Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Yerli ve milli e-ticaret platformu Yetiş+ Çarşı’nın lansmanı yapıldı

TÜRKİYE'NİN yerli e-ticaret platformu Yetiş+ Çarşı’nın lansmanı yapıldı. Bu kapsamda Beytülmal Vakfı ve İB Grup Şirketi iş birliğiyle yüzde 98 saf bor gübresiyle üretilen organik tarım ürünleri ve Yetiş+ Çarşı’nın e-ticaret modeli tanıtıldı. Şirket, yerel üreticilerin, esnafın ve ürünü satmak isteyen herkesin ürünlerini adil fiyatlarla tüketicilere ulaştırmayı hedefliyor.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA)-

E-ticaret platformu Yetiş+ Çarşı’nın lansmanı gerçekleşti. Dün İstanbul’da bir otelde düzenlenen lansmana iş dünyasından isimler katıldı. Yetiş+ Çarşı, Beytülmal Vakfı ve İB Grup Şirketi’nin iş birliğiyle geliştirdiği yüzde 98 saf bor gübresi ile ‘Yetiş+Çarşı Organik E-Depo’ aracılığıyla tüketicilere ulaştırmayı amaçlıyor. ‘Tarladan sofraya daha ucuz ve sağlıklı ürünler’ anlayışıyla hareket eden platform ‘üreticiden tüketiciye’ modeliyle tüketicilere organik ürünlere erişim imkanı sağlanıyor. Yetiş+ Çarşı'nın lansman gecesinde, e ticaret bayileri de yer aldı. Gecede ilk e-depo bayiliği verilirken, bu modelin girişimcilere düşük maliyetlerle işlerini büyütme ve geniş müşteri kitlesine ulaşma fırsatı sunduğu vurgulandı.

GÜNDOĞAN: E-TİCARET PLATFORMLARINDA YERLİ VE MİLLİ OLAN BİR FİRMA OLMADIĞINDAN KURDUK

Yetiş+ Çarşı’nın bir rüya ile hayata geçtiğini aktaran Hızır Global Yetiş+ Çarşı Yönetim Kurulu Başkanı Harun Gündoğan, “Şu anda da bu görmüş olduğum rüyanın gerçekleştiğini hep birlikte görmüş olduk. Yetiş+ çarşı bir ticari faaliyet bir rant beklentisi olarak değil, tamamen 85 milyona bir hizmet sunabilmek, aynı zamanda Türkiye'de e-ticaret platformlarında yerli ve milli olan bir firma olmadığından bunun eksikliğini doldurmak için kurduk. Yetiş+ çarşı sadece Hızır Global A.Ş'nin içinde bulunan çalışanların değil. Hızır Global altında olan bütün birim ve birimler 85 milyonun şirketidir” dedi.

‘TOPRAKLARIMIZDAKİ KİMYASALIN YOK OLMASI İÇİN BOR GÜBRELİ ÜRETİMİMİZE DEVAM EDECEĞİZ’

Gündoğan, “Hedeflerimiz Beytülmal Vakfı'yla yapmış olduğumuz ortaklaşa çalışmalarla bor gübresiyle üretimi yapılan çalışmalarla Türkiye'deki topraklardaki kimyasal oranını temizlemek. İnsan sağlığının üzerinde bulunan yediğimiz zehirli gıdalardan bütün insanlığı kurtarmak. Biz toprağımız olan tüm kimyasalları yok edelim. Biz hastane köşelerine gitmeyelim derdindeyiz. Bor gübresiyle üretilen tüm gıdalarımızda yüzde 101 organik ürün. Bu bizim söylemimiz değil. Belgelerle ilgili yüzde 101 Dünya Sağlık Örgütü'nün beklentisi olan 0.03’ken bizim aldığımız sonuçlar Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerinin 8 bin katı üzerinde. Artık biz bir şeyi başardık demiyoruz. 85 milyon insan Türk milleti bunu başardı diyoruz. Geriye tek bir şey kalıyor. 85 milyon insan olarak bir olacağız. Topraklarımızdaki kimyasalın yok olması için bor gübreli üretimimize devam edeceğiz. Bor gübresi de halka satılmıyor. Ürün üretmek isteyen, hasat almak isteyen herkese bedava verilecek. Üretmiş olduğu ürünü Beytülmal Vakfı'na satmak şartıyla verilecek. Burada halkımız hem sağlıklı beslenecek, doğal gıda yiyecek, organik olan ürünlerle sofrasını şenlendirecek” diye konuştu.

