Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Klasik mobilyalar teknolojiyle buluştu

Teknoloji, şimdi de mobilya sektörüne yön veriyor. Türkiye’de ürettiği klasik mobilya modellerini dünyanın 56 ülkesine ihraç eden yerli marka, el işçiliği ile hazırladığı klasik mobilya modellerine teknolojiyi entegre ediyor.

ABONE OL
Klasik mobilyalar teknolojiyle buluştu
İSTANBUL, (DHA) -

Son dönemde bireylerden kurumlara her kesime yön veren teknoloji, şimdi de mobilya sektörünün radarına girdi. Modern mobilya tasarımlarına kolay şekilde entegre edilen teknolojik ürünler, artık altın varaklı, gösterişli ve el işçiliğiyle üretilen klasik mobilyalarda da kendini göstermeye başladı. Son olarak, Türkiye’de ürettiği klasik modelleri dünyanın 56 ülkesine ihraç eden Asortie Mobilya, teknolojiyle donatılmış tasarımlarıyla sektöründeki değişime öncülük ediyor. Marka, el işçiliği ile hazırladığı klasik mobilya modellerine teknolojiyi entegre ediyor.

Koltuk yanındaki bir butonla kişiye göre şekillenen kanepeler, uzaktan kumanda veya sesli komut ile açılan dolaplar, içinden televizyon çıkan karyola modelleri, kişiye göre yükselip alçalan masa tasarımları, hareket algılayıcı sensörlerle donatılmış ışıklı dolaplar gibi farklı tasarımları hayata geçiren Asortie Mobilya’nın Yönetim Kurulu Başkanı Murat Erat, yaptığı açıklamada bu alandaki Ar-Ge çalışmalarına hız verdiklerini de duyurdu.

“EN BÜYÜK YATIRIMI, ROBOTİK SİSTEMLERE YAPACAĞIZ”

Asortie Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Erat ise konuyu şu sözlerle değerlendirdi:

“Kişilerin yaşam alanlarını, farklı mimari konseptlere ve kullanma alışkanlıklarına göre tamamen özel olarak dizayn ediyoruz. Bunu yaparken klasik mobilya modellerinde de tıpkı modern mobilyalarda olduğu gibi teknolojik yeniliklerden faydalanıyoruz. Akıllı mobilyaların önümüzdeki yıllarda daha da yaygınlaşacağını düşünüyoruz. Bu yüzden, klasik mobilyalara robotik sistemleri entegre etmeyi planlıyoruz. Gelecek dönemde de en fazla yatırımı bu alanda yapacağız.”

Diğer Haberler

  1. Trendyol, Kayseri ve Konya’daki e-ihracatçı iş ortaklarıyla buluştu
  2. 'Giderek popülerleşen araç kaplamada kırmızı ve mavi tonları dikkat çekiyor'
  3. Dünya çelik sektörünün temsilcileri Erdemir’i ziyaret etti
  4. TotalEnergies İstasyonları ve AXA Sigorta'dan yeni kampanya
  5. Akkuyu Nükleer A.Ş.’den ramazan dolayısıyla gıda kolisi desteği
  6. GAMEON, League of Legends'in 'Şampiyonluk Ligi'nin isim sponsoru oldu
  7. MOVA’dan bin TL’lik indirim kampanyası
  8. ‘2025'te tasarruf ve koordinasyonun güç kaynağı endüstriyel inovasyon olacak’
  9. Akdeniz Chemson'a, EcoVadis platformundan altın madalya
  10. TotalEnergies İstasyonları’ndan 'Bir Kural, 1 Ömür' eylem planına destek

© Copyright 2025

DHA