Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Çavuşoğlu: Terörle mücadele için kimseden icazet almayız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Kıbrıs etrafındaki doğal gaz rezervleri konusunda ısrarla 'Tek taraflı yapmayın. Kıbrıs Türk halkının haklarını garanti altına alın' dememize rağmen maalesef sondaja başladılar. Bizim de Fatih gemimiz var. Bunu Kıbrıs'ın güneyine kaydırıyoruz. O bölgede sondajlara başlayacağız. Barbaros Hayrettin Paşa gemimiz bunun çalışmalarını sismik araştırmalarını yapıyor" dedi. Çavuşoğlu, Suriye konusunda da "Esasen ülkemizin bekası için yanı başımızdaki terörle mücadele etmek bizim için elzemdir. Bunun için kimseden icazet almayız. Gerekeni yaptık, yaparız " dedi.

ABONE OL
Taylan YILDIRIM- Mehmet Can MERAL- Tekin GÜRBULAK/BODRUM (Muğla), (DHA)

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, hem partisinin seçim çalışmalarına destek vermek hem de çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Bodrum'a geldi. Bakan Çavuşoğlu'nun ilçedeki ilk durağı Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi oldu. Burada ilçedeki esnaf ve meslek odaları ile derneklerin temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Başkanı Orhan Dinç, "Denizcilerin evine hoş geldiniz. Mavi yolculuğuyla deniz altı, deniz üstü güzelliklerimizle hep birlikte çalışıyoruz" dedi.

Muğla Valisi Esengül Civelek ise "Muğla turizmin yanında tarımda ve su ürünlerinde de ileri konumdadır. Su ürünleri ihracatında lider durumdayız. İhracatlarımız bizi gururlandırıyor. Mermerlerimiz ve doğaltaş ocaklarımızla da her geçen gün gerek üretim gerek istihdam gerekse de ihracatta büyükmekteyiz. Marka haline geldik" dedi.

'SAĞLIK TURİZMİYLE 50 MİLYAR DOLARI YAKALARIZ'

Toplantıda, daha sonra kürsüye gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bakanlığının turizmle, ekonomiyle de yakından ilişkisi olduğunu söyledi. Büyükelçilerin adeta bir turizm ve ekonomi elçisi gibi çalıştığını da anlatan Bakanı Çavuşoğlu, "En son gönderdiğim genelgeyle de dış temsilcilerimizin sağlık kültür turizminde de çalışmalarını istedim. Turizm açısından önemli bir fırsatı bakanımızla yakalamış bulunuyoruz. İki sene önce yaşadığımız kriz bize bir şeyi öğretti. Sadece bir yere bağlı kalmamamızı, dünyanın her yerinden ülkemize turist getirmeyi öğretti. Son gelişmeler iyiye gittiğimizin göstergesidir. Cumhurbaşkanımız 2023 hedefi için 50 milyon turist, 50 milyar dolar gelir hedefi koydu. Şimdiden 50 milyon turist hedefine yaklaştık. Potansiyeli iyi değerlendirirsek sadece sağlık turizminden 50 milyar doları yakalarız. Bodrum, sağlık turizminde de önemli bir yer edindi" dedi.

GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ, İNSANCIL DIŞ POLİTİKA YÜRÜTÜYORUZ

Dış politikada var olan sorunları çözmek gerektiğini vurgulayan Mevlüt Çavuşoğlu, "Etrafımızdaki ateş çemberinin de barışa dönmesi lazım. Biz de bunun için çalışıyoruz. Gece gündüz çalışıyoruz. İnsancıl dış politikamızı yürütürken bölgemizin barışına nasıl katkı sağlarız diye çalışıyoruz. Dünya garip bir süreçten geçiyor. Bir taraftan ABD'nin tek taraflı durumu. Diğer taraftan gücünü kaybetse de AB'nin girişimleri. Çin'in artık bende varım demesi. Rusya ile ABD arasındaki durum bizi yakından ilgilendiriyor. Terörizmin her türlüsü, radikalizmin her türlüsü bizi ilgilendiriyor. Görünmeyen bir şey var, aşırı sol radikalizm. Aşırı sol radikalizm, tüm terör örgütlerini destekliyor. Marksist, Lenilist örgütler, Avrupa'da PKK gibi örgütlere güçlü destek veriyor. Kimsenin ideolojisine karışmıyoruz. Herkes ideolojisini demokratik ortamda savunur, ancak bunu kimsenin teröre dönüştürmeye hakkı yoktur" diye konuştu.

