Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Van'da kaybolan Rojin'in 18'inci günde cansız bedeni bulundu

Van'da kaybolan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'i (21) arama çalışmaları, 18'inci günde yaklaşık 250 personel tarafından yürütülürken, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Rojin Kabaiş'in cansız bedenine ulaşıldığını duyurdu.

ABONE OL
Behçet DALMAZ-Gülay KUYUCU-Orhan AŞAN/VAN, (DHA)

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş, 27 Eylül'de kaldığı yurtta akşam yemeğini yedikten sonra dışarı çıktı.

Geri dönmeyen Kabaiş'e telefonla ulaşamayan arkadaşları, 28 Eylül'de saat 12.00 sıralarında polise haber verdi. Kabaiş'in 27 Eylül'de saat 18.30 sıralarında Van Gölü Sahili'ne çakıl taşı toplamaya gideceğini söylediği, birlikte gitmeyi teklif ettiği arkadaşının olumsuz yanıt verdiği tespit edildi. 28 Eylül'de Van Gölü Sahili'nde Rojin'e ait cep telefonu, kulaklık, kek ve su bulundu. Telefon incelenmek üzere polise teslim edildi.

BAŞÖRTÜSÜ BULUNDU

Telefonla konuştuğu annesine markete gidip, kahve, su ve kek alacağını söyleyen Rojin için polis, Jandarma Sahil Güvenlik, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi'nin itfaiye ekipleri arama çalışması başlattı.

Gönüllü arama-kurtarma ekiplerinin de katıldığı çalışmalara, polis ekipleri, zaman zaman havadan destek veriyor. Yaklaşık 250 personelin katıldığı çalışmalarda, Çanakkale Emniyet Müdürlüğü'nden gönderilen yandan taramalı sonar cihazı, jandarmanın su üstü radar ve polisin su altı görüntüleme cihazları da kullanılıyor. 10 Ekim'de başörtüsü bulunan Rojin'e halen ulaşılmazken, her yere detaylıca bakılıyor.

8 KİŞİLİK DALGIÇ EKİBİ ARIYOR

Rojin'i arama çalışmaları, özellikle başörtüsünün bulunduğu Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Bardakçı Mahallesi arasındaki bölgede yoğunlaştırılıyor. Jandarma Genel Komutanlığı'ndan getirilen yandan taramalı 3 sonar ile 1 ROV cihazının da kullanıldığı arama çalışmaları, 18'inci günde sürüyor. Dün Jandarma Genel Komutanlığı'ndan getirilen su altı kadavra arama köpeğinin yanı sıra 8 kişiden oluşan dalgıç ekip de çalışmalara destek veriyor.

VAN GÖLÜ'NDE YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR YERİNDE GÖRÜNTÜLENDİ

Van'da, kaybolan üniversite birinci sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş'i arama çalışmaları sürüyor. Kabaiş’in için göl üzerinde ve gölün derinliklerinde Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanlığı'nın yürüttüğü arama çalışmalarının tüm detayları ise basın mensupları tarafından yerinde görüntülendi.

Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü Gemi Adamları ve Seyir Hizmetleri Büro Amirliği ile Su Altı Grup Amirliği, itfaiye ve AFAD dalgıç ekipleri yoğun bir çalışma yürütüyor. Rojin’in bulunması için yürütülen çalışmalarda Ankara, Çanakkale ve Samsun'dan getirilen ve görüntü kalitesi daha iyi olan yandan taramalı sonar cihazı, jandarmanın su üstü radar ve polisin su altı görüntüleme cihazları da kullanılıyor.

90 KİLOMETREKARELİK ALAN TARANDI

Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı ekipler botlarda bulunan yandan taramalı sonar cihazlarıyla 200 metre sağ, 200 metre sol yanı olmak üzere toplam 400 metre genişliğinde 300 metre derinliğinde alan taraması gerçekleştirdi. Yandan taramalı sonar cihazının tespit ettiği cisimler ise Türk mühendisler tarafından üretimi yapılan uzaktan kumandalı su altı robotu ile görüntüleniyor.

