Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Ödüllü dansçılar gecesi

Antalya Devlet Opera ve Balesi (Antalya DOB), yarın akşam dünyaca ünlü dansçıların ödüllü performanslarıyla gala gecesi yaşatacak.

ABONE OL
Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) -

Haşim İşcan Kültür Merkezi'ndeki saat 20.00'de sahnelenecek 'Gala Bale' eserinde bale dünyasının prestijli yarışmalarından olan ve bu yıl altıncısı gerçekleştirilen İstanbul Uluslararası Bale Yarışması'nda 'Büyük Kızlar' kategorisinde birinciliği paylaşan Antalya DOB sanatçısı Riine Sasaki ile Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Nilay Tahiroğlu sahne alacak. Özel gecede, klasik ve modern balenin en etkileyici bölümleri sergilenecek.

ÖDÜLLÜ PERFORMANSLAR

Güney Kore'de düzenlenen '17. Kore Uluslararası Bale Yarışması'nda ikinci olan ve '2024 Moskova Uluslararası Bale Yarışması'nda ikinci seçilen Nilay Tahiroğlu'nun performansı seyircilere benzersiz bir deneyim yaşatacak. Bunun yanı sıra, 'Büyük Erkekler' kategorisinde ikinci olan Kaname Noi ile Jüri Özel Ödülü alan Melina Fidan Özbek, performans sergileyecek.

ÜNLÜ ESERLERDEN BÖLÜMLER

'Gala Bale'de sahnelenen eserler, bale tutkunlarına hem klasik hem modern bale yapıtlarının seçkin örneklerini sunacak. Besteci Tchaikovsky'nin ölümsüz müzikleri eşliğinde 'Fındıkkıran' ile 'Kuğu Gölü', Minkus'un romantik notalarıyla 'La Bayadere' ve klasik bale repertuarının başyapıtları arasında yer alan 'Le Corsaire', 'Don Quixote' gibi eserler, gecede izleyiciyle buluşacak.

Ayrıca 'Carmen' adlı eserden parçalar ve modern bale eserleri koreografisi Kürşat Kılıç'a müziği Ahmet Sait Karabulut'a ait 'İkilem', koreografisi Elif Fırat'a ait 'Loneliness', koreografisi Deniz Aygör Keskin'e, müziği Özgün Arın'a ait 'Sarcastic', koreografisi Yağızhan Danış'a, müziği Cenk T. Şahinalp, Yağızhan Danış'a ait 'No.7' gibi yenilikçi koreografiler de sahneye taşınacak.

Diğer Haberler

  1. Kanal D’den yeni dizi: Uzak Şehir çekimlere başladı
  2. Sami Kohen anısına ‘Dış Politika Sohbetleri’nin ilki gerçekleştirildi
  3. Eski ABD Başkanı Trump ve dünya liderlerinden ‘Dijital Sağlık’ kitabına teşekkür
  4. 'Uluslararası Siirt Kısa Film Festivali, 'Özgür Gazze’ temasıyla başladı
  5. Thirty Seconds to Mars, İstanbul’a geliyor
  6. Kaleiçi’nde sokaklar, meydanlar sanatla buluşacak
  7. Bağcılar Kitap Fuarı, 18 Ekim’de başlıyor
  8. Geçmişten Geleceğe Türk Toplumu (Gelişim- Etkileşim- Değişim) kitabı çıktı
  9. İsveçli sanatçı Jay-Jay Johanson, Şubat'ta Türkiye'de 2 konser verecek
  10. Akasya’da Balkabağı Festivali başlıyor

© Copyright 2024

DHA