Türkiye'nin insani ve girişimci bir dış politika izlediğini de söyleyen Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnsani boyutu unutursanız, ihmal ederseniz kalıcı olmanız mümkün değil. Bazen sert gücünüzü kullanmamız girekir. Zeytindalı'nda olduğu gibi ama sert güç, yeri geldiği zaman kullanılır. Dosta karşı sert güç kullanmak doğru bir yöntem değildir. Sürekli saldırgan olmak da doğru değildir. Esas yumuşak güç dediğimiz süreci yapmak daha kalıcı olur. Bugün TİKA'yla, Kızılay'la dünyanın her yerine yardımlarda bulunuyoruz. İnsanların kurtarılması için yardımlarda bulunuyoruz. Maarif Vakfı'yla dünyada 160'dan fazla okulu yönetiyor, eğitimde ön plana çıkmaya başladık. THY ile dünyanın her yerini birbiriyle bağlarken ülkemizin itibarını artırıyoruz. Bunların hepsi Türkiye'nin yumuşak gücü. Türkiye'de uluslararası ilişkiler okuyan yabancı öğrencilerden isteyenler bakanlığımız bünyesindeki akademide eğitim veriyoruz. Ülkelerine gittiklerinde Türkiye dostu olan kardeşlerimizin sayısını da artırmaz lazım".

'UZLAŞI KÜLTÜRÜNE YÖNELİK DIŞ POLİTİKA OLMASI LAZIM'

"Dışa dönük aktif ve diyaloğa açık uzlaşı kültürüne sahip ilkeli politikalar izlemeniz gerekir" diyen Mevlüt Çavuşoğlu, "Bunu yapmalıyız ki, karşı taraf size saygı duysun. Duruma göre pozisyon almak doğru değil. Sürekli dost olmaz. Sürekli dost olunmaz. Sorun bitmez, çözüm de bitmez. Herkesle ilişkileri daha iyi geliştirmek lazım. Stratejik ortaklıklara önem veriyoruz. NATO'da stratejik önemimizi güçlendirmeye çalıştık. Buradaki müttefiklerimizden ABD ile sorunlar yaşadık ama krize dönüşmeden çözmeye çalıştık. Dik durduk. AB ile ilişkilerimizi üyelik müzakereleri bakımdan istediğimiz yerde olmasa da belirli bir atmosferde pozitif yürütmeye çalışıyoruz. Bunlara her iki tarafın faydasınadır" dedi.

'SİSMİK ARAŞTIRMALARDAN SONRA SONDAJ YAPACAĞIZ'

Kıbrıs konusuna da değinen ve doğal gaz araştırmaları konusunda da önemli açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Kıbrıs ile ilgili müzakere sürecinde 2017 yılında bir başarı elde edemedik. Şimdi ise 'Neyi müzakere edeceğimize karar vermeden bir daha müzakereye başlamayalım' dedik. Kıbrıs etrafındaki doğal gaz rezevleri konusunda bizim ısrarlı şekilde, 'Tek taraflı yapmayın. Kıbrıs Türk halkının haklarını garanti altına alın' dememize rağmen maalesef sondaja başladılar. Bizim de Fatih gemimiz var. Bunu Kıbrıs'ın güneyine kaydırıyoruz. O bölgede sondajlara başlayacağız. Barbaros Hayrettin Paşa gemimiz bunun çalışmalarını sismik araştırmalarını yapıyor. Ege'de Türkiye'nin haklarını korurken Yunanistan'la gerginliği artırmama konusunda bir mutabakatımız var" diye konuştu.

'SURİYE ADIMLARINDA KİMSEDEN İCAZET AMAYIZ'

