Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Türkiye’nin geleneksel zanaatları, sanatseverler ile buluşuyor 

Boyner yeni projesi ile Türkiye değerlerini yeni nesillere aktarmayı ve gündemde tutmayı hedefliyor. Zanaat X Boyner’de yedi zanaatkar ve onların eserleri yer alıyor. Proje kapsamında hazırlanan yedi kısa belgesel film geleneksel zanaatları el emeği, sanatçıların hikâyelerini anlatırken, sanatçıların eserleri Boyner sitesi üzerinden sanatseverler ile buluşuyor. Yedi sanatçının yüze yakın eserin yer aldığı seçkide tezhip, çini, bakır, ahşap oyma, camaltı, minyatür gibi sanat eserleri yer alıyor. 

ABONE OL
Devran GÜNDÜZ/İSTANBUL, (DHA) -

Boyner, Anadolu’nun zenginliğini geleceğe taşımak adına bir adım attı. “Bizim Kültürümüz Güzel” sloganı ile yola çıkılan Zanaat X Boyner projesi; yüzyıllardır süregelen Türk kültürüne özgü zanaatların sürdürülebilirliğine aracı olmayı, emekle ve ustalıkla yapılan zanaatlarla ilgili farkındalığı artırmayı ve bu zanaatların gençler ve gelecek nesiller tarafından da değerinin bilinmesini hedefliyor.  

Camaltı işlemesinden ahşap oymacılığa, bakırdan minyatüre, tezhipten çiniye Anadolu’da doğmuş işçilik ürünü zanaatlara odaklanan eser seçkisinde yedi sanatçının 100’e yakın eseri yer alıyor. Proje kapsamında hazırlanan belgesel filmler ise sanatçıların yaşanmış ustalık öykülerinden başlayarak, zanaatlarının tarihini ve değerini kendi söylemleri ile aktarıyor. Vedat Atasoy’un yönetmenliğinde hazırlanan ve çok yakında, her biri 15 dakika olan yedi bölümlük mini filmlerden oluşuyor.  

Zanaat x Boyner projesi kapsamında; tezhip sanatçısı Ayşegül Devecier, çini sanatçısı Ebru Camkıran, bakır sanatçısı Ebu Burak, ahşap oyma sanatçısı Galip Ağırkaya, camaltı sanatçısı İbrahim Boz, sanatçı Nick Merdenyan ve minyatür sanatçısı Özcan Özcan ile bir araya gelindi. Yüze yakın eserin yer aldığı Zanaat X Boyner seçkisi kar amacı güdülmeden boyner.com.tr’de sanatseverlerle buluşuyor ve satışa sunuluyor.  

“SANATI VE KÜLTÜREL DEĞERLERİMİZİ DESTEKLEMEYİ SORUMLULUKLARIMIZDAN BİRİ OLARAK GÖRÜYORUZ” 

Sosyokültürel olarak zengin birçok hikâyeden beslenen zanaatların Boyner çatısı altında yer alması kararını büyük bir heyecanla aldıklarını ifade eden Boyner Büyük Mağazacılık CEO’su Eren Çamur, “Bu topraklarda doğan, Türkiye’nin markası olarak; sanatı ve kültürel değerlerimizi desteklemeyi sorumluluklarımızdan biri olarak görüyoruz. “Bizim Tarzımız Güzel” diyerek çıktığımız bu yolculuğa “Bizim Kültürümüz Güzel” diyerek devam ediyoruz. Kültürümüze ait geleneksel zanaatlarımız ülkemize gelen misafirlerimiz tarafından da yurt dışında da büyük değer görüyor. Bu değerlerimizi gündemde tutmak, onların sürdürülebilirliğini sağlamak ve geleceğe taşınmasına destek olmak istiyoruz. Zanaat X Boyner projesinde birbirinden değerli zanaatları icra eden yedi sanatçımız yer alıyor. Her biri hayat verdikleri, ömürlerini adadıkları zanaatların gönülden temsilcisi ve ülkemizi alanlarında temsil eden büyük ustalar. Bu zanaatların ve kültürel zenginliğimizin geleceğe, özellikle de genç nesillere aktarılabilmesi bizim için oldukça değerli. Bilgi ve ilgi ne kadar artarsa, bu değerli zanaatların yaşaması için uygun ortam da o kadar gelişecek, bu zanaatlar hayatın içinde yer alacak ve kıymeti daha çok bilinecek. Hedefimiz, hayatında, örneğin, camaltı sanatını hiç görmemiş bir kişinin evinde ya da ofisinde camaltı sanatından yapılmış bir objeye yer açmasını, bu zanaatların hayatın içine dahil olmasını sağlamak. Bu yolculukta bizimle birlikte olan zanaatkarlarımıza ve onların emek ve aşk dolu hikayelerini vizöründen aktaran Vedat Atasoy’a da ayrıca teşekkür ediyorum” dedi. 

İZ TV kurucu ortaklarından Vedat Atasoy ise “Uzun yıllardır oldukça zengin ve benzeri olmayan kültürel mirasımızı anlatmak adına çalışmalar yapıyoruz. Önemli olan binlerce yıldır süregelen bu zenginliğin gelecek nesillere aktarılması ve sürdürülebilir olması. Şimdi Boyner gibi tüm Türkiye’nin değerlerini savunan bir markanın bu konuda farkındalık yaratmak için adım atması oldukça önemli. Ticari kaygının ötesinde tamamen gelecek nesillere aktarmaya odaklanarak hayata geçirdiğimiz bu projenin herkese örnek olmasını ve zanaatkarlarımıza, sanatçılarımıza destek olmasını diliyorum. Ancak bu desteklerle kültürümüzü gelecek nesillere ve kitlelere ulaştırabiliriz” ifadelerini kullandı.  

Diğer Haberler

  1. Bahçelievler’de Hamsi Festivali düzenlendi
  2. Uzak Şehir’de oyuncuların dizide taktığı aksesuarlar çok konuşuluyor
  3. 'Aysel bu hikayenin gülümseyen yüzü'
  4. Ferdi Tayfur hakkında TV kanalındaki yorumlara inceleme
  5. İnci Taneleri’nde Aleyna karakterine hayat veren Gözde Gürkan: ‘Yılmaz Erdoğan'la çalışmak rüya gibi’
  6. ‘Uzak Şehir Midyat’ı turizm cennetine dönüştürdü’
  7. İsfahani Mescidi yeniden ibadete açılıyor
  8. Uzak Şehir’in son bölümünde Sinem Ünsal, doktorluk yapmaya başladı
  9. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nden 'Kaçak yapı' açıklaması
  10. Orhan Kemal'in Fatih'te oturduğu ev 10 milyon liraya satışa çıkarıldı

© Copyright 2025

DHA