Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İyilik Gemisi, Sudan’a ulaştı

İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan ve 150 konteyner insani yardım malzemesi barındıran ‘İyilik Gemisi’ 9 gün süren deniz yolculuğunun ardından Sudan’ın, Port Sudan Limanı’na ulaştı. Geminin ülkeye ulaşması üzerine Port Sudan Limanı’nda karşılama töreni düzenlenirken, ulaşan yardım malzemelerinden, yaklaşık 1 milyon 500 bin insanın yararlanabileceği öngörülüyor.

ABONE OL
İSTANBUL,(DHA)-

İyilik Gemisi, 20 Eylül’de Mersin Limanı’ndan hareket etti. Geminin 29 Eylül’de Sudan’a ulaşması üzerine düzenlenen karşılama törenine Türkiye Hartum Büyükelçisi Fatih Yıldız, Kuveyt Hartum Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Mohammad İbrahim Al Hamad, Sudan İnsani Yardım Komisyonu Müdürü (HAC) Dr. Salva Adam Bonayya, Sudan Kültür ve Enformasyon Bakanı ve hükümet sözcüsü Dr. Graham Abdelkader, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Abdullah İbrahim Ali, Ulaştırma Bakanı Abdullah İbrahim Ali, Kızıldeniz Valisi Korgeneral Mustafa Mohammed ve İHH İnsani Yardım Vakfı temsilcileri ile Kuwait Society for Relief temsilcileri katıldı.

‘SUDAN UNUTULMAMALIDIR’

Törene katılan Türkiye Cumhuriyeti Hartum Büyükelçisi Fatih Yıldız yaptığı konuşmada Sudan ve ihtiyaçlarının unutulmaması gerektiğine dikkat çekerek, “Dünyada insan trajedilerinin birbirleriyle mücadele ettiği bir dönemdeyiz. Yani Gazze'de Ukrayna'da insani dramlar yaşanıyor. Bizim Türkiye olarak gayemiz Sudan'ın unutulmaması. Geçtiğimiz hafta Türkiye Cumhuriyeti’nin gönderdiği gemiyle, bu haftada Türk insanları İHH üzerinden ve Kuveytli kardeşlerimizle birlikte yardım gönderdi. Aynı mesajı tekrarlıyoruz, Sudan ve ihtiyaçları unutulmamalı” dedi.

2 BİN 422 TON YARDIM MALZEMESİ

Düzenlenen törene katılan Kuveyt Hartum Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Mohammad İbrahim Al Hamad İyilik Gemisi’nin 2 bin 422 ton insani yardım malzemesi taşıdığını belirterek, “Sudan’daki sel felaketinin ardından, şu ana kadar 16 uçağın ulaştığı tam bir hava köprüsü başlatıldı. Değerli misafirler, bugün yaklaşık 2 bin 422 ton yardım malzemesi taşıyan geminin yükünün teslimatı gerçekleştirildi” diye konuştu.

Sudan’a ulaşan yardım malzemelerinden, yaklaşık 1 milyon 500 bin insanın yararlanabileceği öngörülüyor.

Diğer Haberler

  1. Çelik sektörü, Erdemir’in desteğiyle İtalya’da buluştu
  2. CarrefourSA’ya Kristal Elma’dan 4 ödül
  3. L’Oréal Türkiye’nin ‘Bilim Kadınları İçin’ Programı’nda dört bilim kadınına ödül
  4. Şişli’de ‘Temiz Şişli Hareketi’ başladı
  5. Trendyol'da Moda Günleri kampanyası başladı
  6. Hepsiburada’nın 'Yarınlara Söz' programı 500’den fazla başvuru aldı
  7. İşe alım süreçlerinde kopya tespiti için yapay zeka destekli çözüm
  8. Soprano, akıllı mutfak çözümleri ile evleri yeniliyor
  9. Uluslararası Drift King Nations Kupası’nda Türkiye’ye üçüncülük kupası
  10. ‘Türkiye'nin biyoteknoloji alanında dünya çapında bir merkez olması hedefine bir adım daha yaklaşıyoruz’

© Copyright 2024

DHA