Ülkelere karşı dürüst ve açık bir politika izlediklerini de anlatan Mevlüt Çavuşoğlu, "Kriz yönetimini başarmamız lazım. Etrafımız ateş çemberinin kurtulması için de bu çok elzemdir. Suriye'de Türkiye en önemli aktördür. İzlediğimiz politikaların tümü dünya tarafından, seven sevmeyen tarafından takdir ediliyor. Terör yuvalarının temizlenmesi, ülkemizin güvenliği açısından önemlidir. Turizmimiz açısında da önemlidir. Bazı ülkelerin çok katı seyahat uyarıları var. İstanbul, Ankara için uyarıları kaldırıyoruz ama o bölge için kaldırmıyorlar. Bu bataklıkları kurutursak onları ikna etmemize gerek yok. Esasen ülkemizin bekası için yanı başımızdaki terörle mücadele etmek bizim için elzemdir. Bunun için kimseden icazet almayız. Gerekeni yaptık, gerekeni yaparız. Fırat'ın doğusunun YPG'den PKK'dan temizlemek için ne gerekiyorsa yaparız. Şimdi ABD'nin çekilme kararını, ABD ile Rusya'yla, İran'la, bazı batılı ülkelerde koordine etmeye çalışıyoruz. Ama bu çekilme süreci YPG ve PKK'ya alan yaratacaksa buna kesinlikle izini vermeyiz" dedi. Irak'ta yeni kurulacak hükümetle birlikte ülkenin yeniden inşasında Türkiye'nin ticaret hacminin artacağını söyleyen Çavuşoğlu, ABD'nin İran'a yönelik ambargo kararını ise doğru bulmadıklarını ifade etti.

İSLAM DÜNYASINA ELEŞTİRİ

İslam dünyasındaki ülkelerin kendi aralarındaki sorunlarının çözüm yöntemini de eleştiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bizim İslam dünyasında ülkeler kendi arasındaki çatılmaları diyalog yoluyla değil, ABD gibi ülkelerin baskısıyla çözmeyi, onlara uymayı tercih ediyorlar. Kendi içimizdeki sorunları da kendi aramızda çözmeyi başarmamız lazım" dedi. Dünyadaki tüm ülkelerle ticari ilişkiler kurulması için çabaladıklarını anlatan Mevlüt Çavuşoğlu, insanı yardım konusunda da Türkiye'nin dünyada birinci sırada olduğunu söyledi.

MUĞLA VE BODRUM ADAYLARINA DESTEK İSTEDİ

Bodrum'da yollarda çöpler gördüğünü bu durumun ilçeyle yakışmadığını ifade eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu şöyle devam etti:

"Caddeler ve sokaklar çok kirli, maalesef bu Bodrum'a yakışan bir durum değil, kabul edeceğimiz durum değil. Bunu doğru bulmuyorum, kim olursa olsun. Mehmet Kocadon'u tanıyorum ama şahsi dostluk ayrı. Bodrum çok geride kaldı. Muğla çok geride kaldı. Şimdi yeni bir seçim arifesinde olduğumuz için bunu söylüyorum. İnsanlar bazen siyasi partisine göre bazen dostluk ilişkilerine göre oy verebiliyor ama bir şehri emanet edeceğimiz kişiyi seçerken birçok bakımdan değerlendirmek lazım. Şehri her şeyiyle emanet eder miyiz, etmez miyiz ona bakmak lazım. İzmir'de adayımız Nihat Zeybekci ile dolaştığımız zaman CHP'li geldi, şunu söyledi 'Biz yıllardır partimiz diye oy verdik ama belediyecilik açısından çok geride kaldık' dediler. İnsanlar artık oy vermeyeceklerini söylediler. Bu benim partimde de olsa çalışmıyorsa gerekli değişikliği hemen yapıyoruz. Cumhurbaşkanımız bu konuda çok hassas. Ankara'da 84'ten beri çalışıyorum, okudum. Çankaya bölgesi, İncek bölgesini saymazsak, 84'ten beri hiç değişmedi. Son seçimde Cumhurbaşkanımız ile partimizin oyu arasında bir fark vardı. Millet bilinçli oy veriyor. 'Ben Recep Tayyip Erdoğan'a çok güveniyorum. Ülkeyi o yönetsin ama partinin de şu hataları var' diyor, oy vermiyor. Ben vatandaşı suçlamam, saygı duymak lazım. Bu nedenle son seçimde Cumhurbaşkanımız tüm bakan arkadaşlarımızı, sadece Cumhurbaşkanlığına önem veriyor algısı oluşturmaması için listelere koydu. Vatandaşlara verdiğimiz sözleri tutmamız lazım. Umudunu yanlış çıkardığımız zaman güvenirliliği azalır. Siyasete güven azalır. Eskisine oranla meclise güvenin arttığını görüyorsun. Koaliasyon dönemlerinde güven azalmıştı. Ben milletvekili değilim. Yeni sitemi savunurken milletvekilliğini bırakırken burukluk yaşadım. Meclisteki günlerimi de bazen özlüyorum. Muğla'da seçim hazırlığındayız. Bodrumlular, doktor Tahir Ateş bizim adayımız. Muğla adayımız Mehmet Nil Hıdır da doktor. Mevcut başkan da doktor, doktorların Muğla'ya ayrı bir ilgisi var. Muğla'da çok aday var. Hayırlı olsun bakalım."

