-Bodrum uçağı ile Türkiye'ye geldiği bilgisinin Türkiye'nin İnterpol/Europol Daire Başkanlığı ile paylaşıldığını belirtti.

Yerlikaya, yapılan incelemelerin ardından şüphelinin saat 09.40'da Bodrum Havalimanından giriş yaptığının tespit edildiğini belirterek, "Interpol Uluslararası Aranan Şahıslar Veri Tabanı kayıtlarında bulunmadığı için tanınmadığı, Aktif UYAP kaydının bulunmadığı tespit edilmiştir. Konu ile ilgili olarak İstihbarat Başkanlığı ve İnterpol/Europol Daire Başkanlığınca, MİT Başkanlığı, Göç İdaresi Başkanlığı, Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve Muğla İl Emniyet Müdürlüğü ile gerekli koordinasyon sağlanmış olup, Rusya Interpol Biriminden alınan yazıda belirtilen kimlik bilgileri ve fotoğraflarla eşleşen şahıs bugün Bodrum’da Muğla İl Emniyet Müdürlüğü birimlerimizce yakalanmıştır" dedi.

'OPERASYONU YÜRÜTEN EKİPLERE TEŞEKKÜR ETTİ'

Yerlikaya, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Operasyonu yürüten kahramanlarımızı tebrik ediyorum. Sınırlarımız içinde ve dışında teröristlerle ve küresel çapta terörizmle mücadelemizi azim ve kararlılıkla sürdürüyoruz, sürdürmeye devam edeceğiz."

SAĞLIK KONTROLÜNÜN ARDINDAN MUĞLA’YA GÖNDERİLDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın sosyal medya hesabından duyurduğu, Moskova'da 2 kişinin yaralandığı bombalı araçla düzenlenen saldırının faili olarak aranan Rusya uyruklu Evgenii Serebriakov'un Bodrum’da yakalanmasının ardından şüpheli sağlık kontrolü için Bodrum Devlet Hastanesi'ne götürüldü. İşlemleri tamamlanan Serebriakov, yoğun güvenlik önlemi altında Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Diğer Haberler

  1. İYİ Parti'de Başkanlık Divanı toplandı
  2. Bakan Güler, Bayburt'ta 17’nci Komando Tugay Komutan Yardımcılığın'da incelemelerde bulundu
  3. Yılmaz: Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, değerli bir kalkınma ortağımız olmuştur
  4. MİT Başkanı Kalın, Milli İstihbarat Akademisi'nin ilk dersini verdi
  5. AK Parti'li Çelik: Anayasa'nın 4 maddesiyle ilgili herhangi bir tartışmamız yoktur
  6. Bakan Göktaş: Narin kızımız da Sıla bebek de bu milletin, hepimizin evladıdır
  7. Özgür Özel: Seçim zamanı susturdular, şimdi konuşuyor
  8. Dışişleri: Almanya'daki yangında 2 Türk vatandaşımız hayatını kaybetti
  9. Yedisu Belediye Başkanı Uçar, İYi Parti'den istifa etti
  10. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Masum çocukların naaşı üzerinden ideolojik hesap görülmesine müsaade etmemeliyiz

© Copyright 2024

DHA