Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Kurum: Adana Ceyhan'da afet konutlarımızı tamamladık

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ceyhanlı depremzede Ceylan Gök'ün 'Hayalini kağıda çizdiğim o evde oturuyorum' sözlerini alıntılayarak, "Adana Ceyhan'da da TOKİ ile yaptığımız afet konutlarımızı tamamladık" dedi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 6 Şubat depremlerinden zarar gören Adana'da da inşa ve ihya çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. TOKİ, Ceyhan ilçesindeki Mithatpaşa Mahallesi'nde 3 etap olarak başlattığı 1357 afet konutunun tamamının inşasını bitirdi. Mithatpaşa Mahallesi'ndeki yeni evlerine yerleşen vatandaşların görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, hak sahibi Ceylan Gök'ün 'Hayalini kağıda çizdiğim o evde oturuyorum' sözlerini alıntılayarak, "Adana Ceyhan'da da TOKİ ile yaptığımız afet konutlarımızı tamamladık" ifadelerini kullandı.

'DEPREMİN SENESİ DOLMADAN ANAHTARI ALDIM'

Görüntülerde yer alan depremzede Ceylan Gök, hayal ettiği eve kavuşma hikayesini şöyle anlattı:

"Benim yıllar önce yazdığım bir kağıt var, hala bende durur. O kağıda, '3+1, kileri olan bir ev' yazıyorum, 'güney cepheli olsun' diyorum. Şu anda o evde oturuyorum şükürler olsun. Normal şartlarda imkansız bir şeyi başardılar. Depremin senesi dolmadan evin anahtarını aldım. Burası tamamen hayal ettiğim gibi."

Diğer Haberler

  1. Bakan Yerlikaya: Minguzzi'nin mezarını tahrip eden şüpheli yakalandı
  2. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Bozbey: Verilmeyecek hesabımız yok
  3. Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı Arakçi ile telefonda görüştü
  4. Özgür Özel, AB büyükelçileri ile bir araya geldi
  5. Bakan Yumaklı: Stratejik tarım ürünlerinde risk bulunmuyor
  6. Bakan Yardımcısı Turan: Özgür Özel’in derdi sadece kendi koltuğunu sağlamlaştırmak
  7. Bahçeli: İmza toplayarak erken seçime gitmek yok hükmündedir
  8. AK Parti İl Başkanı Gürkan'dan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Bozbey hakkında suç duyurusu
  9. Bakan Fidan, ABD'li mevkidaşı Rubio ile görüştü
  10. AK Parti'den 21 Mart'ın resmi tatil olması için kanun teklifi

© Copyright 2025

DHA