Toplantı sonrasında, basına kapalı olarak katılımcıların sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ardından programına devam etmek için salondan ayrıldı.

PARTİSİNİN ADAYLARI İÇİN OY İSTEDİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bodrum'da, esnaf, meslek odaları ve derneklerin temsilcileriyle toplantı yaptıktan sonra Bodrum'un tarihi çarşısında vatandaşlarla bir araya geldi. Burada bulunanların kendisine yönelttiği soruları yanıtlayan, sorunlarını dinleyen Çavuşoğlu, partisinin Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Nil Hıdır ve Bodrum Belediye Başkan adayı Tahir Ateş için oy istedi.

KADINLARDAN HEDİYE

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, daha sonra seçim koordinasyon merkezinin açılış töreni için Bodrum'un Konacık Mahallesi'ne geçti. Vatandaşların sevgi gösterisinde bulunduğu Mevlüt Çavuşoğlu, onlara karşılık verdi, yanına gelen çocuklarla yakından ilgilendi, hatıra fotoğrafı çektirdi. Bu arada partili kadınlar, Mevlüt Çavuşoğlu'na, üzerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafı, Türk bayrağı ve 'Tek vatan, tek millet, tek devlet, tek bayrak' yazılı tişört hediye etti.

Açılış töreninde ilk olarak AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Ömer Özmen konuşma yaptı. Özmen, "Sayın Bakanımız Bodrum'un fotoğrafını çekti. 2014 yerel seçimlerinden önce de aynı şeyleri konuşuyorduk. Artık Bodrum'un kaderini değiştirme zamanı gelmiştir. Kışın gördünüz, artık Bodrum'da sellerde canlarını kaybedenler oldu. Artık bunlardan kurtulma zamanı gelmiştir" diye konuştu.

Açılışa davetli olan MHP Bodrum İlçe Başkanı Ömer Varan da konuşmasında, "Belediye işi gönül işidir. Bu sloganla yola çıktık. Cumhur İttifakıyla Bodrum'u kazanacağız" dedi.

AK Parti Bodrum Belediye Başkan adayı Tahir Ateş ise törendeki konuşmasında "Bodrum'un kurtuluşu için, aşkı için, sevdası için buradayız. Bodrum, Türkiye'nin en güzel ilçesi. Ama Bodrum, bu sefer çukurla, çamurla, basit bir yağmurdan dolayı iki can kaybıyla anıldı. Bu Bodrum'a yakışır bir şey değil. Seçilmem halinde Bodrum'da bir daha sel olursa görevi bırakacağız söz veriyorum sel olmayacak" diye konuştu.

AK Parti'nin Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Nil Hıdır da şunları söyledi:

"Biz AK Parti olarak, köylerimizdeki su sorununu çözdük. Köy yollarımızı asfaltladık, köylerdeki insanlarımız için 'şehirde ne varsa ona layıktır' dedik. İçme suyu olmayan şarkılara konu olmuş köylere içme suyu getirmek bizlere nasip oldu. AK Parti şu anda tecrübesiz kadrolara teslim edilmiş değildir. AK Parti kadrolarını kimse ayrımcılıkla suçlayamaz. İnsan odaklı belediyecilik ve yatırımlar yapan bir kadroyuz. Muğla'da adaylığımı açıklarken Sayın Cumhurbaşkanımız 'Güzel haberler alamıyoruz. Sorunları tespit edin ve bana gelin' demişti. Tüm Muğla'yı gezdim, sorunları tespit ettik. Ve gördüm ki Cumhurbaşkanımızı endişeye düşüren Bodrum'daki sahipsizlik çok fazla. Üç ajandamı doldurdum. Köyden kente bütün insanımız sahipsiz ve belediyecilik hizmetlerini alamamış durumda. Fethiye'nin körfezini temizlemekten aciz olan başkanımız demokrasinin güzelliğiyle Muğla'ya aday oldu. Bodrum'un selini önleyemeyen başkanımız yine demokrasinin güzelliğiyle Muğla'ya aday oldu. Seçim dönemleri milli iradenin gerçekleştiği dönemlerdir. Geçen 5 yılda hangisi hizmet etti, hangisi edemedi diye muhasebesini yapma dönemidir. Muğla'da 20 yıldır görevde olan ve hala hizmet edemediğinin farkında olamayan mevcut belediye başkanı Osman Gürün'e kimlerin oy vereceğini milletimizin takdirine sunuyorum."

