Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Van’da İmralı mesajı meydanda dinlendi

Van’da, DEM Parti heyetinin İmralı ile 3'üncü görüşmesinin ardından yaptığı açıklama için, binlerce kişi Kent Meydanı’nda toplandı. Kalabalık, Kürtçe ve Türkçe okunan terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın mesajını dinledi.

ABONE OL
Behçet DALMAZ-Orhan AŞAN/VAN, (DHA)-

DEM Parti heyeti, bugün 3’üncü görüşmeyi gerçekleştirmek üzere İmralı Adası'na gitti. Heyette, ilk iki görüşmede yer alan Van Milletvekili Pervin Buldan ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in yanı sıra DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan ile Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ahmet Türk ve avukatlar da yer aldı. Heyet, görüşmenin ardından saat 17.00’de İstanbul Taksim'de bir otele gelerek açıklama yaptı.

Van, Diyarbakır ve Mersin'de de açıklama öncesi DEM Parti il örgütleri tarafından partililerin meydanlara gelmesi çağrısı yapıldı. Yapılan çağrı üzerine Van'da binlerce kişi kent meydanına geldi. DEM Parti heyetinin İmralı görüşmesi açıklaması ses yayın sistemi ile dinletildi. Kalabalık, örgüt elebaşı Abdullah Öcalan'ın mesajı okunurken, sesli dinledi. 

Diğer Haberler

  1. Tarihçi Günaydın: Çanakkale'de mitlere inanmak, gerçeği gölgeler
  2. Ağaçlar çiçek açtı, üretici zirai dondan endişeli
  3. Otomobille çarptığı işitme engelliyi hastaneye bırakıp kaçtı iddiası
  4. Polis merkezine silahlı saldırıdan önce cezaevindeki DEAŞ’lı ile fotoğraf çektirmiş
  5. Otelin, 'erkek sayısı fazla olmasın’ gerekçesiyle rezervasyon iptaline emsal ceza
  6. TÜİK: Tarım ürünleri üretici fiyatları şubatta arttı
  7. 3 ayrı eve molotofkokteyli atan saldırganlar aile üyesi çıktı
  8. Kuzenlerin kavgasında baba-oğul vurularak öldürüldü
  9. 2019 yılından bu yana 24 yıl kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan şüpheli yakalandı
  10. Karaman Sağlık Müdürlüğü: Şebeke suyu içilebilir

© Copyright 2025

DHA