‘TÜKETEN TOPLUMUN BİR AN ÖNCE TERK EDİP ÜRETEN BİR TOPLUM HALİNE GELMEK ZORUNDAYIZ’

Gluten konusuna da değinen Gündoğan, “İlk bir yıl üretimde bunu yüzde 28 düşürüyoruz. İkinci yıl denemede yüzde 9’a düşürüyoruz. Üçüncü yılın sonunda da Dünya Sağlık Örgütü'nün belirlemiş olduğu rakamların da altına düşüyoruz. Yani bu milli bir proje. Bu Beytülmal Vakfı'nın projesi değil. Bu proje Yetiş+ Çarşı'nın projesi değil. Bu proje 85 milyonun ayağa kalkma projesidir. Türk hiçbir zaman pes etmez. Biz de pes etmedik. Biz kendimizle övünmüyoruz. Böyle bir projede öncülük yaptığımız için halkımızın yanındayız. İnşallah Türkiye Cumhuriyeti Devleti üreten bir toplum olur. Tüketen toplumun bir an önce terk edip üreten bir toplum haline gelmek zorundayız” diye konuştu.

‘BİR TİCARİ AMAÇ GÜTMÜYORUZ’

Gündoğan, “Tarım ve Orman Bakanlığı laboratuvarında vermiş olduğumuz 7 adet ürünümüz vardır. Bu ürünlerle ilgili bakanlığın laboratuvarında testler yapılmıştır. Resmi testler elimizde mevcuttur. Beytülmal Vakfı'nın sayfasında Yetiş+ çarşı sayfasında mevcuttur. Biz burada bir ticari amaç gütmüyoruz. Halkımızı düşünüyoruz. Bir gübre verip de ticaret elde etmeyi düşünmüyoruz. Gübreyi satmıyoruz. Satmadığımız için ilk önce toprağımızı temizleyelim. Toprağı temizledikten sonra vücudumuzdaki bütün elementleri yerine getirelim. Bu noktanın ilgili de bor gübre kullanalım diyorum. Bu dünyada bir ilk. Bence bu akşam 85 milyon değil. Dünyadaki 8,5 milyar insan topluluğunun vay be diyebilecek bir noktada olduğunu düşünmesi gerekiyor. Maalesef tüketenden çıkıp üreten olmak zorundayız. Eğer üretmezsek yok olma noktasına gideriz” ifadelerini kullandı.

ŞEN: YÜZDE 98 BOR MADENLERİNDEN ÜRETİYORUZ

Yetiş+ Çarşı Organik E-Depo hakkında konuşan Beytülmal Vakfı Kurucu ve Onursal Başkanı Ömer Şen ise “Yüzde 98 bor madenlerinden üretiyoruz. Nükleer Çalışıyoruz. Yani üretimimiz yeni bir mesele değil. Yaklaşık 300 senelik bir meselemiz. Ama tarımda uyguladığımız sistemin ben 57 senedir içindeyim. Bitkiler deneme yanılma sistemiyle laboratuvarda üretilen bir sistem değil. Her bitkide, her sonuçlarını hem toprakta bitki gövdesinde hem yaprakta hem de üründe incelemelerle getirdik. laboratuvarda üretilen bir formül değil bu. Yani hem insan sağlığı, doğa, çevre, böcek canlıyı mahvetmeden çevremiz, doğamız da güzel olması lazım. Dolayısıyla bu benim tek şahsi çalışmamın da eseri değildir. Bu bir ekip çalışması” dedi.

 

Diğer Haberler

  1. Kardemir Kuvvet Santrali 3,3 kV Ana Enerji Dağıtım Merkezi devreye alındı
  2. İş insanı Murat Yılmaz ve Osman Soysal’dan kozmetik alanında iş birliği
  3. Turkcell Pasaj, en uzun geceye özel kampanyalarını duyurdu
  4. Papara, Ahmed F. Karslı'nın CEO’luk görevini devralacağını duyurdu
  5. McDonald’s Türkiye, ‘Yeşil Tepsi Projesi’ni kullanıma sunduğunu duyurdu
  6. Limak, Dubai Metro Mavi Hat Projesi ihalesini kazandığını duyurdu
  7. Pastel Kozmetik, Asya ve Avrupa bölgesi ile küresel büyümesini güçlendirmeyi hedefliyor
  8. ‘Özel tasarlanan ahşap işleri, toplam mobilya ihracatının yaklaşık yüzde 15’ine yakınını oluşturuyor’
  9. Trendyol’dan yeni yıl hediyeleri
  10. Danışmanlık şirketi LingoZet'ten Almanya’da çalışmak isteyen adaylar için öneriler

© Copyright 2024

DHA