BU SEÇİM DÖNÜM NOKTASI OLACAK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise konuşmasına, "Bodrum'daki toplantılarda, esnaf gezisinde, Bodrum'u heyecanlı gördüm. Muğla'yı değil sadece İzmir'i de çok heyecanlı gördüm. Tüm Türkiye'yi heyecanlı gördüm. Gönül belediyeciliğinde bu seçim dönüm noktası olacak" sözleriyle başladı. Bodrum'daki gezisi sırasında iki şeyi gözlemlediğini anlatan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Birincisi artık vatandaş kendisine hizmet etmeyen adaylara oy vermeyecek. Artık vatandaş, hiç hizmet etmeyen başkanların kendilerini enayi yerine koyduğunun farkında. Muğla, hangi kriteri koyarsanız koyun ama en önemli 5 ilden birisidir. Turizm açısından Antalya ve İstanbul'dan sonra üçüncü. Turizmde Muğla, İstanbul'u geçecek. Potansiyel bu. Bu Muğla'ya, biraz önce anlatılanlar ve gördüklerimiz yakışıyor mu? Bu gördüklerimiz bize 1994 yılı öncesindeki İstanbul'u hatırlatıyor. Bu kadar teknolojik gelişmenin ortasında Bodrum'da çöp yangınları yakışır mı? Nasıl anlatacaksın bunu? Dünyanın her yerinden Bodrum'a turist geliyor. Bu milletimizin, devletimizin ve şehrimizin itibarını zedelemeye ve ayaklar altına kimin hakkı var? Ne demek su kesintisi oluyor. 1994 yılında Recep Tayyip Erdoğan 200 kilometre ileriden İstanbul'a su getirdi. Kıbrıs'a su götürdük yerin altından teknoloji var, imkanlar var. Bodrum'da sokaklar sel altındaydı. Arabalar gidiyor. Ne demek yapamam? Yapamıyorsan kardeşim, çek git. Efendim 'para yok' ya da 'Büyükşehir Kanunuyla yetkileri verdiler.' Beceremiyorsan para gelmedi deme. Antalya'da Menderes Türel nasıl yapıyor? Denizli'de Nihat nasıl yaptı? Objektif kriter getirildi, her ile para aktarılıyor. Sen bu parayı çarçur ediyorsan Ankara'nın ne suçu var kardeşim. İş bilenin kılıç kuşananın. Bu mazeretlerin arkasına sığınanlar bir daha bu şehirde bırakın belediyle başkanlığını, hiçbir görev vermemek lazım. Gitsin evine nerede yaşarsa yaşasın. Bodrum'da bunu gördük. Halkımız farkında. Belediyecilikte hiçbir partiyi ya da başka konudan ayrımcılık yapmıyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıdır. 'Hiçbir belediye ayrımcılık yapmayın, halk seçmiştir' dedi. Biz Antalya'da CHP'li tüm belediyelere destek veriyoruz ama proje getirmiyorsa biz ne yapalım" dedi.

CUMHUR İTTİFAKI NİÇİN KURULDU?