Yaklaşık 100 kilogram ağırlığındaki cisimleri göl yüzeyine çıkarabilme özelliğine sahip olan bu cihaz ile görüntülenen cisimleri teşhis için dalgıçlar dalış gerçekleştiriyor. Arama çalışmaları 18’inci günde, tüm teknolojik imkanlarla sürüyor. Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanlığı tarafından, göl yüzeyinde şu ana kadar yürütülen çalışmalarda 90 kilometre karelik alan tarandı.

BAKAN YERLİKAYA: CANSIZ BEDENİ BULUNDU

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Rojin Kabaiş'in cansız bedenine ulaşıldığını duyurdu.

Yerlikaya, "27 Eylül 2024 Cuma günü Van'da KYK yurdundan ayrılan ve 18 gündür kayıp olan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş kızımızın maalesef cansız bedeni ekiplerimiz tarafından Van Gölü Molla Kasım Köyü sahilinde bulundu. Rojin kızımıza Allah'tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum" dedi.

20 KİLOMETRE UZAKLIKTA BULUNDU

Van'da kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra haber alınamayan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'ın cansız bedeni, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi sahilinden karayolu ile yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Tuşba ilçesine bağlı özellikle yazlıkların bulunduğu Mollakasım Mahallesi sahilinde bulundu.

Rojin'in cenazesinin Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi morguna kaldırılacağı bildirildi.


CENAZEYİ BAHÇE SULARKEN GÖRDÜ

Van'da 18 gündür aranan Rojin Kabaiş'in cansız bedeni, Mollakasım Mahallesi'nde bahçe sulamaya gelen Mehmet Emin Ankay (60) tarafından bulundu. İnşaat işleri ile uğraşan Ankay, sahile yakın bölgede bulunan arkadaşına ait yazlıkta bulunduğu sırada sahildeki karartıyı fark ettiğini söyledi. Yaklaştığında kadın cesedi olduğunu görünce hemen jandarmaya haber verdiğini belirten Ankay, "Saat 14.10 sıralarıydı. Karartıyı fark ettim. Yaklaştığımda ceset olduğunu anlayınca hemen yetkilileri aradım." dedi.

CENAZESİ, OTOPSİSİNİN ARDINDAN MEMLEKETİ DİYARBAKIR'A GÖNDERİLDİ

Van'da 18 gün sonra ölü bulunan üniversite 1'inci sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş'in cenazesi, Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edildi. Cansız bedeni Tuşba ilçesindeki Mollakasım Mahallesi sahilinde bulunan Rojin Kabaiş'in Adli Tıp Kurumundaki otopsi işlemleri, yaklaşık 7 saat sürdü. Van Büyükşehir Belediyesine ait cenaze aracına konulan Kabaiş'in cenazesi, memleketi Diyarbakır'a doğru yola çıktı. Kabaiş'in, Bağlar ilçesindeki Yeniköy Mezarlığı'nda defnedileceği belirtildi.


Diğer Haberler

  1. Ormanda örtü yangınına neden olan çiftçiye 2,5 yıl hapis
  2. 81 ilde gençlerden orman temizliği 20 Ekim'de başlıyor
  3. Yunanistan'a kaçarken yakalanan 2 FETÖ şüphelisi tutuklandı
  4. Malatya'da 5.9 büyüklüğünde deprem
  5. Özbek kadınları alıkoyup, fuhşa zorlayan 4 kişi yakalandı
  6. Katiliyle fotoğrafını ‘Huzurum, sırtımı dayadığım dağım’ notuyla paylaşmış
  7. Firari cinayet hükümlüsü, kamyonda uyurken yakalandı
  8. Ogün Samast 5’inci kez Trabzon Adliyesi’nde
  9. Van’da kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedeni bulunan Rojin, Diyarbakır’da toprağa verildi
  10. MİT, PKK/YPG'nin sözde Tel Rıfat sorumlusu 2 teröristi etkisiz hale getirdi

© Copyright 2024

DHA