Alanda toplananlara "Cumhur ittifakı niçin kuruldu" sorusunu yönelten Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bunu hiç unutmayacağız. Milletimiz oy verirken buna dikkat edecek. Hangi ittifaklar kuruldu? İçinde kimlere var? Milletimiz buna bakacak. Cumhur İttifakı, millet aklıdır. Sayın Devlet Bahçeli'nin dediği gibi. Milletin bekası için, zorluklarla mücadele etmek için kurulmuştur. Sadece bugünü düşünerek kurulan bir ittifak değildir. Türkiye Cumhuriyeti'ni 2023 yılında Cumhuriyet'in 100'üncü yılına ulaştırmak için kurulmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımız 'Pazara kadar değil mezara kadardır' diyor. Vatan ve millet sevdalıları tarafından kurulmuştur. Peki diğer ittifakı kim kurdu? İçerisinde bazı siyasi partiler var. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, bu ittifakların önünü açtı. Herkesin mecliste temsil edilmesi çok önemli. Ama milletimizin kabullenemediği tek şey teröristlerdir. Onların temsilcileri, zillet ittifakının içinde. PKK'nın güdümündeki bir parti var. Bizim ittifakın içinde, Kürt, Arap Boşnak, Gürcü kardeşlerimiz var. Çanakkale zaferini kazanan herkes bu ittifakın içindedir. Doğru mu? Diğer ittifaka bakın. Partilerin dışında Türkiye'de ne kadar vatan haini varsa, bu ittifakın içinde. Herkes vatan haini de demiyorum. Bunlar lafı çarpıtmayı da çok iyi biliyor. Türkiye'yi bölmek isteyen hainler bu ittifakın içindedir. Ne kadar terör örgütleri varsa bu ittifakı destekliyor. PKK'sı, DHKP-C'si, FETÖ'sü bu ittifakın içinde. Böylesine bir ittifaka, tüm hainlerin, bölücülerin, içinde olduğu bir ittifaka milletimiz destek verir mi? Milletvekili seçimlerinde hepimiz istediğimiz partiye oy verebiliriz ama yerel seçimde bu kriterlerin yanında adayları da gözümüzün önüne alacağız ve şehri kime emanet edeceğiz, sorunları kim çözebilir? Kimin kapısı bize açık? Gönül belediyeciliğini kim başarır? Birbiriyle kavga etmekten başka bir şey yapmayanlardan bu millete fayda gelmez. Artık söz verip bunları yerine getirmeyenlerden hesap sormak lazım. Bunu sormazsak bunlara bizi enayi yerine koymaya devam eder" diye konuştu.

TÜRKİYE ARTIK MASADA GÜÇLÜ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, konuşmasının sonunda ise "Türkiye artık sahada da güçlü, masada da güçlü. Artık sahada kaybetme dönemi bitti. Hakkımızı sonuna kadar arıyoruz, buluyoruz. Tüm mazlumların hakkını savunuyoruz, sadece zengin ülkelerle işimiz yok. Türkiye olarak ne kadar güçlü olursak ecdadımızın bıraktığı eserlere sahip çıkarız. Onun için çok güçlü olmamız lazım. Dünyada girişimci insanı dış politikamızla dünyanın her yerinde söz sahibi olduk. Dünyada ve etrafımızda sorunlar var. Hiçbir sorun kontrolümüz dışında değil. Çözemeyeceğiz hiçbir sorun yok. Kutsal davalarımıza sahip çıkıyoruz. Milli davalarımıza da sahip çıkıyoruz. Ege'de, Doğu Akdeniz'de Kıbrıs'ta, Kıbrıs Türk halkının haklarını yedirmiyoruz. Siz bu konularda rahat olun. Biz ülkemizin menfaatlerini her alanda koruruz kollarız ve emin adımlarla yolumuza inşallah devam edeceğiz. Sizin yapmanız gereken 31 Mart seçimlerinde şehirlerimizi yönetecek adaylarımızı işbaşına getirmektir" dedi.

Bakan Çavuşoğlu açılışın ardından Milas ilçesine hareket etti.

Diğer Haberler

  1. Fahrettin Altun: Türkiye, Suriye topraklarında siyasi mühendislik çabasına müsamaha göstermeyecek
  2. Özel: Suriyelilerin en kısa sürede memleketlerine döneceği süreci hep beraber yöneteceğiz
  3. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı
  4. Dışişleri Bakanlığı'ndan, Gagauz Türkleri mesajı
  5. Bakan Güler, 2’nci Zırhlı Tugay Komutanlığını ziyaret etti
  6. Yılmaz’dan CHP’li Yücel’e tepki: Hakikat çirkin sözlerle örtülemez
  7. AK Parti Sözcüsü Çelik'ten CHP Sözcüsü Yücel'e tepki: Yassıada ve Baas zihniyetinin tercümanlığını yapıyor
  8. Bahçeli: İmralı ile sağlanacak görüşmeler sonucunda terör örgütünün lağvedildiği açıklanmalı
  9. Ömer Çelik: Türkiye, tarihin doğru tarafında durdu
  10. TBMM'de bu hafta 'Devlet Memurları Kanunu' görüşülecek

© Copyright 2024

DHA